Daniel Pancu 40! La Mulţi Ani, Ronaldo din Giuleşti!

Daniel Pancu Pancone, criticat de Pațanu'
Daniel Pancu Pancone, criticat de Pațanu'

Apasa pe luna in care te-ai nascut! Ti-am pregatit ceva special IANUARIE | FEBRUARIE | MARTIE | APRILIE | MAI | IUNIE | IULIE | AUGUST | SEPTEMBRIE | OCTOMBRIE | NOIEMBRIE | DECEMBRIE

Timpul trece incredibil de repede. Parcă mai ieri era un puşti flămând de glorie şi de dorinţa de a străluci la Rapid. Daniel Pancu a ajuns la 19 ani în Giuleşti. A scris file de istorie, apoi a repetat isprava la megaforţa turcească Beşiktaş Istanbul. La naţională a fost om de bază mulţi ani. Iată că acum a ajuns la frumoasa vârstă de 40 de ani. Proaspăt retras din Liga 1, de numai un an, la aproape 39 de ani, Pancone a declarat că doreşte să pună umărul din teren la renaşterea Rapidului. Noi aşteptăm să îl vedem iar jucând, pentru că nu poate fi o imagine mai frumoasă decât Daniel Pancu şi Daniel Niculae împărţind gazonul Giuleştiului.

Daniel Pancu, aproape 100 de goluri!

Cândva poreclit Ronaldo din Giuleşti, cu referire la marele atacant brazilian, Pancu a strâns cifre uluitoare în tricoul vişiniu. Cifre pe care vi le redăm în continuare, cu toate că am făcut-o de atâtea ori. Pentru că este monstrul sacru al Giuleştiului şi fiindcă Rapid se confundă cu Daniel Pancu după revoluţie. Au fost jucători care au avut mai multe meciuri, precum Nae Stanciu. Sau care au cucerit mai multe trofee, de exemplu Măldărăşanu sau Iencsi. Dar parcă nici unul nu îi poate sufla lui Pancu statutul de numărul 1 în topul preferinţelor fiecărui rapidist. Pe undeva este şi explicabil, dacă luăm în considerare cele aproximativ 300 de meciuri oficiale jucate. Şi, mai mult decât atât, aproape 100 de goluri marcate!

CITEȘTE ȘI  Dunărea Călărași - FC Rapid 1923 3-2. Zece minute de coșmar

Pancone a luat şi şase trofee

Daniel Pancu a jucat 220 de meciuri în Liga 1 pentru Rapid, 18 în Cupele Europene, dar şi 20 în Liga a doua. Se mai adaugă câteva zeci în Cupa României şi Cupa Ligii României. Aşadar aproape 300 în care Pancone a dat aproape 100 de goluri. În absolut toate competiţiile în care a evoluat marcând! Nu e de mirare, dacă ne gândim că în Giuleşti a jucat nu mai puţin de 11 ani! În cinci perioade. 1996-1999, 2000-2002, 2006, 2008 şi 2010-2015. Practic, doar transferurile la Cesena, Beşiktaş, Bursaspor sau Terek Groznîi l-au „alungat” diverse perioade din Giuleşti. Chiar şi aşa, Daniel Pancu a avut timp să câştige şase trofee! Un titlu (1999), trei Cupe (1998, 2002 şi 2006), dar şi două Supercupe (1999, 2002).

Primul meci jucat de Daniel Pancu la Rapid: 01.11.1996, Sportul Studenţesc – Rapid 2-0

Ultimul meci jucat de Danie Pancu la Rapid: 23.05.2015, CFR Cluj – Rapid 2-1

Cu ocazia împlinirii celor 40 de ani, echipa 1923.ro şi suporterii rapidişti de pretutindeni îţi urează un sincer LA MULŢI ANI, multă sănătate şi fericire, dar şi să readuci Rapidul iar sus, acolo unde îi este locul!

15 COMENTARII

 1. La multi ani !!!!!
  Glorios si fantastic PANCONE
  Sanatate si forta
  Rapidul sunteti voi
  Si cu voi Rapidul suntem noi
  Felicitari Campionule

 2. La Multi Ani Frumosi si Fericiti cu multe bucurii si realizari, dragul si unicul nostru PANCONE! Te pretuim si te iubim, asa cum si tu iubesti RAPIDUL. Alaturi de tine si de NICO speram sa avem un RAPID cum a fost odata, si mai mult decat atat. Te asteptam cu drag sa ne revedem cu totii pe batranul Giulesti.
  Felicitari pentru montajul prezentat si speram sa continuati cu lucrurile frumoase si bune despre NOUL RAPID.

 3. La mulți ani…….. sănătoși!
  Va susțin în proiectul vostru….. RAPID NU MOARE!!!!!!

 4. La multi ani ! Pancu ramane una din legendele Rapidului, poate jucatorul cel mai apropiat de public. Ce am fost si ce am ajuns…
  Emotionant montajul, stricat insa de melodia de fond. Rapid e o echipa romaneasca.

 5. La multi ani ! Daniele !
  Am vazut filmul. Exceptional !
  M-am bucurat si am lacrimat in acelasi timp.
  Mi-este dor de Rapidul acela. Va mai fi oare Rapidul mare?

 6. La mulți ani Dane sa ne trăiești sa fi sănătos alături de toți cei dragi ție .

LĂSAȚI UN MESAJ