Dan ȘucuDaniel NiculaeRapidȘtiri Rapid București

Dan Sucu le da cu flit ziaristilor care vor sa faca din tantar armasar. Ce le-a transmis patronul Rapidului oamenilor care-i cereau parerea despre discutiile dintre Bocciu si Daniel Niculae

Dan Șucu pare că s-a săturat de tot acest circ ieftin cu dosarele rapidiștilor arestați sau anchetați pentru câteva torțe și fumigene si i-a rugat pe jurnaliștii care l-au contactat pentru un punct de vedere după apariția stenogramelor să-l lase în pace:

”E ceva urgent? Nu sunt la curent. Sunt plecat din țară. Am niște probleme de afaceri, vă rog să mă lăsați în pace”, a reacționat Dan Șucu pentru Sport pe Surse.

Detalii explozive ies la iveală din convorbirile dintre Daniel Niculae și Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului. Aceste discuții au loc în contextul unor incidente cu materiale pirotehnice la meciurile de fotbal. Stenogramele, făcute publice de digisport.ro, dezvăluie discuții în timpul meciului cu FCSB, din 9 martie. Iată o redare a conversațiilor:

Daniel Niculae: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: «Dați, bă, cu ce vreți».”

Liviu Ungurean: „Vrei să vin și eu cu tine? Dacă câștigăm diseară, ne luăm două sute de torțe?”

Niculae: „Desigur! Cum facem asta?”

Ungurean: „Bine! Impartim, eu am adus și aseară de la mine și mereu pun și… Nu pot să le țin la nesfârșit.”

Niculae: „Clar, găsim o soluție!”

Ungurean: „Vrei să sun și pe Nico, fratele meu. Așa, împărțim sarcina!”

Niculae: „Normal! Ne descurcăm!”

Ungurean: „Și așa dăm foc la toată peluza când vin aceștia! Nu-i așa de nebun?”

Niculae: „Exact, da!”

Discuția continuă cu pregătirile pentru meci:

Ungurean: „Prezidente!”

Niculae: „Salut! Ce faci?”

Ungurean: „Mă pregătesc! Aleargătură mare!”

Niculae: „Înțeleg!”

Ungurean: „Este o nebunie!”

Niculae: „…(nespecificat)…”

Ungurean: „Și tu?”

Niculae: „Am dormit trei ore!”

Ungurean: „Eu doar două! Abia am putut să dorm, am fost neliniștit.”

Niculae: „La meciul de azi, arbitrul îi cheamă… Așa că, trebuie să dăm foc la toate când ies!”

Ungurean: „Exact!”

Niculae: „Și dacă el începe meciul, îl lasă pe el să se descurce. Am vorbit și cu Colțescu, a zis că putem face ce vrem!”

Ungurean: „Foarte bine!”

De asemenea, sursa menționată anterior a publicat și detalii din dosar:

„Pe 17 octombrie 2023, la nivelul D.G.P.M.B – SERVICIUL GRUPURI INFRACTIONALE VIOLENTE s-a inregistrat procesul-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B – SERVICIUL GRUPURI INFRACTIONALE VIOLENTE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat (…)

Prin ordonanța din data de 17.10.2023 a organelor de poliție s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 18.02.2023 s-a dispus schimbarea încadrării juridice în «infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat (…) și producerea, experimentarea, prelucrarea, definirea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuate fără drept».

De asemenea, prin ordonanța din 21.02. 2024 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, 4 (patru) infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice pentru U.L, F. V, A. C și O.D, acuzați că au acționat și pentru distrugerea suprafeței de joc Arena Giulești prin aruncarea de articole pirotehnice (petarde, fumigene și torțe).

În acest sens la meciurile disputate de către echipa FC Rapid București în data de 09.12.2023 cu Voluntari, 19.01.2024 cu FCU Craiova, 27.01.2024 cu Dinamo București și 03.02.2024 cu Oțelul Galați, suporteri din cadrul Peluza Nord Rapid București au aruncat articolele pirotehnice pe suprafața de joc provocând distrugeri, acțiuni huliganice prin care s-au tulburat ordinea și liniștea publice”.

„În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club”

Concluzia anchetatorilor e că Liviu Ungurean încearcă să facă rău clubului Rapid:

„Liderul grupului, în prezent Ungurean Georgian Liviu, discuta probleme cu conducerea clubului favorit, de cele mai multe ori acestea fiind prețul tichetelor, numărul de locuri alocate grupării, dar și spațiul de depozitare. Pe lângă acestea, exista, ca și în cazul prezent, conflicte intre ‘ultras’ și conducerea clubului pe anumite motive, cum ar fi prețul prea mare al biletelor sau neimplicarea în susținerea suporterilor prin diferite activități.

În aceasta situație, membrii grupului infracțional găsesc ca «rezolvare» producerea de distrugeri asupra stadionului prin folosirea de materiale pirotehnice care pot conduce și la suspendarea terenului in vederea prejudicierii clubului și prin amendarea de către federația de fotbal a clubului F.C. Rapid București. Aceste decizii sunt luate de către liderul grupului, Ungurean Ungurean Georgian Liviu, zis «Bocciu».

Privind în ansamblu activitatea suporterilor de fotbal «ultras» din cadrul Peluzei Nord Rapid București, de a folosi în mod excesiv materiale pirotehnice, se constată fără dubiu existența unui mare risc asupra siguranței publice prin utilizarea de materiale pirotehnice.

Aceste materiale pirotehnice pot provoca incendii, vătămări corporale sau chiar decese în rândul spectatorilor sau a personalului prezent pe stadion, precum și distrugeri asupra bunurilor. De asemenea, fumul dens și zgomotul puternic cauzat de folosirea acestora pot crea panică și duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cu toate acestea, în perioada recentă s-a observat o deviere de la acest tipar definit de către Peluza Nord Rapid București, aceștia folosind materiale pirotehnice în mod excesiv la unele meciuri de fotbal fără a exista o rivalitate extremă (ex. FC Voluntari, CFR Cluj).

Aspectul la care se face referire anterior, rezultă și din faptul că suporterii din cadrul Peluzei Nord Rapid București, coordonați de către Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» aruncă materiale pirotehnice pe gazon cu preponderență în cadrul meciurilor disputate pe teren propriu, respectiv pe Arena Giulești, și mai puțin deplasări, ducând astfel la suspiciunea rezonabilă că grupul urmărește cauzarea de prejudicii asupra suprafeței de joc echipei susținute în vederea obținerii unor eventuale beneficii (ex.: scaderea preturilor biletelor).

În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club, încercând ca la fiecare meci de fotbal disputat pe stadionul Giulești să creeze prejudicii financiare clubului, astfel considerând că suporterii vor obține anumite beneficii așa cum a fost menționat mai sus”, se arata în motivarea procurorilor de caz.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.