Istorie

Daniel Pancu 40! La Mulţi Ani, Ronaldo din Giuleşti!

Timpul trece incredibil de repede. Parcă mai ieri era un puşti flămând de glorie şi de dorinţa de a străluci la Rapid. Daniel Pancu a ajuns la 19 ani în Giuleşti. A scris file de istorie, apoi a repetat isprava la megaforţa turcească Beşiktaş Istanbul. La naţională a fost om de bază mulţi ani. Iată că acum a ajuns la frumoasa vârstă de 40 de ani. Proaspăt retras din Liga 1, de numai un an, la aproape 39 de ani, Pancone a declarat că doreşte să pună umărul din teren la renaşterea Rapidului. Noi aşteptăm să îl vedem iar jucând, pentru că nu poate fi o imagine mai frumoasă decât Daniel Pancu şi Daniel Niculae împărţind gazonul Giuleştiului.

Daniel Pancu, aproape 100 de goluri!

Cândva poreclit Ronaldo din Giuleşti, cu referire la marele atacant brazilian, Pancu a strâns cifre uluitoare în tricoul vişiniu. Cifre pe care vi le redăm în continuare, cu toate că am făcut-o de atâtea ori. Pentru că este monstrul sacru al Giuleştiului şi fiindcă Rapid se confundă cu Daniel Pancu după revoluţie. Au fost jucători care au avut mai multe meciuri, precum Nae Stanciu. Sau care au cucerit mai multe trofee, de exemplu Măldărăşanu sau Iencsi. Dar parcă nici unul nu îi poate sufla lui Pancu statutul de numărul 1 în topul preferinţelor fiecărui rapidist. Pe undeva este şi explicabil, dacă luăm în considerare cele aproximativ 300 de meciuri oficiale jucate. Şi, mai mult decât atât, aproape 100 de goluri marcate!

Pancone a luat şi şase trofee

Daniel Pancu a jucat 220 de meciuri în Liga 1 pentru Rapid, 18 în Cupele Europene, dar şi 20 în Liga a doua. Se mai adaugă câteva zeci în Cupa României şi Cupa Ligii României. Aşadar aproape 300 în care Pancone a dat aproape 100 de goluri. În absolut toate competiţiile în care a evoluat marcând! Nu e de mirare, dacă ne gândim că în Giuleşti a jucat nu mai puţin de 11 ani! În cinci perioade. 1996-1999, 2000-2002, 2006, 2008 şi 2010-2015. Practic, doar transferurile la Cesena, Beşiktaş, Bursaspor sau Terek Groznîi l-au „alungat” diverse perioade din Giuleşti. Chiar şi aşa, Daniel Pancu a avut timp să câştige şase trofee! Un titlu (1999), trei Cupe (1998, 2002 şi 2006), dar şi două Supercupe (1999, 2002).

Primul meci jucat de Daniel Pancu la Rapid: 01.11.1996, Sportul Studenţesc – Rapid 2-0

Ultimul meci jucat de Danie Pancu la Rapid: 23.05.2015, CFR Cluj – Rapid 2-1

Cu ocazia împlinirii celor 40 de ani, echipa 1923.ro şi suporterii rapidişti de pretutindeni îţi urează un sincer LA MULŢI ANI, multă sănătate şi fericire, dar şi să readuci Rapidul iar sus, acolo unde îi este locul!

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Daniel Pancu 40! La Multi Ani, Ronaldo din Giulesti! – 1923.ro 1634 Facebook interactions […]

trackback

[…] dintre simbolurile formaţiei din Grant, Daniel Pancu, se simte tânăr şi, culmea, foarte liniştit. Are mare încredere că proiectul noului Rapid va fi unul de succes, chiar dacă nici n-a început […]

trackback

[…] Pancu, legenda Rapidului, a împlinit 40 de ani. Vârful vișiniu a avut o carieră incredibilă, la echipe precum Rapid, Beșiktaș sau Cesena. […]

Lucian Tudor
Lucian Tudor
5 years ago

Extraordinar video
Mi-au dat lacrimile
Multumesc

Lucian Tudor
Lucian Tudor
5 years ago

La multi ani !!!!!
Glorios si fantastic PANCONE
Sanatate si forta
Rapidul sunteti voi
Si cu voi Rapidul suntem noi
Felicitari Campionule

Anton Marian
5 years ago

La multi ani pancone

barbarosa
barbarosa
5 years ago

LA MULTI ANI PANCO ITALANO!

Florin
Florin
5 years ago

La Multi Ani Frumosi si Fericiti cu multe bucurii si realizari, dragul si unicul nostru PANCONE! Te pretuim si te iubim, asa cum si tu iubesti RAPIDUL. Alaturi de tine si de NICO speram sa avem un RAPID cum a fost odata, si mai mult decat atat. Te asteptam cu drag sa ne revedem cu totii pe batranul Giulesti.
Felicitari pentru montajul prezentat si speram sa continuati cu lucrurile frumoase si bune despre NOUL RAPID.

Florin Stere
Florin Stere
5 years ago

La multi ani,Pancone! Sanatate si fericire alaturi de cei dragi!

P.F
P.F
5 years ago

La Mulți Ani Pancone și nu lãsa RAPIDUL sã moarã !!! Forza Pancone Forza Rapid !!!

Costin1923
Costin1923
5 years ago

La mulți ani…….. sănătoși!
Va susțin în proiectul vostru….. RAPID NU MOARE!!!!!!

nico
nico
5 years ago

La multi ani ! Pancu ramane una din legendele Rapidului, poate jucatorul cel mai apropiat de public. Ce am fost si ce am ajuns…
Emotionant montajul, stricat insa de melodia de fond. Rapid e o echipa romaneasca.

Constantin
Constantin
5 years ago

La multi ani ! Daniele !
Am vazut filmul. Exceptional !
M-am bucurat si am lacrimat in acelasi timp.
Mi-este dor de Rapidul acela. Va mai fi oare Rapidul mare?

nionut30
nionut30
5 years ago

LA MULTI ANI !!! PANCONE

Udristegeorge
Udristegeorge
5 years ago

La mulți ani Dane sa ne trăiești sa fi sănătos alături de toți cei dragi ție .

Back to top button
15
0
Tu ce părere ai? Lasă un comentariu și hai sa vorbimx
()
x