Şumudică pune „talpă” Generaţiei de Aur: „Nu există doar ei!”

Prosport Șumudică
Marius Șumudică, nou obiectiv. Foto: ProSport

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

ProSport a redat o declaraţie post-alegeri FRF. Una destul de logică şi pertinentă. Marius Şumudică a vorbit despre eşecul Generaţiei de Aur de a prelua şefia FRF. Antrenorul lui Kayserispor spune că „nu avem vreo obligaţie ca Generaţia de Aur să conducă fotbalul românesc„, considerând că mai sunt şi alte nume mari, care au făcut istorie în România, care pot prelua şefia Casei Fotbalului, notează ProSport. Ionuţ Lupescu, component al Generaţiei de Aur, a candidat la alegerile pentru şefia FRF din 18 aprilie, dar a fost învins de Răzvan Burleanu. Actualul şef de la Casa Fotbalului a obţinut 168 de voturi, în timp ce „Kaiserul” a obţinut doar 78, aminteşte ProSport.

ProSport l-a citat pe Marius Şumudică

Şumudică a comentat eşecul Generaţiei de Aur. Acesta nu a pierdut contactul cu fotbalul românesc şi i-a luat apărarea lui Burleanu după scandalul apărut în urma alegerilor de la federaţie. ”Respect Generaţia de Aur pentru ceea ce a făcut pentru România, dar nu numai Generaţia de Aur există în fotbalul românesc. Sunt atâţia oameni care au jucat în fotbalul românesc, sunt atâţia oameni care fac cinste fotbalului românesc şi atunci nu cred că avem vreo obligaţie ca cei din Generaţia de Aur să conducă fotbalul românesc”, a încheiat Şumudică, conform TelekomSport, citat de ProSport.

De ce are Marius Şumudică dreptate

Poziţia lui Marius Şumudică este oarecum normală. Analizând obiectiv şi la rece, trebuie expus faptul că, până la urmă, Generaţia de Aur, nu a câştigat vreun trofeu. Astfel încât titulatura este un pic supraapreciată. Indubitabil, la nivel de echipă naţională aceşti oameni au adus cele mai mari rezultate la nivel de echipa naţională. Numai că asta nu le oferă dreptul să revendice din oficiu preluarea puterii în fotbalul românesc. Poate că nici Răzvan Burleanu n-a convins în primul mandat. Poate că nu a schimbat absolut nimic, nu are nici experienţă sportivă. Este însă un tip şcolit, care, măcar la nivel teoretic are aptitudini manageriale mai mari decât întreaga Generaţie de Aur.

Sigur, în mandatul său, Rapidul a fost făcută praf. Probabil că îl vom ataca în continuare pentru că va ajuta csa steaua. Asta nu înseamnă că rândurile expuse de ProSport despre discursul lui Şumudică nu sunt corecte!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required