Dan ȘucuGica HagiRapidȘtiri Rapid București

Dan Șucu a „furat” modelul lui Gică Hagi! De ce crede milionarul că la Rapid poate face mai multe decât „Regele” la Farul

Dan Șucu, acționar majoritar la Rapid, a recunoscut că ceea ce face Gheorghe Hagi la Farul Constanța poate reprezenta un model de urmat pentru giuleșteni.

„Acum vorbind doar economic, zona de elită, costă în jur de un milion de euro pe an. Ea trebuie să producă minimum un jucător sau doi jucători pentru echipa mare.

Academia nu numai că trebuie să fie în primele trei din România, dar trebuie să producă jucători pentru echipa mare, care ulterior să fie vânduți mai departe.

Cu cât ai mai multe opțiuni, cu atât ai mai multe șanse de a prevala. Ideea e să îi dai posibilitate zonei sportive să aibă cât mai multe opțiuni, pentru a-și manageria treaba bine.

Până la un punct, Academia Gică Hagi poate fi un model pentru noi. Premisele domnului Hagi sunt și de circumstanțele concrete care sunt în clipa de față la Farul.

Noi avem lucruri și mai bune decât la Farul! Avem o bază mare de fani, care e mai puternică decât ce are dânsul și e normal ca această bază de fani să ne sprijine și să nu ne forțeze neapărat dacă reușim să cumpărăm un jucător de bună calitate să fim forțați să îl vindem, din considerente financiare.

La domnul Hagi lucrurile sunt mult mai înghesuite din punct de vedere economic decât la noi. Noi ne putem concentra mult mai mult pe zona de performanță și într-o mai mică măsură pe bugete”, a spus Dan Șucu, potrivit Fanatik.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Altfel spus organizarea lui Hagi plus bani . Multi. Degeaba ai baze sportive, academii, daca nu ai esentialul : antrenorii pasionati si dedicati, priceputi ( gen Costea, Miki Mihailescu, Belizna, etc ,pe vremuri la Rapid) care sa-ti scoata la suprafata juniori talentati cu potential, nu ocupanti plictisiti de posturi de antrenori ,care aduc juniori pe pile (trebuie si asta, nu ai incotro, dar foarte limitat) incasatori de salarii si atat. Parca recent ne-au rupt aia de la Steaua la nu stiu ce nivel de juniori.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.