RapidVictor Angelescu

Victor Angelescu, replică dură la adresa celor care vor sa modifice legea că să promoveze CSA Steaua: „Ne întoarcem in comunism!”

Victor Angelescu, coproprietar al Rapidului, a comentat în termeni duri apariția proiectului de lege prin care CSA Steaua ar putea avea drept de promovare în Liga 1.

Victor Angelescu, după apariția inițiativei pentru Steaua: „Aberant, ne întoarcem în comunism!”

Angelescu a afirmat, într-o intervenție telefonică la Digi Sport că dacă se va produce modificarea legii, iar cluburile de drept public vor avea drept de participare în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal, fotbalul românesc s-ar întoarce în comunism.

„Mi se pare aberant. Statul trebuie să sprijine sportul, dar nu în acest fel. Este aberant pentru că, practic, ne întoarcem înapoi în comunism. Așa ar trebui să vină și CS Dinamo, Poliția, Căile Ferate. Să își facă echipe, ca pe vremuri.

Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate și fabricile, între ele. Mie mi se pare aberant. Înțeleg că e inițiativă. Nu este normală, sincer nu cred că se mai întâmplă undeva în Europa. În Uniunea Europeană nu cred că există”, a spus Victor Angelescu, la Digisport.

Victor Angelescu: „Rapid nu a luat niciun euro de la Primăria Sectorului 1”

Întrebat de Narcis Răducan dacă nu cumva și Rapid, la începutul noii societăți, a beneficiat și ea de bani publici din partea Primăriei Sectorului 1, Victor Angelescu a infirmat.

„Nu. Zero! Noi nu am luat un euro. Nu a fost luat niciun euro de la un organ al statului. A fost implicat primarul sectorului 1 (n.r – Daniel Tudorache) sufletește. Era lângă echipă prin prietenul lui, domnul de la KIA (n.r – Liviu Goncea). Noi nu am avut nicio treabă cu statul, nici la juniori nu am luat nimic”, a replicat Angelescu.

Victor Angelescu: „FRF și LPF trebuie să intervină!”

„Investim, dar nu e o luptă corectă. Unii sunt pe bani privați, iar alții sunt pe banii tuturor. Nu este corect nici că s-au găsit niște tertipuri prin care primăriile sau instituții ale statului pot ajuta echipele de fotbal. Repet, e nevoie de investițiile statului, dar la nivel juvenil, la nivel de academii, la nivel de terenuri, de infrastructură.

Nu numai în fotbal, ci în tot sportul. Dar nu poți să bagi bani la o echipă de Liga 1. Nu e normal așa ceva. Și în Germania a ajutat statul enorm, dar în infrastuctură, nu i-a luat Bayern Munchen. Nu cred că dacă se investesc banii statului la CSA Steaua mergem noi în grupele Champions League.

Normal că o să facem. FRF și LPF trebuie să intervină în aceste momente. Nu cred că Federația poate să fie de acord cu așa ceva. Eu vreau să fac lobby, să-și facă treaba și să promoveze ce se întâmplă în Europa și cere FIFA. FRF și LPF ar trebui să facă acest lucru”, a mai spus Angelescu.

S-ar putea sa te intereseze

9 Comments

 1. În timp ce din banii publici sunt plătiți regește sportivii profesioniști, guvernul se străduiește cică să mai taie din cheltuielile publice prea mari! Adică de la transporturi, spitale, școli etc.

 2. Cine nu înțelege ce legătură are CS Rapid, club al Guvernului, și echipa sa profesionistă de handbal feminin cu banii publici din fotbal nu VREA să înțeleagă.
  Sunt niște chestii care se cheamă “principii“, “valori“, “etică sportivă“ etc. – și sunt ceva mai importante decât să fugi șucărit de pe stadion fiindcă organizatorii nu vor să-ți vândă mai multe bilete decât scrie în regulament.
  În treacăt fie spus, cluburile departamentale CS Rapid, CS Steaua, СК Динамо (!) sunt niște moșteniri tâmpite ale epocii comuniste. Rapidul interbelic nu era club polisportiv și nu făcea parte din niciun minister. Ce treabă au transporturile sau armata cu sportul profesionist? De ce sunt Iordănescu sau Năstase generali?
  Și cum paștele mă-si nu s-a găsit în 33 de ani un ministru de interne care, măcar, să schimbe numele Dinamo?

 3. Nici la handbal nu e ok, dar cu atat mai mult la fotbal. Cluburile departamentale NU mai trebuie sa existe in secolul asta! Punct! E simplu. Diferenta e insa ca la fotbal NICI dracu nu e departamental, in afara de anomalia cska stiaua, pe cand in celalalte sporturi, mai toata lumea e. Iar pentru domnul din primul comentariu, e mai simplu sa prevenim viitoare anomalii (incurajarea unui club anormal – cska), decat sa schimbam pe cele actuale care activeaza in alte sporturi. Dar evident ca trebuie sa incetam cu dat bani de la buget pentru sportul profesionist. Nu inteleg ce legatura are clubul de handbal cu ce a zis Angelescu.

 4. Păi dacă la handbal “comunismul“ e bun și toată lumea e așa de încântată, de de nu și la fotbal? Poate o să avem două echipe in Liga Campionilor 😄

 5. La handbal este diferit. Numai la fotbal echipele aparțin unui patron, dar la oricare alt sport, un minister pompează bani în echipă, cum este Ministerul Transporturilor în CS Rapid

 6. Dar când Ministerul Transporturilor cheltuie un sac de bani publici pe handbaliste olandeze sau daneze, plătite ca fotbaliștii de la Rapid, e în regulă?
  Că pe aici am văzut mare entuziasm pentru performanțele bravelor noastre muieri feroviare…

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.