Neil LennonRapidȘtiri Rapid BucureștiSuperliga

Neil Lennon are neaparata nevoie de el, asa ca s-a ajuns la o intelegere si jucatorul a semnat contractul

Neil Lennon a schimbat sistemul la Rapid, iar unul din oamenii pe care se bazeaza britanicul este Jayson Papeau.

Dar cum jucatorului i-a expirat contractul in iunie, exista riscul ca planurile antrenorului sa fie putin date peste cap.

Conducerea a rezolvat insa problema, iar Papeau va juca la Rapid pana in 2026.

Altfel, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Neil Lennon, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea debutului său în noul sezon al Superligii României, că îşi doreşte ca formaţia sa să se afle printre cele cinci-şanse care se vor lupta pentru titlu în noua stagiune.

„E greu să anticipezi, dar vor fi în jur de cinci-şanse echipe care vor fi în lupta pentru titlul. Şi vreau ca Rapid să fie printre ele. Cu siguranţă campioana FCSB este o contracandidată, la fel Craiova, Farul şi CFR Cluj. Noi avem un lot tânăr, trebuie să fim consecvenţi pe tot parcursul campionatului. Avem mulţi jucători tineri de care sunt foarte mândru şi în care am foarte multă încredere”, a spus tehnicianul nord-irlandez, potrivit AGERPRES.

Referitor la partida cu UTA, din prima etapă a ediţiei 2024-2025 a Superligii, Lennon a afirmat că se aşteaptă să fie dificilă, mai ales că în lotul adversarei s-au produs multe schimbări în această pauză competiţională.

„Este primul meci al sezonului, în deplasare. UTA a făcut destule schimbări în lot în această vară, dar cel mai mult ne interesează cum o să ne prezentăm noi. Am avut o perioadă de pregătire de care sunt încântat, dar, în acelaşi timp ştiu că vârful formei se atinge abia după 3-4 etape. Aşa că mă aştept la un meci dificil. Nu există început bun sau rău de sezon, este o ligă competitivă, tragerea la sorţi e cea care este. Poate uneori preferi să joci cu echipele puternice, până să ajungă ele să îşi intre în ritm. Bineînţeles că am vorbit cu jucătorii noştri care au evoluat sezonul trecut la UTA, însă nu ştiu cât de relevante mai sunt aceste informaţii. Pentru că UTA a schimbat, după cum spuneam, mulţi jucători. E posibil ca Mircea Rednic să schimbe şi sistemul de joc. Este un antrenor experimentat şi valoros, însă pe mine mă interesează ca noi să fim la nivelul cel mai înalt”, a menţionat el.

„Planul este să jucăm cu trei fundaşi, aşa am abordat toate meciurile de pregătire. Având în vedere jucătorii din lot, vom evolua în 3-5-2. Pare că şi jucătorii reacţionează foarte bine la acest sistem şi atunci nu trebuie să complicăm lucrurile. Cristi Săpunaru este un sportiv excepţional, să te afli la 40 de ani într-o stare fizică atât de bună şi să fii în continuare motivat este extraordinar. Este un jucător important al nostru şi îl vom folosi ori de câte ori echipa va avea nevoie de el”, a adăugat antrenorul.

Neil Lennon s-a arătat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, precizând că şi-ar mai dori doar 1-2 jucători noi.

„Orice antrenor are nevoie întotdeauna de jucători noi. Însă cu jucătorii din sezonul trecut, plus cei care au venit acum, suntem mulţumiţi, pentru că avem dubluri pe aproape fiecare post. Probabil că vom încerca să mai aducem 1-2 jucători”, a explicat Lennon.

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

 1. Eu cred că e un război psihologic in care Lennon încearcă să inducă in eroare,staful advers…e o gluma

 2. Daca ne uitam in trecut, la realizarile lui Papeau, nu vedem mare lucru [execeptie sah mat dat lui wcsb si golul acela in meciul direct].

  Dar vai de capul nostru, daca s a ajuns da faci sistemul de joc si echipa dupa Papeau.

  Poate insa lennon a gadit formula…sa vedem.

  Si sa nu uitam ceva:
  Papeau se accidenteaza frecvent, la contact cu adversar e mai tot timpul pe jos, se tavaleste pe acolo. Etc etc.

  Si daca devine indisponibil, ce va face irish lennon cu sistemul ?
  Cine e papeau nr. 2 ?

 3. Papeau a avut câteva meciuri bune sau mai degrabă realizări individuale, dar per ansamblu nu este un jucător de titlu! Mingicar, cu lipici la tribune, dar frână mare in jocul echipei (la capitolul viteză). Poate in noul sistem, cine stie…

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.