Interviuri

Interviu exclusiv cu Andrei Cerlincă

Site-ul 1923.ro a anunţat în exclusivitate transferul lui Andrei Cerlincă în Giuleşti. La mai bine de două săptămâni de la acest moment, mijlocaşul de 19 ani venit de la Rapid CFR Suceava a acceptat să acorde un interviu exclusiv pentru site-ul nostru în care vorbeşte despre aspiraţiile pe care le are, dar şi despre obiectivele pe care şi le-a propus în tricoul Rapidului. Cerlincă este o persoană foarte cerebrală, nu se dă rapidist înfocat, cu toate că recunoaşte afinitatea pe care o are pentru echipa din Giuleşti. O simpatie de înţeles, având în vedere că el a evoluat pentru alt Rapid până acum, formaţie a cărei culoare dominantă este tot vişiniul.

364673maxim

Povesteşte-mi despre cum ai ajuns fotbalist, toţi paşii pe care i-ai urmat!

Fotbalul l-am început un pic mai târziu, la 11 ani, la liceul cu program sportiv de la mine din oraş, Suceava. Acolo am jucat până la 16 ani, când m-a luat Rapid CFR Suceava. Practic am fost cinci ani fotbalist de curtea şcolii, ca să glumesc puţin (râde). Oricum, după ce am devenit profesionist am reuşit să mă impun destul de repede şi am debutat la 17 ani în liga a doua. Din fericire, evoluţiile mele m-au dus şi la naţionala U19. Iar acum a venit transferul la Rapid, ceea ce mă face să cred că am făcut ce trebuie până acum în fotbal!

Cum te-ai simţit în ziua în care ai aflat că eşti dorit de Rapid? Dar în ziua în care ai semnat? 

Momente minunate, ca pentru orice fotbalist de vârsta mea. Cel puţin aşa gândesc eu! Am fost entuziasmat la maximum când am auzit că Rapid mă vrea. Ştie toată lumea ce reprezintă echipa asta pentru fotbalul românesc, aşa că alte cuvinte sunt de prisos. Apoi a venit momentul semnării contractului. Mi s-a îndeplinit un vis de fotbalist, acela de a juca pentru o echipă mare din Liga 1. Şi Rapid rămâne o echipă mare, chiar dacă este pe ultimul loc!

1653866_632698203445886_1088544764_n

Cum vede un tânăr talent al fotbalului românesc transferul la Rapid, o echipă de tradiţie, dar aflată pe ultimul loc?

Pentru mine este un pas important în carieră. Foarte important chiar! E adevărat, Rapid se află într-o situaţie grea, însă eu sper şi sunt foarte încrezător că în curând clubul îşi va reveni şi va juca la nivelul la care şi-a obişnuit minunaţii suporteri, adică cel în care se bate an de an pentru titlu şi Cupele Europene.

Meciul 2-2 cu Rapid. Cum a fost? Prima întâlnire a Rapidului cu un alt Rapid în România! Ştiai?

Hmmmm… Nu mai ţin minte dacă ştiam detaliul ăsta sau nu, dar în mod cert a fost un meci cu o încărcătură specială! Rapid a venit la Suceava cu galeria care, chiar şi în liga a doua, atunci când cânta, dădea fiori. Am fost foarte ambiţios în acel meci şi chiar am scos un penalty, iar la final, unele publicaţii m-au desemnat omul meciului. Îţi dai seama că a fost un meci pe care nu-l voi uita toată viaţa!

1231618_438943576208062_997825540_n

Cum poate ajuta jucătorul Cerlincă Rapidul?

Mi-e greu să spun, nu-mi place să fac promisiuni… Însă suporterii să ştie că Andrei Cerlincă a venit la Rapid să joace fotbal şi să facă tot ce depinde de el, până la ultima picătură de energie, ca Rapidului să-i fie bine. Nici nu mă gândesc la anul să joc iar în liga a doua, aşa că mă voi lupta ca un leu pentru fiecare punct şi pentru fiecare minge. Sănătos să fiu, că în rest mă descurc eu (zâmbeşte)!

Caracterizează-te în câteva cuvinte!

Ambiţios şi încrezător! Asta mă caracterizează cel mai bine!

Aveai vreo afinitate pentru Rapid Bucureşti înainte de transfer?

Ar fi fost greu să nu am, având în vedere trecutul meu, dar mai ales istoria acestui minunat club. Sunt sincer şi îţi spun că admir Rapidul de mic! Nu vreau să spun cuvinte mari, să jur iubire veşnică sau alte chestii de astea, dar suporterii trebuie să ştie că îi înţeleg de ce iubesc această echipă, fiindcă atunci când joacă Rapidul, ceva special e în aer, o euforie, uneori inexplicabilă (zâmbeşte).

10418191_512242515544834_6552881090116994746_n

S-a vorbit că te vrea şi Dinamo. Ai fi mers acolo? Ce ai fi ales acum între Rapid şi Dinamo?

La Dinamo nu era nimic sigur, Rapid a venit de la început cu transferul şi iată-mă! Pentru mine cel mai important lucru din lume în momentul ăsta este că îmbrac tricoul clubului din Giuleşti şi că mă simt cu adevărat fotbalist.

Ce hobby-uri ai?

Fotbalul e viaţa mea, dar îmi place mult şi tenisul de masă! În plus, ador să mă plimb sau să merg la cinema să urmăresc cele mai noi filme. Cam ăsta sunt eu (zâmbeşte).

cerlinca

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.