Interviuri

„Aveam contractul pe masă, eram de acord!”

Florin Motroc, fostul jucător al Rapidului și fiul antrenorului emerit Ion Motroc, a acordat un interviu pentru Prosport în care vorbește despre situația actuală a Rapidului, dar și despre inițiativă avută de Lucian Ionescu de a reuni la linia 14 a Gării de Nord o parte din legendele Rapidului.

Înainte de a semna cu echipa din Iordania ai fost în tratative cu Valerii Moraru pentru a trece pe banca echipei Rapid. De ce nu s-a mai concretizat mutarea?

În vară, înainte să plec în Iordania, aveam contractul pe masă de la administratorul judiciar Cristina Andronache. Am avut o discuţie cu Valerii Moraru şi, în principiu, îmi dădusem acordul. Pusesem doar nişte condiţii de bun simţ, lucruri normale, pentru a putea lucra în linişte, mai mult de bun simţ. Eu am plecat în Iordania şi a rămas să aştept trei zile, oricum nu semnasem nimic cu echipa de acolo. Valerii Moraru nu a putut lua decizii atunci, Andronache a hotărât, apoi l-au pus pe Ganea.

Tu eşti în continuare implicat afectiv, dar încearcă să găseşti câteva explicaţii ale parcursului echipei din acest sezon.
Ei au plătit pentru toată perioada de pregătire din vară, a fost un talmeş-balmeş, nimeni nu ştia încotro s-o apuce şi au cules ce au semănat. Putea şi Mourinho să vină că tot nu mai putea salva echipa. A venit Marian Rada… mi-am şi zis că doar o minune îi mai salvează. Apoi nu trebuia să-l schimbe pe Pustai, asta o spun din postura antrenorului. Când o echipă are sabia deasupra capului şi mai şi schimbi antrenorul, mă refer la aducerea lui Bergodi, atunci şansele de a redresa corabia sunt mici.

Ţi se pare că aduc un plus calitativ în jocul echipei unul dintre jucătorii transferaţi în pauza competiţională?
Gecov e un jucător bun, puternic şi cred că şi-a adus un aport consistent. Parţial fraţii Oriol. Benson nu mi s-a părut că ar fi impresionat. Săpunaru a ajutat echipa cât a putut, dar era important să joace în toate meciurile, să nu ia cartonaşe roşii.

Nu ştiu dacă erai deja în ţară, am văzut câteva imagini cu tatăl tău, săptămâna trecută, alături de alţi mari jucători ai Rapidului, pe peronul 14 al Gării de Nord. Continuă tu de aici!
Eu eram mic şi mergeam cu tata în vagonul jucătorilor, ei mergeau cu un vagon special prin 74-75 (n.r. – Florin avea 7 ani), dormeam în vagonul de dormit, stăteam cu ei, tata era şi antrenor, şi bucătar, de toate. A fost o perioadă frumoasă, iar iniţiativa despre care vorbeşti e una de apreciat şi cred că toţi fanii Rapidului s-au bucurat.

Să rezumăm. Încearcă să găseşti câteva dintre motivele din cauza cărora a retrogradat Rapid.
Din dorinţa de a juca la un nivel acceptabil s-au adunat multe. Condiţiile de stres, presiunea rezultatelor şi presiunea suporterilor au influenţat şi reacţia unor jucători a fost alta decât cea aşteptată. Toate astea au dus şi la accidentări.

Care ar fi principalele condiţii ca Rapid să promoveze la finele sezonului?
Ieşirea Rapidului din eşalonul secund chiar după primul an e condiţionată de celelalte echipe. Şi cum celelalte competitoare, mă rog, majoritatea se află în colaps financiar, sunt şanse. Ăsta e fotbalul românesc, mulţi sunt morţi acum în Liga a doua. Şansele Rapidului… ştii cum e… Berzei chioare îi face Dumnezeu cuib. Cu jucători de calitate şi siguranţă financiară cred că se poate din primul an să promoveze.

Sursa: ProSport

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Mare păcat! Dintre numele vehiculate, Florin este cel mai bun constructor de echipe! Românii nu cunosc asta, insa in țările arabe a făcut minuni. Hai,

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.