Istorie

Hat-trick-ul lui Săpunaru

Să apară numele lui FC Naţional pe 1923.ro, pare un fapt cel puţin ciudat, dar asta numai la prima vedere. Nu e vreo relaţie specială între “bancari” şi Rapid şi totuşi un lucru leagă strâns cele două echipe. De fapt, un nume: Cristian Săpunaru. Rapidistul nostru a început fotbalul în Parcul cu Platani, dar chiar şi aşa, nu stătea niciun moment pe gânduri, dacă avea ocazia să urce în peluza de pe Giuleşti. În fine, povestea lui “Săpun” la Rapid a fost expusă de “n” ori, însă puţini îşi mai amintesc despre prestaţiile lui Cristi de la Naţional, în cei patru ani petrecuţi în Cotroceni, acolo unde şi-a construit un nume în prima ligă.

Băiatul cu plete a fost atras de poarta adversă din copilărie, însă nu a avut ocazia să se remarce ca atacant decât în perioada junioratului când marca peste 50 de goluri pe sezon! A devenit apoi un excelent jucător defensiv, dar cu potenţial imens de a crea pericol şi pe faza de atac, mai ales prin incursiunile din bandă, dar nici golul nu îi este străin întru totul. Din 2008, de când a plecat la FC Porto, Săpunaru a renunţat treptat la ofensivă, dar în fotbalul românesc rămâne în categoria selectă a celor care au marcat măcar odată un hat-trick sau, mai corect, o triplă. Sigur, sunt zeci, poate sute de fotbalişti români care au reuşit aşa ceva, dar în mod cert puţini fundaşi se numără printre ei.

Reuşita a fost cu atât mai frumoasă cu cât a venit la unul dintre ultimele meciuri ale lui “Săpun” în tricoul bleu. Se întâmpla în mai 2006, în faţa a doar 300 de spectator, când în Parcul cu Platani, a venit Pandurii. Plictisitorul 0-0 de la pauză s-a transformat la final într-un palpitant 3-2, cu oaspeţii revenind de la 0-2. Şi da, toate cele trei puncte din dreptul lui FC Naţional au purtat semnătura lui Săpunaru. A, da, să nu uit. În caseta prezentată prenumele este Ionuţ şi nu Cristian, dar nu e vreo greşeală, pentru că ambele îi aparţin lui “Săpun”.

Sursa: romaniansoccer.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.