Istorie

Grădinita preia ştafeta! Borna 50!

Grădiniţa Rapidului prinde contur! La 21 de ani, unul dintre componenţii ei a atins o bornă impresionantă în ceea ce priveşte partidele jucate în tricoul echipei noastre dragi. Este vorba despre Andrei Ciolacu care, împotriva lui SC Bacău, a îmbrăcat pentru a 50-a oară tricoul echipei de lângă Podul Grant într-un meci oficial. Un număr uriaş pentru un tânăr care abia bate la porţile afirmării! În plus, Andrei nu a ratat nici una dintre competiţiile în care a evoluat Rapid. Jumătate de meciuri sunt bifate în liga a doua, anume fix 26, iar 16 în primul eşalon. Cu menţiunea că două dintre ele au fost anulate, după ce Rapid a fost retrogradată inexplicabil în etapa a treia a sezonului actual!

rapid-bucuresti-unirea-tarlungeni-9

Se mai adaugă şi barajul de poveste cu Chiajna, în care Rapid şi-a obţinut pe linie sportivă – a câta oară? – dreptul de a juca în prima divizie, care iar i-a fost refuzat iar… Plus patru meciuri de Cupa României şi, nu în ultimul rând, trei partide în Liga Europa, în care Andrei a fost în câteva rânduri aproape de gol! Nu am cum să nu prezint acest proaspăt şi frumos jubileu! Cu atât mai mult cu cât împotriva moldovenilor, Ciolacu a luat şi un cartonaş roşu gratuit. Primul din carieră… Să sperăm că urmează cât mai multe zeci de partide în tricoul vişiniu şi, mai important, câteva zeci de goluri! Pe lângă cele şapte pe care le-a marcat deja!

783937

Iar dacă vorbim despre performanţe notabile ale grădiniţei, să nu-l omitem nici pe Alex Coman, mai ales că el este, cu ceva pauze în care a fost împrumutat, din 2008 în curtea Rapidului. El a atins înaintea lui Ciolacu borna 50 în tricoul vişiniu, debutul său consumându-se undeva la începutul anului 2010, pe când avea 19 ani. A strâns 20 de meciuri în prima ligă, 25 în eşalonul secund, patru în Cupa României, unul în Liga Europa, dar şi trei partide în care a evoluat şi Ciolacu şi care, deşi au fost oficiale, nu mai contează în palmares… E vorba de barajul acela nenorocit şi de alea două prime etape din Liga 1, sezonul 2013-2014… Ştiţi voi!

392915_10151524507058724_1374337243_n

Să-l felicităm şi pe el şi mai ales să-i mulţumim pentru tot ceea ce a făcut pentru Rapid până acum, mai ales că puţinele goluri pe care le-a marcat, trei, au avut un rol destul de important de fiecare dată. Primul a sigilat în primăvara lui 2013 o victorie cu 2-0 în faţa Pandurilor, viitoarea vicecampioană a României, în momentul în care ai noştri sufereau teribil în ceea ce priveşte lipsa rezultatelor pozitive. A venit apoi golul din finalul meciului cu Chiajna, barajul ăla inventat, care a dus disputa în prelungiri, dându-i ocazia lui Ioniţă să marcheze golul decisiv. Şi în final, golul din primele tururi ale Cupei României, care a adus o victorie chinuită cu divizionara a treia, FC Voluntari, dar care ne-a dat posibilitatea a două partide de vis, cu Ceahlăul şi Petrolul!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.