Diverse

Cosmarul s-a incheiat! Decizie definitiva in cazul Simonei Halep

Simona Halep (34 de ani) a primit o veste URIAȘĂ: TAS i-a redus pedeapsa la 9 luni, după audierile care au avut loc în perioada 7-9 februarie. TAS a publicat OFICIAL decizia.

Simona Halep nu a mai jucat din octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu. Ea nu a mai jucat tenis de 17 luni. Astfel, pentru că suspendarea sportive din Constanța a fost redusă la 9 luni, înseamnă că ea poate juca încă de acum. Suspendarea ei ar fi trebuit să expire în iulie 2023.

Primul turneu la care Simona Halep poate reveni este Miami Open (19-31 martie). Ea nu este în clasamentul WTA, ceea ce înseamnă că va fi nevoită să ceară un wildcard.

Decizia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) a fost emisă în urma apelului depus de Simona Halep și a redus perioada ei de ineligibilitate de la 4 ani la 9 luni. TAS a hotărât că perioada de suspendare a expirat înainte de începerea procedurilor de apel și, prin urmare, a decis să reducă perioada de ineligibilitate la 9 luni, care a expirat pe 6 iulie 2023.

Tribunalul a decis că Halep a fost vinovată de încălcarea regulilor antidoping, dar a stabilit că aceasta nu a fost intenționată, acceptând argumentul ei că testul pozitiv a fost rezultatul contaminării. Pe lângă asta, ITIA nu a putut demonstra suficient că Halep a utilizat substanțe sau metode interzise în cadrul programului antidoping.

De asemenea, TAS a obligat ITIA sa-i plateasca Simonei 20.000 de franci elvetieni cheltuieli de judecata.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.