Istorie

Bucuria nu tine cont de generatie!

Înfrîngerea cu Iaşi nu a fost menţionată deloc pe site pentru că supărarea pricinuită de jocul dezastruos al băieţilor noştri a împleticit orice urmă de raţiune şi de dorinţă de a aşterne măcar câteva rânduri. Asta deşi din tribune au cântat 8.000 de suflete, un peisaj emoţionant pentru orice echipă europeană, cu atât mai mult pentru una din liga a doua, aflată în degringoladă. Am pierdut cu 2-0, dar asta şi mulţumită lui Drăghia, fără de care, probabil, am fi suferit o umilinţă crâncenă. Moldovan a mutat, a schimbat o bună parte din echipă sâmbătă, iar Rapid a învins la Constanţa, pe Farul, cu acelaşi scor.

Ineditul situaţiei l-au reprezentat marcatorii celor două goluri, ambii aflându-se, într-un fel, la o premieră. Primul nume de pe lista marcatorilor a fost Daniel Niculae care, astfel, a marcat primul gol pentru Rapid după opt ani! Şi primul în liga a doua pentru echipa alături de care altădată scria istorie în Liga 1, Cupa României, Supercupa României şi Cupele Europene… Bucuria însă a fost imensă şi în condiţiile astea! Cel puţin la fel de mare a fost şi pentru celălalt marcator. Tânărul mijlocaş, Florin Călin, a fost folosit pentru a doua oară titular de Viorel Moldovan şi nu a dezamăgit, el sigilând tabela cu un şut foarte frumos de la distanţă. Vă mulţumim, băieţi!

Iată echipa folosită de Moldovan: Drăghia – Voicu (Al. Coman ’68), Iacob, Tînc, Stoica – Călin, Săndulescu (Selagea ’73), Păun, Dică – Ciolacu, D. Niculae (cpt.) (Lukanovic ’78).

Şi pentru a fi vizibile schimbările, iată garnitura aliniată cu Iaşi: Drăghia – Al. Coman, Iacob, Lung, Voicu – Dică (Săndulescu ’54), Călin (Ciolacu ’46) – Martin, Pancu (cpt.), Doman (Bălan ’66) – D. Niculae. Aşadar, cinci schimbări, unele dintre ele pricinuite de probleme medicale, precum s-a întâmplat în cazul lui Pancu sau Doman.

Un RAPIDIST din peluză

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.