FABULOS! Bayern Munchen copiază AFC Rapid!

Bayern Munchen
Tom Starke a intrat în poarta lui Bayern Munchen

Weekend neaşteptat pentru Bayern Munchen! În sezonul 2002-2003, când AFC Rapid Bucureşti a câştigat titlul de campioană al României, s-a produs un fapt inedit, ce părea şi unic. Giuleştenii rămăseseră fără portar înaintea unui meci important cu FC Argeş, jucat acasă. Emilian Dolha, titularul postului, nu era apt. Motiv pentru care între buturi a intrat… Răzvan Lucescu! Portar respectabil la viaţa lui, dar care, de ceva timp devenise… vicepreşedinte! Ei bine, Lucescu jr. s-a descurcat admirabil, a închis buturile şi meciul s-a terminat 1-0 pentru AFC Rapid. Sigur, a fost singura partidă din acel sezon pentru el şi ultima din carieră. Chiar dacă Răzvan mai putea juca, el a ales să continue pe drumul nou pe care îl începuse.

Bayern Munchen a băgat în poartă antrenorul!

Situaţia, aşa cum scriam, părea de neconceput şi fără echivalent. Numai că ea se repetă la aproape un deceniu şi jumătate distanţă! Nu oriunde, ci la… Bayern Munchen! Una dintre cele mai puternice echipe ale Europei. Emanuel Neuer este accidentat de ceva timp, situaţie prin care trece şi al doilea portar, Sven Ulreich momentan. Cum bavarezii nu au dorit să rişte cu unul dintre ceilalţi doi puşti din lot, l-au legitimat pe… Tom Starke! Nimeni altul decât antrenorul de portari de la academia lui Bayern. În vârstă de 36 de ani, acesta s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut. Până la urmă însă, a acceptat să joace în această partidă pentru Bayern. Şi nu a fost una oarecare, ci o deplasare infernală la Eintracht Frankfurt. O formaţie cu una dintre cele mai fierbinţi galerii din Europa!

Acelaşi scor reuşit şi de AFC Rapid în 2003

Asemenea lui AFC Rapid Bucureşti, FC Bayern Munchen a învins cu 1-0, iar portarul de conjunctură şi-a făcut de minune treaba. Experienţa acumulată în primele două ligi din Germania de-a lungul anilor spunându-şi cuvântul. Tom Starke nu este vicepreşedinte, însă nici Eintracht Frankfurt nu este FC Argeş… 🙂 Fotbalul a mai scris o filă mirifică a istoriei sale!

Sursa foto: tz.de