Rapid

Dan Șucu transformă Rapidul într-un gigant! Ce club din Europa, care a produs sute de milioane de euro în ultimii ani, e modelul milionarului giuleștean

Dan Șucu, acționar majoritar la Rapid, a dezvăluit modelul cărui club important din Europa vrea să îl urmeze pentru dezvoltarea echipei din Giulești, noteazã celebrul site prosport.ro care citeazã Pro Arena.

Omul de afaceri are gânduri mari după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni la Rapid.

Patronul Rapidului admiră ceea ce au reușit să realizeze cei de la RedBull Salzburg în fotbalul austriac și nu numai.

RB Salzburg este echipa care l-a lansat pe Erling Haaland în fotbalul mare. Norvegianul a crescut la Bryne, a ajuns apoi la Molde și a fost vândut la Salzburg în ianuarie 2019, în schimbul sumei de opt milioane de euro.

În Austria s-a făcut remarcat și Borussia Dortmund a plătit pe el 20 de milioane de euri în ianuarie 2020. După doi ani și jumătate, în vara acestui an, Manchester City a plătit 60 de milioane de euro către Borussia Dormund pentru transferul lui Erling Haaland.

Dan Șucu vrea să urmeze acest model de succes al celor de la RedBull Salzburg și, desigur, se gândește și la câștigarea titlului de campion cu Rapid

„Îmi place ce fac cei de la Salzburg, cum au schimbat fața fotbalului austriac. Vreau ca Rapid să devină pentru România ce e Salzburg pentru Austria.

Eu sunt convins că Rapid, în viitorul apropiat, va lua titlul. Cât de rapid? Aș spune că în maxim doi ani. Eu mă întâlnesc cu Victor Angelescu și Daniel Niculae, mai puțin cu Adrian Mutu. Nu sunt implicat în activitatea echipei mari”, a spus Dan Șucu, la Pro Arena.

S-ar putea sa te intereseze

12 Comments

  1. Prima data cand nu batem acasa dupa prestatia jalnica de la singura echipa din Romania ce n-a batut pe nimeni in afara de Rapid. Si Papeau cine stie cat sta pe bara, fara el… e clar ca suntem in criza. 🙁

  2. Barem ca Dinamo Zagreb sau ca Praga, aia care ne-au dat 7-o asta vara si tot ar fi ceva.! Dar nu cu antrenori ca surdo – Mutu ! 1

  3. Cred că trebuia făcută o schimbare la pauză. Mutu trecut pe bară. Nu avem nicio concepție de joc. Din ce s-au văzut Teja îi dă lecții.

  4. iar jucăm ca niște chifle uite la dukanzici e muci nu exista, sa accidentat Papeau care mai făcea ceva, apararea varza Grigore retrage-te

  5. Red Bull Salzburg nu e un gigant, indiferent de rezultatele de moment. Față de cluburile mari din Europa e doar o insectă oarecare.
    Red Bull a investit în mai multe cluburi europene de rang inferior: Leipzig și Salzburg sunt două din ele. Fac treabă bună, dar pentru asta cheltuie foarte mult pe scouting. Oricum nu se vor putea compara niciodată cu puterile fotbalistice adevărate.
    Deocamdată Rapidul are câteva terenuri de antrenament pentru copii și cam atât. Din așa de puțin n-o să iasă mare lucru. Nu e academia lui Ajax. Iar scoutingul e practic zero. Șucu ar trebui să grupeze în jurul Rapidului școli de fotbal cu măcar vreo 30-40 de terenuri… și antrenori competenți. Terenuri există destule în România, vreo 7000-8000. De unde antrenori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.