Horatiu MoldovanRapid

Clubul Rapid demoleaza stirile false aparute dupa incidentele de la partida cu FCU Craiova.

Clubul Rapid demoleaza stirile false aparute dupa incidentele de la Craiova.

Iata comunicatul postat pe fcrapid.ro:

În urma coroborării informațiilor primite în cursul serii de sâmbătă cu diverse imagini devenite publice, clubul Rapid face următoarele precizări:

Știrile din seara meciului, potrivit cărora suporterii echipei noastre ar fi început un conflict spontan și nejustificat cu forțele de ordine din stadion este cel puțin incompletă. Suporterii noștri au fost provocați în mod organizat încă dinaintea fluierului de start.

Aceste provocări au început cu “tradiționalele” șicane, prin care accesul galeriei organizate a fost îngreunat, aceștia intrând în stadion abia după startul partidei și au culminat cu o regie ieftină între așa-zisul fotograf și firma de pază din stadion. Reamintim că, organizatorul meciului este răspunzător de comportamentul persoanelor pe care le autorizează să pătrundă pe terenul de joc.

Din imaginile disponibile publicului se poate vedea clar cum o persoană cu vestă de fotoreporter și aparat foto la gât se apropie de peluza în care se aflau suporterii noștri și, încercând să profite de faptul că aceștia sunt preocupați cu susținerea jucătorilor noștri, smulge un steag al galeriei.

Este știut faptul că, în cultura ultras pierderea sau capturarea unui astfel de steag reprezintă un motiv de rușine, care duce la desființarea respectivei grupări de suporteri. Astfel, reacția promptă a acestora este una de înțeles.

Mai mult, din aceleași imagini se observă că aceștia pătrund pe teren doar pentru câteva secunde și doar pentru a înlătura acel pericol, ei revenind imediat în tribună, fără a urmări acea persoană și fără a agresa pe cineva.

Din păcate, fie din rea-voință, fie din lipsă de profesionalism, agenții firmei de pază au reacționat în mod vădit disproporționat, apelând la spray-uri lacrimogene. Această intervenție, menită a înlătura un pericol inexistent, a generat o reacție exponențială din partea galeriei noastre.

La această stare de tensiune a contribuit și faptul că, pe tot parcursul meciului, suporterilor echipei gazdă li s-au tolerat tot felul de scandări rasiste la adresa clubului nostru.

În continuare nu înțelegem de ce aceste situații sunt tratate în mod diferit de către oficialii de joc.

Dacă la Cluj echipele au fost trimise la vestiare de către arbitrul jocului din cauza unui mesaj afișat în galeria echipei gazdă, acum nu s-a solicitat nici măcar efectuarea unor anunțuri de către crainicul stadionului.

FC Rapid nu va mai tolera aceste diferențe de tratament și vom face toate demersurile necesare către instituțiile abilitate ca astfel de situații să fie tratate în mod unitar.

În final, știrea potrivit căreia căpitanul echipei noastre, Cristian Săpunaru, ar fi provocat o altercație pe culoarul de acces spre vestiare este în acest moment, din punctul de vedere al clubului, o știre falsă.

Din imaginile nou apărute în spațiul public se poate observa în mod clar că acesta a fost înconjurat pe holul de acces către vestiar de patru indivizi corpolenți, fără ecusoane sau însemne ale clubului gazdă.

Mai mult, în timpul acestui meleu, o persoană din staff-ul echipei gazdă încearcă în mod repetat să lovească cu piciorul, fiind îndepărtată de portarul nostru, Horațiu Moldovan.

S-ar putea sa te intereseze

9 Comments

 1. Nu sunt de acord cu distrugerea unei părți a unui stadion, indiferent de cum se numește acesta. Dar , sunt și mai pornit împotriva așa -ziselor , forțe de ordine, care de fapt provoacă mai mult DEZ-ordine. În cazul de față este foarte simplu: rapidiștii își vrdeau de echipa lor și a venit un idiot să fire in steag. Indiferent ce reprezintă sau nu pt ultrași , pierderea unui steag, simplu gest în sine , REPREZINTĂ UN FURT. Idiotul ăla , putea la fel de bine să încerce să fure un portofel, un telefon…..în concluzie in bun care nu îi aparține. Acel drapel este un bun care aparține ( întâi) unei persoane și după aceea este simbolul unei grupări. Deci domnilor polițiști ( nu jandarmi sau stewarzi) , autosesizați-vă , că avețo imagini cu o tentativă de furt. Dosar penal. Asta înainte de toate. Restul , sunt urmări ( firești dintr-un punct de vrdere și nefirești din altul) ale aceluiași gest penal.

 2. Fotbalul nostru – problema noastra, securitatea esuata – problema voastra. Si pentru asta just ar fi sa platiti. Noi am platit ca am pierdut cum era normal, voi veti plati la comisii cum e la fel de normal, ba chiar mai normal ca aici n-ar trebui sa intervina hazardul ca-n jocurile sportive, siguranta ar trebui sa fie asigurata fara doar si poate!

 3. Mai bine v-ați vedea de fotbal, că echipa e varză. Cât credeați că o să țină succesele nemeritate și bafta chioară?

 4. Pentru retur îmi doresc/ Ionel Ganea in Giulești !
  Nu am găsit altă rimă /pt.această fam de Boys/Boi/Mititelu?(ce draq de nume mai e și ăsta)?.
  Cum să te dai mare patron și să te numești Mititelu? Pe cine prostești să facă afaceri cu tine?Doar unul mai…decât tine/Gigi Becali

 5. Afară huliganii și bocciii din fotbal ! Puneți bulanele pe ei și închideți-i pe zece ani !

 6. Observati ca nu sunt arbitrii care sa comnteze faza golului…de obicei spurcau varul sau erau de acord cu el…2 zile nimeni dintre arbitrii nu comenteaza…suntem mancati!

 7. Felicitari pentru acest comunicat. Ma bucur ca avem o astfel de conducere. Forza Rapid! Las pușcăriașii sa comenteze pe seama lui Cristi Sapunaru. Gen guica popescu, mitijegu gunoi…cum draqa doar puscariasii sunt crezuti?Capitane, Cristi iti dedic melodia Comandante Cheguevarra….Aquí, se quedara clara
  La entrañable transparencia
  De tu querida presencia
  Comandante Che Guevara
  Forza Rapid. Alaturi de Cristi Sapunaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.