Danut LupuGica HagiScandal

Fostul căpitan al Barcelonei intervine in scandalul dintre Lupu și Hagi

Gică Popescu a răbufnit după declarația lui Dănuț Lupu, care l-a atacat brutal pe Gică Hagi, patronul-antrenor de la Farul Constanța, scrie ProSport.ro care citează DigiSport.ro.

Președintele dobrogenilor a criticat atitudinea team-managerului de la CS Dinamo, care a vorbit în termeni critici despre Gică Hagi în urmă cu câteva zile.

Gică Popescu nu este de acord cu comentariile făcute de Dănuț Lupu și i-a atras atenția fostului fotbalist să păstreze decența în declarațiii.

„Dănuț Lupu a fost un jucător talentat, cu niște calități incredibile. Ar fi putut să joace la cluburi dintre cele mai importante din Europa. Nu a făcut-o, el știe de ce. Eu cred că noi, foștii jucători, ar trebui să fim mai atenți când facem astfel de declarații.

Să existe mai mult respect, pentru că nu noi așezăm un jucător acolo unde credem noi, ci istoria îl așează. Performanțele pe care le-a avut Hagi în fotbalul românesc, la echipa națională, la echipele de club. Este singurul jucător român care a jucat la cele mai importante echipe din Spania, Real Madrid și Barcelona. Eu am jucat cu el la Barcelona, știu cât de apreciat a fost.

Nu cred că are deloc dreptate Dănuț. Cel mai important e să realizăm că astfel de declarații fac rău fotbalului. Generația noastră a dat întotdeauna dovadă de respect între jucători. E păcat ca lumea să vorbească o săptămână întreagă despre astfel de declarații. Nu știu de ce ar avea nevoie Dănuț să facă astfel de declarații.

Nu el, nu eu, nu voi, nimeni nu poate să îl așeze pe Hagi sau pe mine, pe Dan Petrescu, Lupescu, Dorinel Munteanu sau pe oricare dintre noi acolo unde considerăm noi că ar trebui să fie, ci istoria”, a spus Gică Popescu, conform Digi Sport. 

S-ar putea sa te intereseze

8 Comments

  1. Dănuț Lupu sa mai tacă din gură! La ce echipa așa se importanta a jucat el că fotbalist , cea realizat așa foarte mult pentru fotbalul românesc ! A jucat la Rapid , Rapid nu este o echipa cunoscuta așa foarte tare in Europa ! In primul rand pe Giga Hagi îl cunoaște fotbaliști de clasa mondiala dar pe Dănuț Lupu cine îl cunoaște ? Și mai ales sa bati Real Madrid cu Galatasaray este ceva istoric. Așa că Dănuț Lupu nici el nu știe ce este ? Dinamovist sau rapidist🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Si inca o chestie, una importanta, Hagi in anii aia a facut parte dintr-o echipa in care existau mai multi jucatori foarte buni, desigur poate el era cel mai bun, dar Hagi fara ceilalti, fara nivelul ridicat al celorlalti, fara Ilie Dumitrescu, fara Raducioiu, fara Munteanu, fara Lupescu, fara Petrescu, fara cumnat, niciodata nu ar fi ajuns in sferturi la un Mondial. Versiunea aia a Romaniei, cea de la Mondialul din ’94, a fost cea mai performanta datorita unor conjuncturi favorabile si, mai ales, ca o consecinta fireasca a investitiilor facute de comunisti in sport. Ca tot vorbesti de performanta si „ce a facut pentru fotbalul romanesc”, eu zic ca Romania din Mexic ’70 a facut o performanta si mai mare prin calificarea la acel Mondial, unde erau si mai putine echipe, si prin jocurile facute in Mexic (mai ales cu ce adversari!), venind intr-o perioada in care conducerea tarii nu era interesata atat de mult de performanta in sport. Lupu a mai spus ceva, faptul ca Hagi era doar om de lot la Real si Barcelona, o exagerare evidenta, dar acum vine intrebarea mea, de ce Hagi nu a jucat ani de zile la Barcelona si Real? De ce a jucat doar cate un sezon la fiecare si putin din al doilea la Real? De ce alti jucatori, veniti tot din zona asta de lume, Prosinecki, Savicevic, Mijatovic, Boban si mai nou Modric, au jucat ani de zile la niste colosi?

  3. @Adi, da-ne cateva exemple, te rog. ce trofee a castigat Hagi pentru fotbalul romanesc? Supercupa Europei cu echipa familiei Ceausescu? Si cam atat. Hagi e mai mare fotbalist in Turcia decat e pe aici. Pe urma, nimeni nu contesta valoarea lui Hagi ca fotbalist, nici Lupu n-a contestat-o. Lupu a contestat caracterul lui Hagi, iar caracterul omului se vede clar din faptele lui. Caracterul lui Hagi se vede mai ales in iesirile lui publice si in felul in care isi injura jucatorii la fiecare meci. Hagi are un complex de Dumnezeu, cumva crede ca i se cuvine ceva pentru marile lui realizari din fotbalul romanesc, da realizarile respective sunt bune, dar nicidecum mari. Sa fim seriosi, un loc 5 la Mondial (dupa Bulgaria) e un lucru important, dar trebuie pus in contextul epocii. Realizari mai mari la Mondiale au alte tari, Coreea de Sud, Turcia si Bulgaria au jucat in semifinale, Croatia in finala, pai astora le-ar trebui ridicate statui peste tot prin tara lor? Nu, astia se simt onorati ca au putut sa-si reprezinte tara, nu asteapta nimic pentru onoarea asta. In incheiere, Hagi a fost un fotbalist mare, doar ca altii au avut ocazia sa vada la lucru si fotbalisti mai mari.

  4. Cine e Danut Lupu sa comenteze asemenea chestii?A ajuns el la un asemenea nivel?Ar fi cazul s a-si vada de treaba lui,ca nu a fost un fotbalist de prea mare anvergura.De ce se ia el de Hagi?El nu a fost nici macar cat un sfert din voloarea lui Gica Hagi!

  5. Mihai,se vede că nu ai nicio treabă cu fenomenul Fotbal.De-ar fi făcut și Lupu măcar 10% din ce a făcut Gheorghe Hagi pentru fotbalul românesc aș fi fost de acord cu tine,dar……se vede cultura ta fotbalistică.

  6. @ Nelu
    Bănuiesc că aici ne putem exprima liber fără a avea nevoie de aprobarea cuiva anume. M-am simțit îndreptățit sa-mi spun părerea deoarece urmaresc fenomenul fotbal de peste 50 de ani. Am avut timp suficient să urmăresc evoluția lui Dobrin și ca toți cei de vârsta mea sunt în măsură să-mi spun părerea, spre deosebire de unii care au impresia că fotbalul în România a început cu Hagi și Popescu. Mă interesează spre deloc dacă ceea ce am postat a prezentat sau nu interes pentru dvs. dar sunt sigur că majoritatea rapidiștilor îmi împărtășesc părerea vis-a-vis de caracterele celor doi.

  7. Mihai care spui ca nu te intereaza , parerea lui Popescu, de ce near interesa parerea ta .

  8. Sincer nu prea ne interesează părerile fostului căpitan al Barcelonei, care ca și cumnatul lui îmbătrânesc urât. Calomniind adversarii pune presiune pe arbitri ca să fie echipa lui arbitrată cu indulgență. Trucul e vechi. Și el și Hagi au fost mari jucători dar în prezent dau dovadă de o mare lipsă de caracter. Nu sunt de acord cu anumite afirmații ale lui D. Lupu dar sunt convins că, convocările la națională in mod cert le făcea Hagi cu acoliții lui. Asta nu trebuie să ne-o spună Lupu. În altă ordine de idei sunt de acord cu Lupu în totalitate când spune că cel mai mare fotbalist român a fost Dobrin. Și după, alți câțiva Hagi, Balaci, Marcel Răducanu, Liță Dumitru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.