Dan ȘucuGică PopescuRapidȘtiri Rapid București

Dan Șucu îl pune la punct pe Gică Popescu: „Aroganțele astea nu își au locul”

Dan Șucu s-a arătat deranjat de atitudinea celor de la Farul, după ce Rapid a deschis negocierile pentru Constantin Grameni. Campionii, în special prin vocea președintelui Gică Popescu, au luat în râs oferta venită dinspre Grant.

„Suntem interesați de jucători de la Farul. Am și făcut o ofertă, doar una, dar probabil vom reveni, avem variante. Să vedem disponibilitatea lor, am primit deja un prim răspuns. Nu mi s-a părut normală atitudinea lui Gică Popescu, că Rapid nu are bani. Aroganțele acestea nu sunt bune nici în sport, nici în afaceri”, a comentat omul de afaceri, pentru ProSport.ro.

De asemenea, Dan Șucu este de părere că cluburile de fotbal nu ar trebui finanțate din bani publici, cum se întâmplă în România. Acesta militează ca toate echipele din Liga 1 să-și dezvolte un sistem prin care să atragă acționari, pentru a nu mai există subvențiile de la Primării.

În România există 8 echipe care nu au fani. Și nu au motive să existe! Nu poate exista o echipă fără fani! Lipsa fanilor înseamnă lipsa audienței, ceea ce duce la lipsa resurselor. Fără resurse economice e destul de greu să faci performanță.

La echipele astea vin 50 de oameni la meciuri și sunt și pontați, că sunt angajați în comunitate locală. Despre ce vorbim? E fără sens! Noi spunem că fără acei bani, fotbalul ar fi mai sărac. Din contră. Vedem ce câștigăm, dar nu vedem ce pierdem. Uitați-vă la primele 6 echipe și vedeți câte sunt susținute din bani publici.

Pot exista oricând 16 echipe care sunt independente financiar… Eu nu am un conflict cu jucătorii și antrenorii de acolo. Au făcut tot ce au putut. Dar nu asta e problema. Fără fani, nu există audiență. Lumea se întreabă de ce există echipe susținute din bani publici. 

Și se spune că România e o țară săracă. Dar PIB-ul României e mai mare decât al Portugaliei, Croației sau Serbiei. Nu banii din România lipsesc, ci banii din fotbal.

Unul folosește banii publici și unii dau din banii lor… Dar nu asta e problema. Pe mine mă deranjează că avem echipe fantomă, echipe artificiale, fără fanii. Ele au apărut ca ceva exotic. Dar acum s-a transformat într-o regulă. Dar e bine că acum revin Oțelul, Poli Iași și Dinamo.

Nici existența echipelor în insolvență nu e în regulă. Cum ajung în insolvență? E foarte simplu. Sunt întreprinderi susținute de Primării sau de pușculițe ale Primăriilor care cheltuie 4-5 milioane de euro an. Veniturile sunt de vreo 3 milioane de euro. Acumulează datorii timp de 3 ani și după intră în insolvență, a declarat Dan Șucu pentru ProSport.

S-ar putea sa te intereseze

9 Comments

 1. Pana la urmă RAPIDUL TOT RAPID RĂMÂNE. Dece sa nu-și facă singur din pepiniera lui viitorii internaționali? Așa cum era o dată? Ne mai trebuie un pic de timp, dar îi vom avea p’ai noștri. Sic! De ce sa atârnăm la poarta altuia, care deja este ÎNFUMURAT? Că nu avem bani. Lasă că au ei din Vânzarea Prazului. Adevărat, dacă-i risipești prin lume… Jucători banali. Doar măiestria lui HAGI i-a adus pe linia de plutire. Oricum ar fi multe de spus… Însă HAI RAPIDU’ Inegalabilul glas al roților de tren. TE IUBIM cu SUFLETUL. 🚂🚅

 2. Ok, il iei pe Grameni, dai cat vrea baiatu’ asta, milioane.
  Ce faci dupa aia, ramai cu buza umflata !
  Dati-mi un exemplu de jucator de la Viitorul care a reusit dupa ce a plecat de la ei.
  Trebuie vandut afara, isi ia banii pe el si apoi revine si vede el ce mai face.
  Parerea mea este ca am lua o mare plasa cu el.
  Trebuie atentie, jucatorii romani sunt scumpi si nu merita banii.

 3. Farul e prea mare acum ca să-i mai ia Rapid jucătorii. Mai degrabă ar putea Hagi să-i transfere pe Onea, Moldovan sau Funsho decât să-l cumpere Șucu pe Grameni sau pe Băluță.

 4. Vă dați seama dacă acest țăran îngâmfat ajungea președintele FRF,îi mai ajungea cineva la nas? Cât de persiflant era mitocanul?

 5. Salut tuturor.E momentul sa-i spunem si lui Gheorghe Popescu cine este:brelocul lui Hagi exact ce este „mm” pt Becali.Nici acum nu realizeaza ce i s-a intamplat prin asocierea cu unele personaje…”saracul”

 6. Gheorghe tot Gheorghe… Un atarnache in afaceri pe langa cumnatu-sau. S-au umflat cam tare cu valoarea jucatorilor pe care ii produc, jucatori care in afara Romaniei nu prea au performat, multi dintre ei au revenit la baza si i-a resapat Gicuta. Asa ca, mai moale cu laudele ca nu-si au rostul!

 7. O să-i vedem la naționale acești cârlani luminați de străbunul far. Au remarcabili prin tactică folosită de maestrul HAGI. La alte echipe separați vor fi banali jucători. Să-l lăsăm pe îngâmfatul țăran pe nume GHEORGHE al lui popescu să -și vândă briliantele pe alte tărâmuri. Noi să ne creștem carlanii noștri și să-i promovăm cu încredere. Pentru asta ne trebuie nițică minte și profesori pricepuți,nu muți.

 8. Pentru ca în Europa nu trece de turul preliminar,și atunci de unde 15 milioane de euro
  Zoo zero ești chiar zero!
  Hai Rapiduletul!

 9. Regele e la un pas de grupele Ligii Europa, adică de minimum 15 milioane de euro. De ce să-i vândă el lui Șucu fotbaliști talentați cu un milion?

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.