Scandal

SCANDALOS! UEFA a luat o decizie socanta! FRF a reactionat imediat! Romania se revolta

Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA și FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, îi permit utilizarea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale, însă numai pentru varianta simplificată, fără simboluri și inscripții, scrie gsp.ro.

 • „Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei;
 • Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia;
 • Premierul Viktor Orban a fluturat un fular cu harta „Ungariei Mari” în noiembrie 2022, la un meci al naționalei maghiare, fapt ce a atras o reacție de „dezaprobare fermă” din partea Ministerului de Externe al României.
 • „Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a precizat MAE atunci.

Federația Maghiară a primit răspunsul de la UEFA în cazul hărții Ungariei Mari

Federația Maghiară a comunicat astăzi răspunsurile venite de la UEFA și FARE.

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor”, se arată în comunicatul maghiarilor.

Decizie-șoc de la UEFA: maghiarii pot afișa la meciuri steagul Ungariei Mari!

Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, mai transmite Federația din Ungaria. Este vorba despre duelurile cu Estonia (23 martie, amical) și Bulgaria (27 martie, preliminarii EURO), ambele găzduite de Ungaria!

Comunicatul Federației Maghiare continuă:

Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!

POZITIA FRF

„FRF nu acceptă și nu va accepta niciodată acest lucru și își va exprima punctul de vedere la FIFA și UEFA, dacă această discuție va ajunge pe masa celor două foruri internaționale, la fel cum, cu siguranță, vor proceda și celelalte federații din regiunea noastră.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar UEFA condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”, este răspunsul primit de la FRF, de gsp.ro.

S-ar putea sa te intereseze

5 Comments

 1. Si maica mare a zis ca daca ar avea o turela ar fi cel mai tare tanc din lume! Prostii, nu va mai luati dupa minciunile date in presa de federatia de fotbal a bozgorilor, nu UEFA a zis asta ci ei.

 2. Statul Român ar trebui să de a UEFA în judecată dar cine să o facă. Mai sunt români prin conducerea țării? Să afisam harta după vremea lui Burebista când maghiarii nu existau în Europa.

 3. “Când un câine latră la tine“ (chiar și în maghiară) “nu trebuie să te așezi în patru labe ca să latri și tu la el.“
  (Ghici cine a spus asta 😉)
  
  
 4. Ar trebui şi noi să avem la meciuri drapele cu Romania Mare, sau din perioada când armata română trecuse de râul Tisa şi se îndrepta spre vest….Dar oare de ce nu vedem lucruri asemănătoare la nemţi, polonezi, bulgari, sârbi, italieni, cehi, austrieci, finlandezi….etc, că şi ţările respective au avut un moment în istorie când suprafaţa ţării era mai extinsă decât în prezent…?

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.