Dan ȘucuRapidȘtiri Rapid București

Dan Șucu aruncă din nou săgeți către primării: „Opt echipe nu au ce căuta în prima ligă”

Dan Șucu este de părere că cluburile de fotbal nu ar trebui finanțate din bani publici, cum se întâmplă în România. Acesta militează ca toate echipele din Liga 1 să-și dezvolte un sistem prin care să atragă acționari, pentru a nu mai există subvențiile de la Primării.

„În România există 8 echipe care nu au fani. Și nu au motive să existe! Nu poate exista o echipă fără fani! Lipsa fanilor înseamnă lipsa audienței, ceea ce duce la lipsa resurselor. Fără resurse economice e destul de greu să faci performanță.

La echipele astea vin 50 de oameni la meciuri și sunt și pontați, că sunt angajați în comunitate locală. Despre ce vorbim? E fără sens! Noi spunem că fără acei bani, fotbalul ar fi mai sărac. Din contră. Vedem ce câștigăm, dar nu vedem ce pierdem. Uitați-vă la primele 6 echipe și vedeți câte sunt susținute din bani publici.

Pot exista oricând 16 echipe care sunt independente financiar… Eu nu am un conflict cu jucătorii și antrenorii de acolo. Au făcut tot ce au putut. Dar nu asta e problema. Fără fani, nu există audiență. Lumea se întreabă de ce există echipe susținute din bani publici. 

Și se spune că România e o țară săracă. Dar PIB-ul României e mai mare decât al Portugaliei, Croației sau Serbiei. Nu banii din România lipsesc, ci banii din fotbal.

Unul folosește banii publici și unii dau din banii lor… Dar nu asta e problema. Pe mine mă deranjează că avem echipe fantomă, echipe artificiale, fără fanii. Ele au apărut ca ceva exotic. Dar acum s-a transformat într-o regulă. Dar e bine că acum revin Oțelul, Poli Iași și Dinamo.

Nici existența echipelor în insolvență nu e în regulă. Cum ajung în insolvență? E foarte simplu. Sunt întreprinderi susținute de Primării sau de pușculițe ale Primăriilor care cheltuie 4-5 milioane de euro an. Veniturile sunt de vreo 3 milioane de euro. Acumulează datorii timp de 3 ani și după intră în insolvență”, a declarat Dan Șucu pentru ProSport.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Aloo. Paria de cartier. Ajunge cu vorbele astea. Cum va permiteti sa jigniti cluburi cu traditie.
    Iar ajungeti marginalizati si nu stiti de ce!?
    Centenarul cand este pana la urma?

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.