1 septembrie 2017. Marea schismă de la Rapid

Rapid
Rapid e ruptă în trei!

O zi ciudată, cu sentimente amestecate. Nu mai este vorba aici despre AFC Rapid sau Academia Rapid. Ci despre Rapid. Şi punct. Pentru că, în definitiv, această zi, de 1 septembrie 2017 va rămâne ca o primă mare schismă în istoria Grantului. Noi sperăm într-o reconciliere RAPIDĂ. Iar aici nu ne referim la entităţile mai sus menţionate, ci la esenţa Giuleştiului. Spiritul şi istoria. Care, în această zi s-au luat la întrecere. 6834 oameni. Este numărul la care s-a blocat asistenţa de la partida Academia Rapid – Progresul 2005 13-0 începând cu ora 20, pe Giuleşti. Un număr copleşitor de oameni, cum nu mai vezi în România decât în Cupele Europene. Mai mult decât dublu faţă de cât a strâns maximum AFC Rapid în sezonul trecut, anume 3000 de oameni, cu CS Dinamo.

Academia Rapid a strălucit la lumina nocturnei

Academia Rapid a răsplătit această asistenţă printr-un scor de maidan administrat unui adversar ridicol. Dar astrele s-au aliniat cum trebuie, iar la primul meci al lui Daniel Niculae, spectacolul a fost singura opţiune. Nu conta că tricourile albe nu aveau vreun sponsor, ci doar scris, mare, deasupra numărului de pe spate Primăria Sectorului 1. E totuşi o garanţie, pentru că acum nimeni nu se mai poate juca cu promisiunile. Ridicolul adversar, ce nu avea loc nici la liga a 5-a, n-a avut cum să opună vreo rezistenţă în faţa acestei foame de Rapid, pe care suporterii şi chiar mulţi jucători au afişat-o. N-a contat că Pancone nu a putut fi pe teren. Totul miroase a succes, a forţă, a prosperitate. Dar… istoria cui o lăsăm?

AFC Rapid, pusă în genunchi de Carmen

Sigur, ea poate fi absorbită pe parcurs, peste 30 de ani nu va şti nimeni. Dar sunt şi rapidişti care nu pot dormi noaptea în astfel de momente… Pentru că înainte cu o oră de tăvălugul de pe Giuleşti, AFC Rapid, continuatoarea istorică a SC FC Rapid SA în acest moment era la pământ. Pe strada Metalurgiei, pe un teren cu nume simandicos, de centru SPA, băieţii lui Andrei Anghel Constantinescu le-au permis o reintrare de glorie în istorie celor de la Carmen. Care au revenit după 70 de ani în fotbal, cu o victorie cu 3-0, tocmai în faţa marelui Rapid. Chiar dacă acest mare Rapid, ajuns astfel, mai ales datorită suporterilor, este acum spart în două. Să te bucuri şi să doreşti moartea acestei entităţi care te făcea să plângi de fericire în 2006, când juca în sferturile Cupei este prea mult! Denotă fie prostie, fie ipocrizie.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 - Dunărea Călărași 4-1. Sprint spre promovare!

Conducători necredibili şi într-o parte şi în alta

Nouă nu ne pasă de conducerea administrativă, compusă din Horia Manoliu şi Bogdan Stoica, ce dă dovadă de o incompetenţă crasă. Cea care nu a fost în stare să procure nici măcar echipamente de joc sau să asigure condiţii de pregătire. Fiindcă totul a fost făcut cu efortul jucătorilor şi al antrenorilor Andrei Constantinescu şi Adi Voicu. În detalii vom intra altă dată… Asta pentru că nici de conducerea din acte a Academiei Rapid nu ne pasă. Aşa cum am spus nici Adrian Olariu „Râmă” şi nici Ovidiu Burcă nu prezintă vreo credibilitate. Ne pasă în schimb de tristeţea lui Constantin Berechet, care a fost schimbat fără motiv în minutul 20. Sau de cea a antrenorului Andrei Anghel Constantinescu că nu a putut face mai mult. Deşi a făcut aproape tot singur în această vară, inclusiv bună parte din treaba conducerii administrative. Ori de coşmarurile pe care Andrei Stamate le-a avut după cele trei goluri luate. Cu toate că a fost unul dintre cei mai buni oameni dintr-un meci al cărui scor oricum nu a reflectat realitatea din teren. Ci a fost decis de două execuţii fabuloase, rare şi la Liga 1.

6834, numărul pentru istorie!

Nu uităm nici cum sârbul Milaş Vuk, obişnuit cu promovarea în L3 de la Chitila era să intre în gard, disperat să recupereze o minge la 0-2. Noi vedem lucrurile astea şi ştim că sunt oameni care luptă pentru a păstra vie flacăra istoriei vişinii. Chiar dacă rudele şi prietenii râd de ei şi se duc să vadă Academia Rapid. O echipă învelită în foiţă de aur, groasă chiar. Dar care momentan nu are concret decât un scor de 13-0 la debut şi 6834 de oameni în tribune. Este mult! Însă noi ştim totuşi care este diferenţa între Carmen şi Progresul 2005. Dar şi ce înseamnă să joci pe bătrânul Giuleşti. Marea schismă este oficială, iar noi sperăm ca ea să se termine cât mai RAPID. Am vrea să vedem o singură echipă, care să se numească doar Rapid, care să nu mai aibă sigla ciopârţită şi care să aibă un plan corect de acţiune. Altminteri o vom da din rău în mai rău şi vom rămâne doar cu amintirea unei asistenţe fabuloase la primul meci.

CITEȘTE ȘI  Victorie la baschet pentru CS Rapid! Realizare importantă și la volei

Încasări URIAŞE!

Ar fi o blasfemie ca, acum, având pâinea şi cuţitul în mână, cei responsabili să nu facă totul pentru ca Rapid să fie unul şi bun. Fiindcă suporterii au dovedit că sunt capabili nu doar să voteze în sondaj pe cine susţin, ci să vină şi în număr IMPRESIONANT pe stadion. Şi, prin acest fel, să ţină echipa! Fiindcă încasările de la această partidă, luând în considerare un preţ mediu de 10 lei şi excluzând copiii de sub 10 ani, ar trebui să fie de aproximativ 12.000 euro. O sumă suficientă pentru performanţă de înaltă clasă. Conform sondajului nostru, care se vrea unul de lungă durată, din aproape 2000 de respondenţi până acum, peste 1500 au ales Academia Rapid. Din respect pentru majoritate, fiindcă acesta este site-ul suporterilor rapidişti de pretutindeni, vom scrie şi despre această echipă. La fel cum vom scrie şi despre cea a T2-ului. Chiar dacă lipsa acestei grupări nu s-a simţit absolut deloc de pe Giuleşti. Şi chiar dacă ei au făcut mai mult rău decât bine Rapidului.

Nu mai e un singur Rapid…

Sigur, ne-am dori să scriem doar despre o singură entitate şi numai de bine. Aşa cum am vrut de la început, fiindcă acesta a fost scopul site-ului. Să adunăm toate ştirile pozitive despre Rapid aici. Fără scandaluri, fără materiale împotrivă. Exista doar SC FC Rapid SA. Şi nici nu cunoşteam aceste iniţiale, fiindcă Rapid Bucureşti era unul. Nu ne-a mai plăcut însă de George Copos, l-am alungat, şi acum avem AFC Rapid, AS Academia Rapid şi ACS Rapid. Că ne place sau nu, deocamdată, iniţialele chiar au o importanţă covârşitoare. Dacă vrem să respectăm istoria şi tradiţia giuleşteană. Nu mai este o singură entitate. Există, în schimb, trei. Dar nici George Copos nu mai există. Există în schimb Manoliu şi Burcă… Unul e antipatizat de toată lumea. Celălalt? Hmmm, deocamdată primeşte prezumţie de bune intenţii. Cum a primit inclusiv Valerii Moraru, omul ce l-a adus la Rapid ca preşedinte acum doi ani, la iniţiativa lui Ioan Andone. Nu ţinem însă minte să fi existat conducător la Rapid care să nu fi fost contestat şi înjurat… Deci… Timpul va decide! Rapid trăieşte!

CITEȘTE ȘI  Livescore | Play-off Liga 2 | Etapa 2

40 COMENTARII

 1. Nu ne uitam la Antena 3. Avem alte treburi! Dar multumim pentru acest comentariu! Nici nu stii cat de mult conteaza pentru SEO!

 2. Acum 3-4 ani, intr-o emisiune la antena 3, gâdea și cu ponta anunțau plini de scârbă și de ironie ca Horia Roman Patapievici este nerusinatul deținător de pământuri la Roșia Montana și că de-aia se opune proiectului de extragere cu cianură. A doua zi s-a aflat cu documente ca, intr-adevăr, ăsta deținea pământ acolo, dar fix 1 mp. Cam așa sunteți și voi cu dezinformarea și manipularea.

 3. Corect! Doar că acum există două angrenate în aceeaşi competiţie. Şi este normal să le delimităm nominal. Ne place sau nu, există două echipe Rapid…

 4. Da, să audă la TV, nu? Noi preferăm oamenii care au minte să înţeleagă. Pentru că noi nu mergem doar pe vorbe ci, iată, am tot postat acte, documente, chestii concrete.

 5. 1. AFC Rapid apare în lista cu cele 23 de „trofee” scoase la licitaţie. Vezi punctul 19. E nevoie să dezvoltăm sau înţelegi ideea?
  2. Meciul a fost entuziasmant, în concordanţă cu atmosfera din tribune. Adversarul a fost sub nivelul ligii a 5-a. Iar noi am văzut multe meciuri de la liga a 5-a sezonul trecut!
  3. Ovidiu Burcă a fost printre primii care a plecat la începutul lui 2013, după ce s-a intrat în insolvenţă. A contestat planul de reorganizare! Astea sunt chestii cunoscute. Şi să o luăm pe partea asta, împotriva lui Manoliu ce probă există?
  4. AFC Rapid s-a descurcat în liga a 5-a cu 20.000 euro! Şi a promovat de pe primul loc. La liga a 4-a, în mod normal, cu 50.000 euro nu ai mari emoţii cu promovarea. Să zicem 100.000. Noi am calculat minimum. Se poate ca încasările să fie mai mari. Practic dacă lucrurile merg la fel, dublul bugetului arhisuficient de asigurat din bilete şi abonamente! Bine, probabil că tu iei 12.000 euro când ai chef, aşa, fără efort şi sunt bani puţini… Iar rapidist sigur nu eşti, având în vedere că iei în derâdere anul înfiinţării clubului!
  5. Ai vrut să faci cinci idei, este? :)))) Că aici o dai în altele, nu în aşa-zisele prostii. Nu e o harababură, stai calm. E doar incapacitatea ta de a înţelege. Nu te mai obosi, chiar nu ne dai lecţii la scris. Eventual doar poţi râde de vreo literă mâncată sau două inversate.
  P.S. Putem continua discuţia, nicio problemă! Avem toate argumentele din lume să îţi explicăm că avem dreptate. Pentru că avem!

 6. Ok. Hai sa incep:
  1. „Nu mai este vorba aici despre AFC Rapid sau Academia Rapid. Ci despre Rapid” Ce rahat e asta? Nu ai cum sa compari un gandac (afc) cu un cal (Academia). Cand te uiti la o echipa cu 7000 suporteri la un meci nu ai cum sa ai tupeul de a-l compara cu o adunatura de manolii sau maronii.
  2. Subtitlu: „Academia Rapid a strălucit la lumina nocturnei”, apoi continui cu „printr-un scor de maidan administrat unui adversar ridicol”…e cazul sa mai subliniez nonsensul?
  3. Amesteci conducatorii de la cele doua cluburi si-i faci necredibili desi despre Ovidiu Burca nu are nimeni de obiectat sau vreo proba ca nu si-ar fi facut vreodata treaba cu buna credinta si neprofesionalism.
  4. Iar subtitlu mare „Incasari Uriase” Pai 12.000 euro pentru Rapid sunt incasari mici spre normale, chiar daca e liga 4, e RAPID. Dar pentru voi, 12.000 euro e o suma uriasa! Asta dovedeste cat de fomist si sarac e afc sau…1923?
  5. Tot articolul este o harababura de idei, o furtuna de manipulari si tampenii. Scris anacronic, fara a urmari un curs logic de idei. Citeste inca o data si, daca vrei, iti voi continua topul…

 7. pai si daca licitatia va fi adjudecata de Damila maciuca spre exemplu,veti deveni fanii acestei echipe stimati domi?hai sa fin seriosi va bagati prea mult in seama si nu vad pentru ce.exista un interes la mijloc……iar dragostea din interes va duce inevitabil spre divort.

 8. Foarte corect, acelasi lucru incerc sa-l spun si eu de ceva vreme, tizule, dar astia se fac pur si simplu ca ploua. Sau daca raspund pana la urma, te jignesc. Oricum, cine are urechi de auzit, sa auda. Restul sa doarma la fel de linistiti si nepasatori in continuare

 9. AFC Rapid, SCFC Rapid, Academia Rapid, UFC Rapid sau ce mai vreti voi, sunt doar nme de societati cu care Copos a jonglat in fel si chip pentru a spala bani. Sigur ca fiecare a contribuit la statututl de brand pe care l-a capatat astazi Rapidul, dar ele raman doar societati pe structura carora a putut evolua echipa. Conteaza doar Rapid, brandul Rapid, doar nu vreti sa vars lacrimi de crocodil acum pentru o societate numita AFC, reactivata dupa ce Copos a lasat-o vreme buna in stand by, nevrand s-o dizolve, din motive numai de el stiute. Societati au fost si vor mai fi probabil n, nu va mai bateti capul cu absurditatile astea

 10. Cea mai buna varianta sa se uneasca cele 2 entitati afc si academia si sa renunte si horia manoliu la orgolii prostestesti. Un singur Rapid unit e mai puternic decat 2 impartite pe grupuri. O echipa care nu e agreata de suporteri e zero barat ex csu craiova. As fii preferat varianta fuzionarii cu voluntari dar cred cai mai bine asa pe un nou drum cu adevaratii rapidisti pancu nico iosif schumacher

 11. Nu are nimeni de ce să spună că noi suntem de vină. Nu suntem şi nu există argumente care să ne contrazică. Noi am publicat mereu adevărul. Ce să spunem? Că totul e roz şi frumos când la licitaţie se scoate Cupa Măciuca?! Noi vrem pace, vrem un singur Rapid. Iar unicul lucru pe care îl putem face acum este să scriem ADEVĂRUL despre ambele echipe. Fie că acestea convin sau nu… Hai Rapid!

 12. ‘Din respect pentru majoritate, fiindcă acesta este site-ul suporterilor rapidişti de pretutindeni, vom scrie şi despre această echipă’ – cu referire la Academia Rapid.
  Normal ca o sa scrieti fomistilor ca poate din aia 6834 se gasesc 10 – 20 sa va cumpere fake-urile. Pt. voi pagina asta e un bussiness nu o pasiune asa ca tre’ sa faceti bani si de la astia. Nu va mai saturati…

 13. ‘Din respect pentru majoritate, fiindcă acesta este site-ul suporterilor rapidişti de pretutindeni, vom scrie şi despre această echipă’ – cu referire la Academia Rapid.
  Normal ca o sa scrieti fomistilor ca poate din aia 6834 se gasesc 10 – 20 sa va cumpere fake-urile. Pt. voi pagina asta e un bussiness nu o pasiune asa ca tre’ sa faceti bani si de la astia. Nu va mai saturati…

 14. […] Academia Rapid a inceput ideal noul sezon din Liga a IV-a, invingand cu 13-0 Progresul 2005 in fata a 7000 de „suflete visinii”. Totusi, exista voci importante din fotbalul romanesc care nu vad cu ochi buni acest proiect. Marius Sumudica a evoluat patru sezoane la Rapid, a si antrenat in Giulesti. Dar noul Rapid nu este pe placul tehnicianului de la Kayserispor. „Nu ma vad implicat in acest proiect atat timp cat nu se identifica cu ceea ce inseamna Rapidul din trecut. Pentru mine ceea ce se intampla acum nu are de-a face cu Rapidul din trecut”, a spus Marius Sumudica. […]

 15. meciul la tv a facut audienta mai mare ca meciurile lui dinamo
  in liga1 o etapa face un milion euro
  care e reteta financiara ?

 16. numai plange „admin” ca vei venii si tu langa academia rapid , dupa octombrie, cand acestia vor castiga palmaresul, nu au fost 6834, au fost 10.000 de suporteri ( aici include si femeile si copii , + altii suporteri intrati dupa pauza fara bilete) numarul de 6..a fost doar pe bilet nu pe spectator/persoana .

  Aseara au fost sustinuti Pancone & Co. lasand la o parte numeel echipei nou formate, iar care voi spune-ti ca e miscarea CFR , defapt e club nou, nu are nici o legatura cu miscarea… poate ca au luat locul lor insa este club nou. Asa ca sht FZR ! 4 ever Giulestina !!!

 17. Lasand la o parte toate rautatile si ura asta nenorocita care a cuprins sufletele rapidistilor,eu personal apreciez AFC ul ca timp de 1 an de zile,s a mai auzit de Rapid…..asta este singurul merit al lui Manoliu.Nu ma intereseaza potlogariile lui si cine este in spate…..Acum trebuie sa inteleaga ca rapidistii au ALES …iar AFC ul trebuie sa gaseasca o solutie pt a nu deveni o simpla echipa de pluton fara suporteri care terfeleste numele de Rapid

 18. De numele lui copos se leaga disparitia Rapidului…insolventa….Hai sa vedem si jumatatea goala a paharului,si implicit falimentul Rapidului

 19. Cei mai multi nu o vedem ca o schisma. AFC, ca si alte cateva grupari nesemnificative nu exista. Nu a existat niciodata decat prin minciuni si interese personale. Pana ne-am dezmeticit cei mai multi am crezut ca AFC are conducatori corecti. Nu a avut si nu are. Au refuzat unirea sub acelasi steag a intregului spirit rapidist. Singurul Rapid, care va si triumfa in final va fi cel al PS1. Cu brand, culori si palmares! Si spirit! Si suporteri! Vechiul Rapid!

 20. Esti, cumva, trompeta lui Mitica Dragomir? Numai ala zicea ca Copos este singurul om care a castigat din fotbal.Asa daca ar fi inseamna ca Copos este singurul om inteligent din fotbal.Orice s-ar spune de numele lui Copos se leaga cele mai mari performante din istoria Rapidului.

 21. 2006 !!!!se intimplă nu???dar nu SE INTIMPLA CEEA CE SPUI TU .DACĂ DL COPOS FĂCEA CEEA CE TREBUIA SA FACA SA LASE RAPIDUL AȘA CUM LA PRELUAT .COPOS A CISTIGAT MILIOANE DE EURO DATORITA RAPIDULUI ȘI CIND AM INTRAT ÎN INSOLOLVENTA AVEAM 30 MILIOANE DE EURO DATORIE CĂTRE FIRMELE LUI GEORGE COPOS .

 22. Lipsa ta de educatie si de buna crestere atinge cote alarmante. Te inteleg ca esti disperat si faci in continuare pe marele inteligent. Nu-i nimic, pentru noi majoritatea esti insignifiant.

 23. Urmaresc site-ul de mult timp. Asa e. A aparut cand era un singur RAPID. Acum sunt 3, 4. Dar zic, acum. Pt ca acum asta e realitatea. O parte spune ca Aristocratii si T2 sunt de vina. Aia spun ca voi, cealalta parte e de vina. Daca aruncam pisica moarta in gradina vecinului si tot jucam ping pong, nu mai ramane loc de fotbal. Si nici nu se va ajunge la unitate si la un singur RAPID, cum vrem cu totii. Pacea trebuie sa porneasca de undeva. De ce sa nu fiti voi prinii cei care sa faceti prin intermediul site-ului, un apel la pace. Hai sa ingropam securea razboiului si sa incercam sa ne unim fortele pt ca RAPID sa redevina ce a fost odinioara. Din cate stiu eu de-a lungul istoriei, dupa razboi, partile combatante s-au ales cu rani si si-au plans mortii. Aici nu poate fi vorba de morti, dar fiecare RAPIDist adevarat, are o mare rana pe suflet, care se poate vindeca doar prin unitate intre suporteri.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE GIULESTEANA!

 24. Noi am pornit cu un scop site-ul, dar era un singur Rapid! Clubul Aristocratic şi T2 au fost principalii factori dezbinatori şi am explicat şi de ce. Noi nu dezbinăm, doar scriem adevărul. Şi nu putem ascunde AFC Rapid sub preş fiindcă nu le place oamenilor de Horia Manoliu şi nu le convin datoriile. Nici nouă nu ne convin lucrurile astea, dar nu putem nega istoria şi nu putem să urâm sau să dispreţuim ceva care iubeam cândva! Şi fără de care, Rapid nu mai exista! Murea din 2006, definitiv.

 25. Întrețineți in mod voit confuzia între numele unei societăți comerciale si cel al echipei. Echipa care nu ne-a bucurat, ci ne-a produs decepția vieții in 2006 este cea aflată in faliment. Societatea comercială pe care funcționa acea echipa este AFC. Amestecați tendențios lucrurile datorită concubinajului lucrativ Leasa-Manoliu! Palmaresul va fi, sper, achiziționat in licitație, iar in acel moment discuțiile despre legitimitatea vreunei echipe vor înceta definitiv.

 26. Am o intrebare pt Admin.

  Citez: Sigur, ne-am dori să scriem doar despre o singură entitate şi numai de bine. Aşa cum am vrut de la început, fiindcă acesta a fost scopul site-ului. Să adunăm toate ştirile pozitive despre Rapid aici. Fără scandaluri, fără materiale împotrivă.

  In acelasi articol, voi, cei de la 1923.ro spuneti ca T2 a facut mai mult rau decat bine RAPIDului. Spuneti ca: AFC e continuatorul de drept al FC RAPID SA.

  Pai voi iar va contraziceti prin acest articol. Ziceti ca vreti sa scrieti numai de bine, fara scandaluri, certuri si fraze impotriva altora, care pana la urma fac parte tot din marele „arbore” RAPID, dar voi faceti intocmai asta. Atacuri cu subinteles, atacuri fine care nu fac niciunui RAPIDist bine. Voi de la 1923.ro ar trebui sa fiti primii care se militati pt o singura echipa RAPID si pt o singura galerie Giulesteana. Hai si incercati sa nu mai atacati. Incercati sa ne uniti pt ca lumea inca va citeste. Fiti promotorii unitatii intre suporteri. Fiti buni si ganditi in perspectiva si in viitor veti fi mult mai castigati, decat asa, sa va tina lumea minte ca fiind administratorii de pe 1923.ro care au facut rau marelui RAPID.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE GIULESTEANA!

 27. Deja rapidistii au ales, doar in mintea ta este marea schisma. Voi impreuna cu grupul de la T2 sunteti cazuri izolate. Rapidistii au ales aseara, restul este cancan. In schimb tu nu ai de unde sa stii ca nu vor mai veni mii de oameni la meciurile Academiei Rapid, cum nu cred ca ai studii de antrenor ca sa stii de ce a fost schimbat inexplicabil Barbalau. Nu prea mai intereseaza pe nimeni de pe aici de voi si de grupul de la T2. Sper ca esti constient de asta si de gandurile tale ce nu sunt impartasite decat de cateva zeci de persoane. Numai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ