Daniel PancuNaționala de Fotbal a RomânieiRapid

Daniel Pancu l-a lăudat pe Cătălin Cîrjan: „A luminat campionatul României doar prin poziționare”

Daniel Pancu a vorbit despre intensitatea redusă din campionatul României și despre modul în care fotbaliștii tineri se pregătesc fizic, tehnic și tactic.

Fostul internațional a ironizat „vedetele” de la naționala U21, apoi l-a lăudat pe Cătălin Cîrjan (20 de ani), pe care l-a oferit ca exemplu pentru toți tinerii fotbaliști.

„Stăm prost fizic, avem probleme mari, s-a văzut și la U21. Eu am simțit-o pe pielea mea, la U20. Până la 18 ani o mai reglezi, pentru că sunt cât de cât apropiați, după care e altceva. E de la ritmul, intensitatea campionatului! E un campionat lipsit de intensitate!

În campionatul României, stau la un aut 30-40 de secunde, la un corner stau un minut. Când o echipă e în avantaj, cade un jucător într-un contact fizic minor, durează un minut până când se ridică. Încă un minut și jumătate până când se bate lovitura liberă.

Singura noastră salvare e regula asta care o să vină de la UEFA, cu 60 de minute de joc efectiv, ca la handbal. Stăm prost fizic pentru că nu se joacă, se joacă doar 30 de minute. Preparatorii fizic n-au nicio legătură!

Sunt multe probleme care vin din spate, dar ne amăgim de mulți ani. Totul e fizic! Poate că selecția ar trebui să plece de la partea fizică. Ești puternic fizic, ai rezistență, treci la fotbal! Nu ai lucrurile astea, mai bine nu te încurci!

În plus, uitați-vă la Cîrjan. E un jucător lipsit de forță și de viteză, dar a luminat campionatul României doar prin poziționare, prin prima atingere. Toți jucătorii pe care i-am văzut la U21 și pe care i-ați făcut vedete, prima atingere e greșită. Ori stau cu capul în pământ, ori e mingea oprită.

Cîrjan ar trebui să fie un element de studiu pentru toți fotbaliștii tineri. Uitați-vă la prima atingere, e mereu cu capul sus, se informează, scanează, niciodată nu oprește mingea, nu pune frână. „Vedetele” de la noi pun frână! Nefiind un campionat cu intensitate mare, poți să faci lucrurile astea. Dar când ajungi într-un campionat cu intensitate mare, o preluare cu talpa și capul în pământ, în două secunde adversarii fac 20 de metri, sunt organizați”, a spus Daniel Pancu, în cadrul emisiunii Digi Special.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Poate învață și ceilalți de la Cîrjan, într-un an întreg ar avea timp.
    Am o idee, puneți-l si antrenor secund 😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.