Istorie

Baratky, trei goluri în primul meci!

Giuleştiul îl are acum pe Pancu care continuă să îşi arate clasa cu toate că are aproape 37 de ani! El a marcat unicul gol al victoriei cu 1-0 în faţa lui FC Botoşani. Nu asupra acestui aspect vreau însă să insist, ci asupra unei analogii de numere care are în centrul ei tocmai vârsta spre care se îndraptă Pancone şi despre care vorbeam mai sus.

baratky centru (2)Giussy Baratky, în centru, alături de coechipieri la Veneţia

baratky giussy (2) Numărul 37 pare a fi foarte important în istoria Rapidului datorită faptului că în alt 37, 1937, lângă Podul Grant a jucat primul meci marele Giussy Baratky, considerat de mulţi cel mai talentat şi complet fotbalist pe care l-a avut România. Cum ar veni, peste Hagi, Balaci sau Dobrin. În acel an, Giussy a debutat în Giuleşti, mai exact pe 7 martie, într-un meci cu Unviersitatea Cluj. Au trecut aproape opt decenii din acel moment şi puţini ştiu care a fost deznodământul. Victoria cu 5-0 pe care ai noştri au obţinut-o, n-ar trebui să mire pe nimeni dacă ne gândim forţa pe care Rapidul acelor ani o avea… Surpriza a fost prestaţia lui Baratky! Venit din postura de jucător consacrat în decembrie 1936, la 26 de ani, “Minunea Blondă” şi-a intrat imediat în mână, marcându-şi debutul prin trei goluri. O performanţă cu care puţini fotbalişti din întreaga lume se pot lăuda!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Felicitari pentru articol. Mare fotbalist, oamenii trebuie sa stie adevarul. E ca si ar fi ajuns acum Ronaldo la Real Madrid la 26 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.