Rapid

Visul său e să devină fotbalist! Nu i-l luati!

Bucuria unui tată să-şi ducă de mână fiul, pe la şapte ani, la fotbal este, în mode cert, nepreţuită! Cu atât mai mult cu cât după câţiva ani de ucenicie, puştiul ajunge la clubul pe care părintele îl iubeşte din toată inima, dragoste pe care, fireşte, i-o insuflă şi lui. Este vorba de Rapid! Un club care, după cum ştim, dă naştere celor mai frumoase sentimente posibile în inimile celor care îl slujesc sufleteşte pe vecie! Aici se încadrează şi povestea lui Nicu Mindu, un puşti de 19 ani, care în urmă cu cinci ani poposea în Giuleşti. Fericirea de atunci a persistat şi chiar s-a intensificat peste ani, fiindcă ţâncul s-a făcut mare şi a apucat să joace pentru prima echipă în câteva partide amicale.

mindu1

A fost chiar şi pe bancă în oficiale, de liga a doua, e adevărat, însă totul părea promiţător pentru un tânăr care abia trecuse etapa pubertăţii. Viorel Moldovan l-a promovat şi chiar îşi dorea să-i facă angajament de jucător profesionist. Ăla minim pentru Liga 1, de 500 de euro pe lună. Nu prea mult în esenţă, dar enorm pentru un copil care a jucat fotbal pe gratis 11 ani, doar din plăcere. Din păcate pentru puştiul despre care toată lumea spune la unison că este cel mai talentat de după Alex Ioniţă II, Vio s-a dus la naţionala U21. De atunci, începutul minunat de poveste a luat înfăţişarea unui chin fără sfîrşit, căruia i-au căzut pradă mulţi fotbalişti de-a lungul timpului.

mindu2

Lui Nicu nu i-a mai propus nimeni un contract de profesionist, o accidentare la spate l-a scos din circuit o perioadă, iar, în prezent, cel care se anunţa un produs foarte bun al Rapidului a ajuns să se pregătească pe unde apucă. Dureros, nu? Şi mai dureros, dacă ne gândim că Nicu riscă să se lase de fotbal… De ce? Din cauza birocraţiei şi atitudinii oamenilor… OK, faptul că Rapid nu i-a propus un contract de profesionist nu era cea mai mare problemă, dar în cazul ăsta, măcar ar trebui să-l lase să plece! Din păcate, nu o face, cu toate că Mindu a avut ceva oferte… De prin liga a treia, nu ceva senzaţional… Însă important pentru cineva care se antrenează prin parcuri, o motivaţie, ceva care crează speranţă! Din păcate, nici acolo nu poate ajunge… Fiindcă Rapid vrea grilă de formare. Pentru liga a treia e de aproximativ 1.500 de euro…

mindu3

Înţelegem, clubul e în insolvenţă, dar nimeni din eşaloanele inferioare nu va da vreodată banii ăştia! Iar când nu vii dintr-o familie înstărită, nu-i poţi plăti nici tu. Aşa că, ce faci? Te laşi de fotbal? Pentru Mindu, asta e o opţiune, probabil, în contextul dat, dar de ce trebuie să fie aşa? Oare chiar contează atât de mult 1.500 de euro pentru un club ca Rapid?! OK, nu îl putem lăsa să plece gratis, dar atunci ce ar fi să-i dăm 500 de euro pe lună şi să-i dăm şansa să joace la echipa mare??? Nu de alta, dar unii care au venit în vară pe două, trei sau patru mii de euro, au jucat aşa bine că au dus echipa pe locul 17… Oare unul ca Mindu nu merită o şansă? Hai să nu fim şi noi, Rapidul, ca restul! Să nu-l lăsăm pe puştiul ăsta să zică peste 10 ani: „Am făcut şi eu fotbal vreo 12 ani, dar a trebuit să mă las…”

mindu4

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.