Şumudică, Săpunaru şi Lucescu fac ravagii în Europa!

Şumudică
Marius Şumudică, profil de campion

Weekend extrem de plin pentru foştii rapidişti! Marius Şumudică şi Cristi Săpunaru continuă turul de forţă în Turcia. Micuţa Kayserispor continuă să ţină cu brio piept granzilor din campionat. Ultimul exemplu este elocvent, având în vedere că echipa celor doi rapidişti a remizat acasă, scor 1-1, cu Beşiktaş Istanbul. Formaţie care a câştigat, cu 13 puncte, grupa de Liga Campionilor din care a făcut parte! Clasamentul rămâne, în continuare foarte strâns. Galatasaray este pe primul loc cu 32 de puncte. Istanbul BB, înfrântă în această etapă e pe 2 cu 30. Urmează Fenerbahce cu 29 şi un calup de trei echipe cu câte 27: Beşiktaş, Kayserispor şi Goztepe Izmir. Nici Trabzonspor şi Bursaspor, două foste campioane, nu sunt rupte de restul plutonului.

Nu doar Şumudică impresionează, ci şi Răzvan Lucescu

Situaţia este excelentă şi în Grecia pentru Răzvan Lucescu. Echipa sa, PAOK Salonic, rămâne pe locul secund, la numai un punct de liderul şi marea favorită, Olympiacos Piraeus. PAOK a impresionat în ultima etapă prin victoria, 4-0, cu Panathinaikos Atena. Cu toate că PAO are un sezon mizerabil, fiind numai pe locul 11, un astfel de succes în acest derby este un punct important în CV-ul oricărui antrenor care lucrează în Grecia. Mai mult, Răzvan Lucescu încearcă imposibilul în acest sezon. Acela de a aduce primul titlu la PAOK Salonic după… 1985! Echipa are doar două în palmares, ultimul cucerit în acel an. Ar fi un succes istoric şi cu atât mai important cu cât în ultimii 21 de ani, 19 titluri au fost luate de Olympiacos şi numai două de Panathinaikos. Ultima în afara celor două care a ieşit campioană a fost AEK Atena în 1994!

CITEȘTE ȘI  Șocant: FC Liverpool n-a mai pățit asta din... 1923!

Rednic şi Rada, învinşi de Boloni

În acest weekend, Mircea Rednic şi Marian Rada, antrenorii lui Excelsior Mounscron, au pierdut cu 1-0 pe terenul lui Antwerp. Echipă antrenată de alt tehnician român, Ladislau Boloni. Echipa celor doi se află, în acest moment, pe locul 10, cu 20 de puncte, la şapte lungimi în spatele locului 6. Ultimul care asigură un loc în play-off-ul campionatului.

LĂSAȚI UN MESAJ