Dan ȘucuRapidȘtiri Rapid București

Ce i-a raspuns Dan Sucu lui Gigi Becali si ce promisiune le face suporterilor rapidisti

Dan Șucu i-a răspuns lui Gigi Becali prin intermediul paginii de facebook a clubului. Patronul Rapidului reafirmă seriozitatea pe care o impune ca literă de lege la Rapid, alături de cinste. Iată mesajul lui Dan Șucu:

“Stimați Rapidiști,

Nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat.

La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.

Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse.

De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune.

Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l disprețuim.

Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi.

Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa. Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?

Firmele mari care își promovau produsele și serviciile prin intermediul fotbalului și-au retras bugetele. Lipsa banilor a dus la falimente și la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite așa, ca într-un cerc vicios, hoția a dus la lipsa de audiență, lipsa de audiență mai departe, la dispariția banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calității fotbalului românesc.

Așa-zisă “omenie” este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toți avem obligația de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoții își vor schimba peste noapte caracterul. Si mai știu, ca și dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei “hoțul strigă hoții”.

Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”? De asemenea, daca aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns. Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competițional cu Play-Off și Play-Out, dar și cu înjumătățirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiții sportive corecte și de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc.

Optimist, dar vigilent!

În încheiere, îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră, în a le ura băieților noștri multă baftă la Iași!

Să dea Dumnezeu să se întoarcă și din capitala Moldovei victorioși, așa cum au făcut-o din capitala Ardealului!”

Dan Șucu

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

 1. Eu cred ca domnul sucu trebuie sa fie rezervat și sa nu intre în polemica cu toți impostorii. Rapidul are mulți dușmani. Se vor activa sclavii competitorilor din presa, vor denigra reprezentanții rapidului, ne vor dezavantaja în continuare arbitrii și vor striga ca ne ajuta. Vor lupta cu toate mijloacele sa nu luam campionatul. Atenție mare. Am mai văzut filmul asta. Dar atunci eram furați fățiș de lpf, comisii și arbitrii. Astăzi s-au mai schimbat lucrurile.

 2. Dragos, prin intermediul tau, ar putea ajunge comentariul meu la prunea ?
  Bai tampitule, sa iti spun doua chestiuni, ba chiar trei :
  1. Mesajul incepe cu
  ” Stimati rapidisti ” , deci, nu era pentru toata lumea ci doar pentru cei care tin cu Rapid !
  2. Daca totusi l-ai citit si tu, faptul ca nu ai inteles ce a scris Dl Sucu, demonstreaza ca esti analfabet functional.;
  3. De aia te si invita astia la tv, tu onca trebuia sa mai stai ascuns, fara tine, generatia de aur chiar avea sanse sa ajunga mai sus !
  Tampiyule !

 3. Cred că ciobanul în lăcomia și trufia lui este un creștin desăvârșit.Merge și cu minciuna,mai cântă ceva pe la biserică își mai spală păcatele,apoi o ia de la capăt.Ăsta da creștin.

 4. Domnul Sucu a procedat exact cum trebuia la mizeria behaita de cioban insa, sunt sigur ca, la caracterul imputit pe care il are ciobanul, va continua cu astfel de ineptii. Rapidul nostru drag trebuie sa continue pe acelasi traseu al performantei, sa obtina succese si astfel vom inchide gura contestatarilor. Mult succes la Iasi si sa veniti cu 3 puncte. FORTZA RAPID!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.