AMFB motivează alegerea Giuleştiului: „E neutru!” Preţuri abominabile la bilete!

steaua - Academia Rapid ProSport
steaua - Academia Rapid 1-3 şi audienţele prezentate de ProSport

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

ProSport a stat de vorbă cu preşedintele AMFB pentru a afla de ce a fost ales stadionul Giuleşti pentru play-off. Finalul sezonului în Liga 4 Bucureşti a produs în spaţiul public noi discuţii cu privire la întâlnirile dintre cele mai urmărite echipe ale competiţiei. Cum regulamentul AMFB prevede faptul că primele patru clasate din rezonul regulat vor disputa un turneu de tip playoff, forul bucureştean a căutat o arenă potrivită pentru întâlnirile care vor aduce faţă în faţă, într-o singură manşă, aceste echipe.

ProSport scrie că AMFB a vrut iniţial pe stadionul Ghencea!

Astfel, potrivit preşedintelui AMFB Marian Lumînare, primele două etape ale playoff-ului se vor juca pe stadionul Giuleşti. Urmând ca etapa a treia, care include şi jocul Academia Rapid – steaua Bucureşti, să se dispute pe Arena Naţională. Mergem în Giuleşti pentru că n-au fost alte variante. Căutăm stadion din data de 4 aprilie. Atunci când am trimis adresa către stadionul Dinamo. Ei ne-au răspuns după o lună că nu se poate acolo. L-am sunat pe domnul Petrea să cerem acceptul de a juca pe stadionul steaua, însă mi-a spus că e imposibil, spune Lumînare pentru ProSport.

AMFB a vrut neapărat în Bucureşti

Oficialul AMFB susţine că, rând pe rând, au picat şi toate celelalte variante. Domnul Petrea ne-a sugerat stadionul Arcul de Triumf. I-am contactat şi ne-au spus că au nu ştiu ce finală la rugby, apoi predau stadionul către Compania Naţională pentru Investiţii. Am încercat şi în Regie şi în Cotroceni. Nu se poate, n-au avizele ISU. Pe stadionul lui Juventus Colentina nu e de acord Jandarmeria, e o singură intrare, la fel pe Romprim şi pe Rocar. Iar la Chiajna şi Voluntari nu am vrut, ţine şi de prestigiu. Trebuie să jucăm în Bucureşti, a mai spus Lumînare.

”Giuleştiul e teren neutru. Nu e stadionul Academiei”

Întrebat dacă măsura de a programa primele două etape din playoff, cele în care Academia Rapid şi steaua nu se întâlnesc în meci direct, ci joacă împotriva echipelor de pe locurile 3 şi 4, pe Giuleşti nu avantajează clubul lui Pancu şi Niculae, Lumînare a replicat: Acela e un teren foarte neutru, din punctul meu de vedere. Nu e stadionul Academiei Rapid. Acolo joacă şi AFC Rapid, joacă şi Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. A organizat şi Carmen meciuri acolo. Totuşi, partidele directe dintre cele mai puternice echipe ale Ligii 4 Bucureşti vor avea loc pe alt stadion.

Nu este restricţie la bilete!

AMFB susţine că atât jocul din etapa a treia a playoff-ului, cât şi finala Cupei Bucureşti se vor disputa pe Naţional Arena. Finala şi meciul trei vor avea loc pe Naţional Arena. Şi pentru că vrem să sporim interesul pentru finala Cupei, înainte de meci vom organiza şi un meci de old-boys, a completat Lumînare. În ceea ce priveşte distribuirea biletelor pentru aceste partide, oficialul AMFB a precizat că le vom da câte vor să cumpere”. Meciul retur dintre steaua şi Academia Rapid din sezonul regular a fost organizat pe Naţional Arena şi a fost urmărit de pe stadion de peste 36.000 de spectatori, mai notează ProSport. Problema este că preţurile stabilite de AMFB sunt de-a dreptul şocante. Iar aici ne referim strict la cuplajele de pe Giuleşti!

Preţuri între 20 şi 30 lei!

Un bilet la peluză va fi 20 lei, iar unul la tribună 30 lei! Or fi ele 4 ore de fotbal, dar ăsta nu e neapărat un avantaj. Pentru că în afară de Academia Rapid, celelalte echipe au o cantitate neglijabilă de suporteri. Un alt fapt dubios este că tichetele nu se pot procura şi online, ci doar de la casele stadionului Giuleşti! Începând de marţi, 22 mai, între orele 12 şi 20. Reamintim că organizatoare este AMFB!