Dan Șucu e de părere că Dinamo ar avea nevoie de minim 20 de milioane de euro pentru a deveni o echipă importantă.

„Dacă cineva de la Dinamo își închipuie că fără o investiție de 20-25 de milioane de euro ar putea readuce clubul acolo unde a fost, greșește!”, a declarat Dan Șucu pentru GSP.ro.

De asemenea, Dan Șucu a vorbit pentru GSP.ro și a explicat, in mare, bilanțul financiar al Rapidului pe 2022. Iată principalele declarații ale patronului rapidist:

  • Cine mă cunoaște știe că nu sunt mulțumit niciodată. Dar suntem în parametrii anticipați, poate puțin mai sus. E o curățenie, rezultatul unei munci tenace și structurate.
  • Dacă știi că o societate are nevoie de bani și chiar are, pe termen lung, nu poți să investești mai puțin de 20-25 de milioane de euro ca să ajungi la o competitivitate normală. Și nu faci asta prin împrumuturi, pentru că ar putea fi privită ca o chestie tranzitorie, ba poate chiar neserioasă.
  • Pierderile s-au redus, dar conjunctural, ajutate de transferul lui Rareș Ilie la Nice. A fost o oportunitate. Dar, deocamdată, noi n-am construit ca să ajungem la nivelul de a vinde jucători. Dar către asta tindem.Să vindem 2-3 jucători pe an, să cumpărăm 4-5. Pentru asta e nevoie de timp. Acum nu suntem într-o situație structurală, ci în tranzit, între ceva insignifiant și ceva important.
    acest tranzit costă acționarii în jur de 3-4 milioane de euro pe an, deocamdată. Adică produci 6 milioane de euro, cheltuiești 10 milioane de euro. Si e normal în această fază. Încasăm mai mult, cheltuim mai mult, dar venim și cu performanțe superioare.
  • Uitați-vă și la suma cheltuită cu salariile: s-a dublat! Juniorii, de exemplu, reprezintă o cheltuială importantă, dar e foarte bine. La un moment dat, va trebui ca ei să producă. Concluzia e că Rapid devine tot mai puternic, generează mai mulți bani, cheltuie mai mult. Iar asta trebuie să însemne și o performanță mai importantă.
  • Nu e o problemă dacă cresc cheltuielie. Eu și Victor Angelescu ne-am asumat că vom investi permanent în următorii 3-4 ani. În total, o să venim cu 25 de milioane de euro în această perioadă. Până când vom aduce clubul la performanță, adică să se bată permanent la titlu și să-l și câștige.
  • Acesta ar fi țelul. În plus, ne dorim ca, în acest interval, Rapid să ajungă să se finanțeze singur. E un obiectiv, dacă vrem să ajungem să fim listați la bursă. OK, listarea poate să vină în 5 ani, cum ne-am propus, pentru că e o operațiune care ține de mai multe aspecte, de moment, de oportunitate. Dar acolo trebuie să ajungem, să pregătim clubul pentru asta. În concluzie, eu văd pentru următoarele sezoane o creștere continuă a veniturilor, la fel și a cheltuielilor, dar și o relație liniară a acestora cu performanța.
  • Veniturile au crescut, dar și cheltuielile la fel, ceea ce e normal. Un meci ne costă 50.000-55.000 de euro și sunt minimum 20 în Giulești! Veniturile au crescut, dar mai puțin decât ar fi trebuit. Avem două milioane de euro din publicitate, dar eu vreau 4! Două sunt bune acum, dar se poate mai mult.
  • La noi, dacă avem un produs de 3,5 milioane de euro și vindem doar de două milioane de euro, diferența e pagubă totală. Pentru că eu dacă n-am vândut destul de mult la un meci, gata, a trecut, nu mai pot recupera nimic! Uite, la mine, la mobilă, dacă nu pot să o vând la preț întreg, o dau cu reducere, dar tot iau ceva