RapidȘtiri Rapid București

Fotbaliştii de la Rapid, surpriză de zile mari pentru tinerii de la SOS Satele Copiilor

Cristian Săpunaru, Paul Iacob, Jayson Papeau şi Cătălin Cîrjan le-au oferit o surpriză de zile mari copiilor şi tinerilor din programele SOS Satele Copiilor România. Pasionaţi de fotbal, copiii şi tinerii care fac parte din echipa de fotbal Naţionala SOS, un proiect al asociaţiei, au avut ocazia să îi cunoască personal pe cei patru sportivi, să facă schimb de idei şi să dea împreună câteva pase.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia unui amical dintre Naţionala SOS şi una din echipele Şcolii de Fotbal Rapid, primul meci din calendarul acestui sezon pentru echipa SOS Satele Copiilor. Acţiunea a avut la baza sportivă a Şcolii de Fotbal Rapid şi a fost posibilă cu ajutorul Fundaţiei Mobexpert.

„Este foarte benefic atunci când aceşti copii se simt integraţi. Fundaţia Mobexpert a demarat acest parteneriat cu SOS Satele Copiilor la începutul acestui an şi ne-am propus ca, pe lângă ajutorul financiar pe care îl acordăm lună de lună pentru una din casele din Satul SOS Bucureşti, să facem activităţi memorabile şi să susţinem şi alte acţiuni ale asociaţiei. Luna trecută am participat la un workshop de mărţişoare origami, iar acum, băieţii din echipa de fotbal Naţionala SOS i-au putut cunoaşte personal pe fotbaliştii de la Rapid şi au jucat un meci amical cu echipa Şcolii de Fotbal Rapid. Mi-ar plăcea să fim o comunitate şi ei să simtă că pot apela mereu la noi. Sportivii noştri, atât copiii, cât şi invitaţii de la echipa mare au fost foarte drăguţi, au răspuns prompt acestui proiect”, a declarat Diana Şucu, vice-preşedinte Fundaţia Mobexpert pentru AGERPRES.

Înainte de începerea meciului, fotbaliştii clubului Rapid le-au oferit copiilor eşarfe vişinii, autografe şi chiar au schimbat câteva pase demonstrative pe teren.

„Cred că trebuie să ne implicăm, să facem mai mult, în special pentru copiii care au nevoie de noi. Să fim oameni mai buni. Mă simt bine în preajma lor. La orice vârstă ajungi, sufletul rămâne tânăr. Am primit de la unul din copiii SOS un cadou special, o casă în miniatură, un cadou care va rămâne special în vestiarul Rapidului şi sperăm să ne poarte noroc în tot ceea ce vom face pe mai departe”, a declarat Cristian Săpunaru, căpitanul Rapid.

„Acest proiect, Naţionala SOS, a plecat de la ideea de a le oferi copiilor contextul de a face mişcare, de a se întâlni cu personalităţi din sport şi de a fi o echipă. Acum, la câţiva ani distanţă, vedem cu mare bucurie şi emoţie că aceşti copii iubesc echipa, sunt prieteni între ei, sunt motivaţi să aibă rezultate mai bune la şcoală.

Meciul cu echipa Şcolii de Fotbal Rapid, întâlnirea cu jucătorii de la echipa mare şi întreaga deplasare pentru acest acest cantonament la Bucureşti înseamnă amintiri minunate pentru copiii şi tinerii noştri şi mulţumim tuturor celor care ne susţin!”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România, pentru sursa citata.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.