Rapid

Adrian Mutu despre viitoarele transferuri: „Analizam mai multi jucatori”

Antrenorul formaţiei Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este mulţumit pe poziţia a doua pe care o ocupă echipa sa în clasamentul Superligii de fotbal, precizând însă că este foarte important ca jucătorii săi să rămână concentraţi pe fiecare meci în parte.

„Clasamentul arată bine, dar asta este o consecinţă a faptului că am tratat fiecare meci la victorie. Cel mai important este meci cu meci. Nu cred că ar trebui să ne uităm pe clasament în momentul acesta pentru că este un campionat de echilibrat. Echipele sunt foarte aproape, trebuie să rămânem concentraţi pe fiecare meci. Atâta timp cât echipa mea se află sus, normal că îmi face plăcere. Scorul mă interesează foarte puţin, spre deloc, Rapid este la început, jucătorii încet, încet îşi intră în formă. Importantă este victoria, nu diferenţă de scor”, a declarat Mutu.

Tehnicianul a afirmat că este preocupat, în perspectiva meciului cu FC Voluntari, de recuperarea jucătorilor după etapa intermediară care a avut loc la mijlocul săptămânii.

„În primul rând mă gândesc la băieţi să-i recuperez, pentru că am avut două meciuri într-o scurtă perioadă, meciuri în care au alergat mult după victorie. De aceea cred că cel mai important este că noi să fim 100% în plenitudinea forţelor pentru a câştiga acest meci. La nivelul rezultatelor probabil că şi FC Voluntari îşi doreşte mai mult, de aceea trebuie să fim foarte atenţi şi concentraţi sâmbătă. Jucăm pe un teren mai mic decât Giuleştiul, va fi un meci de luptă, un meci împotriva unei echipe care cu siguranţă vrea să se întoarcă la victorie. Anul trecut au jucat în play-off şi îşi doresc acelaşi lucru probabil. Important e ca pe tabela de marcaj să fie numele mai multor jucători. Este un lucru pozitiv că reuşim să marcăm cu mai mulţi jucători. Vor avea şi atacanţii timpul şi ocazia să înscrie”, a mai spus Mutu.

”La Rapid va fi întotdeauna presiunea rezultatului. La fel va fi şi mâine. De aceea trebuie să fim determinaţi, să alergăm şi să muncim pentru a câştiga acest meci. Având în vedere că jucăm lângă Bucureşti, mă aştept să vină mulţi suporteri, nu vor avea loc toţi, pentru că stadionul este mic, dar sper să avem cât mai mulţi şi să ne încurajeze”, a completat Mutu.

Întrebat dacă Rapid este interesată de transferul jucătorului Alexandru George Cîmpanu, de la Universitatea Craiova, Mutu a spus: „Ne uităm la mai mulţi jucători, îi analizăm. Pe Alex îl ştiu de la Under-21, ştiu ce fel de jucător este. Sunt mai mulţi jucători pe care îi analizăm, trebuie să vedem dacă se potrivesc pe stilul şi filozofia noastră. Nu pot să spun cu da sau nu, dacă va veni el”.

Adrian Mutu şi-ar fi dorit cel puţin doi jucători din lotul său să fie convocaţi la echipa naţională pentru partidele cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina, din Liga Naţiunilor.

„Suntem o echipă în formă, echipa care are cele mai multe victorii în campionat. Nicio echipă nu are şase victorii în momentul de faţă şi au venit cu ajutorul tuturor jucătorilor. Cred eu că cel puţin doi ar trebui să facă parte din lotul echipei naţionale, dar aici este decizia lui Edi Iordănescu, el va decide. Noi putem doar să-i sugerăm, poate că sunt şi subiectiv. Dar mi-ar plăcea pentru ei şi pentru clubul nostru să facă parte din lotul României. Cristi Săpunaru dacă se decide să revină, şi dacă va fi convocat, are calităţile necesare să joace pentru echipa naţională. Depinde doar de el dacă vrea să revină. E un trend bun al fotbalului românesc în momentul ăsta, lumea s-a întors la stadion. Ritmul a crescut în meciuri, liga s-a echilibrat şi ar fi important ca şi la meciurile echipei naţionale să avem rezultate pozitive pentru a continua acest trend şi mai departe, spre binele tuturor”, a mai spus Mutu.

Foto: fcrapid.ro

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. Căpriorii sunt traversele de lemn din vechiul pod Grant cu care se înarmau suporterii rapidiști atunci când plecau supărați de la stadion. Din păcate, prin golurile lăsate mai cădea câte un trecător neatent și dacă nimerea pe vreun marfar se trezea pe la Carei.

  2. Un jucător under ar fi fe mare folos, legat de aducerea unui vârf eu cred ca ar fi bine sa ii acorde o șansă lui Marzouk care nu e cu nimic mai prejos decât Paraschiv de care se tot vorbește..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.