Rapid

De ce a făcut Rapid plângere penală împotriva fanilor FCSB care au postat bannerul rasist!

Daniel Niculae, președintele clubului Rapid București, a vorbit despre plângerea penală pe care giuleștenii au întocmit-o împotriva suporterilor rivalei FCSB, după meciul direct.

Daniel Niculae a explicat de ce s-a luat această decizie și a ținut să sublinieze că această măsură nu are legătură cu rivalitatea pe care Rapid o are cu echipa FCSB, ci se dorește să se ia atitudine împotriva mesajelor rasiste de pe stadioane.

„Am făcut o adresă către Tribunalul București pentru ca organele abilitate să ia măsurile care trebuie luate pentru că nu mai putem tolera aceste derapaje, această instigare la ură și derapaje rasiste.

Nu avem nimic împotriva clubului împotriva căruia jucăm, nu avem nimic împotriva FCSB-ului, dar persoanele care au arborat acele mesaje trebuie trase la răspundere. Sunt foarte mulți oameni pe stadion, ok, am înțeles ironiile, injuriile nu ai cum!

Dar să ajungi la instigare și la ură de rasă este prea mult! Și Rapidul a avut de suferit, și suporterii Rapidului au avut de suferit și e momentul să punem punct pentru că nu mai tolerăm așa ceva”, a spus Daniel Niculae, potrivit Digi Sport.

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

 1. Salut. De mult sustin o schimbare si normalitatea de care vorbim.
  Putem face ceva sa schimbam atitudinea adversarilor fata de noi ?
  Da, ceva de genul a ceea ce facem acum, este un inceput.
  Semnalez insa un alt aspect al problemei, un aspect care ne revine si odata cu acest demers, ne si obliga !!!
  Trebuie ca a noastra galerie sa progreseze in bine, spre standarde care trebuie atinse de toti !
  Cum ar fi ca a noastra galerie doar sa cante, doar sa sustina echipa ?
  Pentru inceput, hai sa renuntam la injuraturile contra bolsevicilor !!
  Orice salut de pe Giulesti, al jucatorilor, al legendelor etc obligatoriu, este injuratura la adresa lor !
  Credeti ca se poate ?
  Sunt convins ca n rapidisti de-ai nostri nu vor accepta asa ceva, mai bine sa ne faca ei tigani si noi sa-i injuram la nesfarsit !
  Vom vedea ce va iesi acum, nu stiu daca nu se vor sanctiona si injuraturile, bennerele cu tenta jignitoare si asa nai departe.
  Pe mine nu m-ar deranja.
  Acum face o diferenta aspectul ca rasismul are toleranta zero, trebuie sa devenim acei suporteri fara excese, cand vine vorba de injuraturi.
  O fi prea mult ?
  Asa gandesc si asa ma port, nu injuram niciodata, eu si prietenii cu care vin la a II a de ani si ani !

 2. Intradevar este un mic pas catre normalitate, insa apreciez ca foarte multi cetateni ai Romaniei nu au educatia necesara pentru a constientiza ca aceste iesiri in public duc la iritarea celor ironizati si, pe cale de consecinta la violenta. Este anormal ca in secolul XXI sa avem un astfel de comportament. Atitudinea clubului Rapid este una normala, ba chiar de bun simt si, ar fi extraordinar daca ar avea efectul scontat. FORTZA RAPID!.

 3. Bravo conducerii Rapidului. Facem un pas mare spre civilizatie. Sunt de 22 de ani in Spania dar nu am pierdut nimic din istoria si parcursul Rapidului. Am fost pe multe stadioane de aici meciuri directe cum exemplu Betis vs Sevilla sau Valencia vs Levante etcétera. Nici Real Madrid vs Barcelona nu vezi asa ceva. Din contra sunt grupuri de suporteri care iubesc un club dar care se întâlnesc înaintea meciurilor directe fiecare cu echipamentul clubului favorit si schimba pãreri, glume si chiar beau o bere împreuna. Sa nu mai zic ca îsi fac poze pe care le compart ìntre ei
  Salut Rapid si drumul pe care îl aveti
  Împreuna suntem de neclintit
  Hai Rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.