Rapid

ATENTIE! Bocciu nu a fost arestat pentru 30 de zile. Judecatorul nu s-a pronuntat inca

UPDATE | Bocciu a fost arestat

Vineri, Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a liderului galeriei Rapid, Liviu Ungurean, cunoscut sub numele de „Bocciu”, alături de alți doi ultrași, într-un dosar privind folosirea ilegală de materiale pirotehnice pe stadioane în timpul meciurilor de fotbal.

Decizia a fost luată vineri de un judecator de drepturi si libertati, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Bucuresti.

Decizia nu este definitivã, iar avocatii celor trei suporteri vor face contestatie.

Alți 12 ultrași, reținuți joi, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și distrugere.

În dosar este cercetat în libertate și președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, acesta fiind audiat joi, timp de mai multe ore.

Liviu Ungurean (Bocciu), șeful galeriei Rapidului, a fost propus pentru 30 de zile, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Un judecător urmează să se pronunțe cu privire la propunerea parchetului.

„În continuarea comunicatului de presă din data de 14 martie 2024, precum și ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală față de 16 inculpați, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) și (3) Cod penal, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal și distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

Față de 12 inculpați procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar față de 3 inculpați s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului București.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, dispunerea sau propunerea de luare a unor măsuri preventive sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Ceea ce este interesant e ca presa anunta ca Bocciu a fost deja arestat, si asta inainte de a se prounta un judecator, desi comunicatul parchetului e clar. Va redam citatul edificator, inca o data:

„…față de 3 inculpați s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului București.”

S-ar putea sa te intereseze

7 Comments

  1. Un om nu este inculpat pana nu este trimis in judecata. Bocciu si altii au calitatea de suspecti. Sper ca autoritatile statului nu au innebunit sa retina un om 30 de zile doar pentru niste petarde si torte. Procurorii pot cere ce vor, dar judecatorii sunt cei ce hotarasc, si sper sa cantareasca nepartinitor propunerea acuzatorilor. Si nu cred ca se poate face puscarie pentru asa ceva. Noi, dar si ziaristii, trebuie sa aseptam rezultatul anchetelor cand vom primi mai multe informatii. Sa nu ne antepronuntam. Galeria trebuie sa-si continue principala menire, aceea de a incuraja echipa in mod civilizat, indiferent de persoana care o conduce. Sper ca lucrurile sa nu degenereze, nu avem nevoie de ”revolutii”. In aceasta seara va trebui sa dovedim ca suntem mai mult ca oricand apropiati de Rapid.
    Bafta! HAI RAPID!

  2. Cel puțin dubioase acțiunile acestea . Federația nu ne depunctează cu vreo 10 puncte????😁

  3. Îmi este foarte greu sa cred ca este vorba doar de materialele pirotehnice, cel mai probabil la mijloc este vorba de ceva mult mai complicat. Cat despre destabilizarea Rapidului, personal cred ca dimpotrivă, asta ar trebuii sa ne mobilizeze și mai mult. Fac un pronostic pe care nu credeam ca îl voi face prea curând. Rapid câștiga campionatul anul acesta, o sa vedeți. Sănătate.

  4. Nu e bine deloc. Toata treaba e pornita din 2023 dupa postarea unei fotografii cu niste indivizi, cu fetele blurate, din care unul purta o geaca cu emblema Rapidului si care tineau in mana niste arme, de jucarie sau nu- ramane de dovedit. De aici si pana la a condamna toata suflarea Rapidista, cred ca este un derapaj grav. In aproape toate articolele se spune clubul „de sub podul Grant” Ce jigodii de ziaristi. Un lucru e clar si trebuie inteles de toata lumea: unde-i lege nu-i tocmeala si cine a gresit trebuie sa plateasca

  5. Toată lumea să înțeleagă: deranjam. Sclavii din presa. Dk e doar chestia cu artificii nici nu va fi arestat. Posibil control judiciar, cu interdicția de a participa la meciuri. Farmecul rapidului, emulația din jurul clubului, profesionalismul domnului sucu și perspectiva succesului stârnește invidii.

  6. Nu se retin oameni timp de 30 sau 60 de zile pentru torte sau fumigene introduse pe stadion. Exista amenzi pentru asta si interdictii pe stadioane. Nu a existat absolut nici macar un act de violenta sau vreo persoana ranita. Ori se merge prea departe ca sa ne ingreuneze lupta pentru titlu, ori e altceva la mijloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.