Gândurile lui LeasăMircea Lucescu

De ce gresesc arbitrii dupa implementarea sistemului VAR

Imi tot rasuna in minte cuvintele lui Mircea Lucescu dupa ce a fost demis de la Zenit: „Fotbalul e 10% ce se intampla pe teren si 90% controversa de dupa”.

Nu trebui sa fii specialist in domeniu ca sa-ti dai seama ca fotbalul romanesc, fara controversa mentionata de Il Luce, nu ar valora sub nicio forma sutele de milioane de euro pe care televiziunile le platesc pentru a tine in viata fotbalul romanesc.

Doar nu credeti ca acesti bani vin datorita spectacolului extraordinar oferit de echipele din Superliga?

Imi si imaginez ce discutii au fost cand s-a luat prima oara in discutie implementarea sistemului VAR. Ce panica. Ce nervi!

Cum adica VAR? Adica nu vom mai avea greseli de arbitraj? Pai si noi ce mai discutam vericule dupa meci?

De aceea au si lalaito atat. Au dat-o la sanchi, ca le trebuie timp pentru a invata, cand de fapt ei avea nevoie de timp pentru a rezolva aceasta problema. Si cum au rezolvat-o? Simplu:

Vericule, nu te ingrijora, ca daca greseste arbitrul fara VAR, ai ce sa discuti un minut, dar daca greseste cu VAR discuti un an!

Asadar, aceasta mi se pare cea mai logica varianta pentru greselile inexplicabile ale arbitrilor, cu tot cu sistemul VAR: CONTROVERSA.

Fara controversa televiziunile n-ar vinde mai departe acest produs pe care l-au achizitionat cu sute de milioane de euro. Iar daca nu l-ar putea vinde mai departe, acest produs numit: „FOTBALUL ROMANESC” ar falimenta. Tocmai de aceea, „FOTBALUL ROMANESC” va oferi intotdeauna televiziunilor exact ceea ce isi doresc.

Iar daca in ecuatia asta ai impresia, macar pentru un moment, ca suporterul e victima, te inseli amarnic. Daca suporterul roman n-ar iubi atat de mult controversa, televiziunile s-ar reorienta mult mai rapid decat crezi!

De aceea, fotbalul adevarat, in Romania anului 2022, se joaca mai mult pe Playstation! (Apropos, uite ceva misto AICI). Asta pana cand nu le va veni ideea de a introduce si acolo arbitraj uman.

Ne mai auzim!

Dragos Leasa

www.1923.ro

Fan Shop 1923

Tik Tok

Facebook

Youtube

PS: Nu stiu daca ati observat, dar nimeni nu mai are nimic cu tusierii!

PS2: Lasa la comentarii parerea ta despre acest subiect! Tu de ce crezi ca gresesc arbitrii?

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. mihai are dreptate. Cu VAR poti gasi oricand un atacant rapidist care (aparent) il impiedica pe un fundas sa respinga atacul. Te uiti linistit pe ecran-reluari din cabina VAR, apoi atentionezi arbitrul de centru ca ai gasit ce cautai.
    O scena similara ca manevra era in LAS FIERBINTI (episoadele de inceput, cu fostul primar-tatal Geaninei). Se uita atent la carciuma cand se cerea autorizatie de extindere, vedea o floare ce trebuia musai protejata la nivel european si apoi respingea cererea.

  2. Controversă sau nu ideea este că băieții pot ” rezolva” problema învingătorului unui meci mult mai lesne acum decât înainte. Arbitru are scuza că „a dat” ( sau a luat) VAR-ul, iar VAR-ul că a hotărât arbitrul și nu vrem să intervenim ca nu cumva să-i știrbim autoritatea. Un lucru e cert. Rezultatul poate fi „aranjat” lesne și cu VAR. Am văzut cum se poate scoate mingea din poartă în două situații clare pe motiv aiuritor și inventat de VAR. Am văzut cum situații similare la prima vedere sunt tratate diferit. Și mă refer la henț-ul imperceptibil al lui Albu în meciul cu Faru în comparație cu cel grosolan al lui Șut din meciul cu Zecesebe. Ce mă „amuză” este încleștarea sau mai bine zis efortul supraomenesc pe care-l fac „analiștii” de a căuta chichițe de regulament pro decizie, când echipa de care e plătit are de câștigat sau împotrivă în caz contrar. Oare pentru asta merită să plătească sume enorme televiziunile? Controversa asta care de multe ori sfidează penibilul să valoreze atât ?

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.