RapidȘtiri Rapid București

A murit Gheorghe Scurtu si odata cu el o adevarata enciclopedie rapidista

Gheorghe Scurtu, cel care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu a încetat din viață la vârsta de 91 de ani.

Istoricul Pompiliu Constantin, autorul cărții „Rapidismul”, l-a cunoscut bine pe Gheorghe Scurtu și susține că Giuleștiul s-a despărțit de un om cu adevărat special.

„Gheorghe Scurtu era o enciclopedie rapidistă și avea un stil aparte de a povesti, foarte atractiv. Nu-și asuma rolul de istoric, pentru ca, zicea el, e deja un Scurtu istoric, profesorul Ioan Scurtu, astfel că Gheorghe Scurtu se considera apărătorul legendelor rapidiste. Prin muzeul pe care îl avea în propriul apartament a transmis aceste legende și a promovat Rapidismul oricui era dispus să-l asculte. În momentul în care am început sa ma documentez despre Rapid, jurnalistul Bogdan Tudor m-a îndrumat către Gheorghe Scurtu, spunandu-mi: Nu poți scrie despre Rapid dacă nu-l cunoști pe domnul Scurtu. Trebuie sa stai de vorba cu el. Și au fost zeci de întâlniri cu acesta. Nu era rapidist sa nu-l știe pe Gheorghe Scurtu”, a spus Pompiliu Constantin, pentru prosport.ro.

Cei care vor să-i aducă un omagiu lui Gheorghe Scurtu o pot face mâine, 22 februarie, ora 12:30, la Cimitirul Izvorul Nou, Strada Drumul Murgului, nr. 47, după cum a anunțat Pompiliu Constantin.

S-ar putea sa te intereseze

8 Comments

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace. RAPIDIST adevărat,care nu a precupețit niciun efort spre a ajuta financiar echipa în perioada ABBA,prin sporirea numărului de membrii susținători cu carnet și cotizație la zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.