Diverse

Legendele lor sunt cu inima în Giuleşti!

Oricât de jos am fi în clasament şi indiferent de situaţia pe care o traversăm, noi rapidiştii trebuie să fim mândri de faptul că naştem pasiuni nebănuite oricând şi oriunde. Iar pentru a argumenta de ce noi avem ceva ce nicio echipă din România nu are, vom apela la câteva exemple sugestive pentru a creiona care este, în esenţă, diferenţa dintre Rapid şi, de exemplu, Steaua. De-a lungul timpului, în curtea lor au ajuns mulţi fotbalişti care au jurat iubire veşnică tricoului vişiniu. Iar dintre aceştia, trei îi dăm pe propriile declaraţii, începând cu omul care a ieşit în evidenţă la meciul România – Irlanda de Nord 2-0, când a marcat ambele goluri, Paul Papp.

„Sunt fascinat de Magica Steaua!”, sună cuvintele fundaşului imediat după ce a semnat pe cinci ani cu ei, declaraţie ce pare mai mult de complezenţă şi sigur aşa este, dacă ne gândim la ceea ce spunea Papp în urmă cu doi ani! Am ţinut de mic cu Rapidul, îmi făceam tricouri cu Pancu. Am ajuns coleg de cameră cu el, i-am povestit şi mi-a dat un tricou original. N-am apucat încă să-i cer şi autograf!, povestea ardeleanul în 2012. Şi nu este ceva ieşit din comun, dacă ne gândim la cazurile a doi jucători mult mai importanţi pentru istoria Stelei.

În primul rând, este vorba despre Petre Marin, om care a jucat la ei peste 200 de meciuri şase sezoane! În 2001, cu trei ani înainte să ajungă în Ghencea, Petre Marin se transfera de la FC Naţional la Rapid, e drept, sub formă de împrumut. A rezistat doar jumătate de sezon, dar a avut tot timpul din lume să-şi declare iubirea veşnică faţă de echipa cu care a crescut în inimă! „Sunt născut şi crescut aproape de stadion, ţin cu Rapidul de mic! Şi nu spun asta doar fiindcă m-am transferat aici!”, sunt cuvintele pe care nimeni nu i le mai poate retracta fostului internaţional.

Mergând mai departe, ajungem în anul 2004, când alt fotbalist exponenţial pentru istoria Stelei, Bănel Nicoliţă îşi dezvăluia planurile pe care le are pentru viitorul său fotbalistic, la doar 19 ani. Vreau să devin jucător liber și să semnez cu Rapid. Este echipa pe care o iubesc și la care sper să fac carieră. Pînă să ajung să mă antrenez la ProRapid, alerg pe aceste coclauri”, declara fotbalistul când încă se afla la Poli Timişoara.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.