Danut LupuInterviuriMircea Lucescu

INTERVIU | Lupu despre țigări, vin și relația impecabilă cu Mircea Lucescu

Dănuț Lupu (53 de ani) a povestit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” momente neștiute din cariera sa de fotbalist. Fostul mijlocaș central a dezvăluit episoade din perioada în care era antrenat de Mircea Lucescu și nu s-a ferit să vorbească despre viciile sale: țigările și băutura.

Interviu Dănuț Lupu

Dane, tu erai un personaj ca fotbalist, fumai câte trei pachete de țigări pe zi.
Nu fumam trei pachete, dar două fumam. Sunt foarte mulți jucători care fumează. Balaci le suda mai rău ca mine, eu eram copil pe lângă el. Lăcătuș fuma. În generația mea, 80 la sută fumau. Chiar și Gică Hagi mai fuma o țigară, două. M-am lăsat acum 5 ani de fumat, atunci când am avut o pneumonie. De-atunci m-am lăsat și nu mai fumez. S-a putut… Mi-a spus Ăl de Sus să am grijă că „Vii la Mine”.

Cu băutura ai avut probleme?
Știți care e problema cu băutura? Eu am fost omul care bea un pahar de vin, dar îl bea la Vox Maris. Ceilalți se ascundeau. Toată lumea mă vedea pe mine și ziceau că eu sunt bețivul. Nu vreau să intru în contre, dar eu am fost mic copil la băutură față de alții de prin fotbalul românesc. Eu am rugat lumea care mă făcea bețiv să-mi zică și mie când m-a văzut beat. Îmi plăcea să stau.

Lupu pleca din cantonament când era la Rapid

Cine erau campionii?
Prietenii mei… Nu îi zic acum! Bumbescu și Iovan mergeau și ei tot la Vox Maris. Și îi vedea lumea și pe ei, d-aia erau făcuți așa. Noi ieșeam la restaurant mereu. În perioada aia, nea Mircea ne obliga să ieșim cu soțiile la restaurant. După fiecare meci, mergeam!

Tu plecai de prin cantonamente și de la Rapid.
Nea Mircea a fost singurul om, după tatăl meu, care m-a înțeles. Niciodată n-am fumat de față cu nea Mircea. Dacă am băut un pahar l-am băut doar că ne lăsa el. Am avut o nebuneală.

Așa…
Asta că plecam din cantonament. Știa lucrul ăsta și niciodată nu mi-a zis nimic. Îmi spunea doar atât: „Mâine am meci, dacă joci nu mă interesează ce faci!”. Poate mi-a făcut un mare bine, dar și datorită lui mi-a făcut un rău, că m-a lăsat și mi-am făcut de cap. Plecam din cantonament, săream gardul pe la Rapid. La Săftica eram prea copil și atunci era bază militară, era greu să pleci de acolo.


„Nea Mircea știa că-mi doresc enorm să joc în Italia când m-am întors din Grecia. Aveam 96 de kilograme și mi-a zis: «Te iau, dar totul depinde de tine». După 14 zile aveam 82 de kilograme. Nu-i venea să creadă. L-a trimis pe doctor să cumpere trei cântare, credea că am măsluit cântarul de la hotel. Toată stima și onoarea pentru nea Mircea!”, Dănuț Lupu.

Sursa: gsp.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.