Florian PittișRapid

Cum o fi să NU ții cu Rapid, în 2022?

Nico, Mutu și Dan Șucu au „confiscat” farmecul vieții. Cum o fi să NU ții cu Rapid, în 2022?

Citind editorialul lui Marius Mitran, pe care îl consider cel mai deștept jurnalist sportiv și care crede că Rapid poate lua titlul încă din sezonul acesta (!), mi-a venit o întrebare în minte: cum o fi să NU ții cu Rapid? „Cred că povestea care se va sfârși la primăvară cu atacarea înverșunată a titlului, și probabil și cu obținerea lui, are (…) coordonate care o vor duce la un triumf (…) Dacă va fi să fie un succes, ceea ce eu cred, va fi al ideii în care toate personalitățile geografiei și istoriei rapidiste acceptă că Turnul e Rapid, clubul. Rapid, ideea. Rapid, povestea. Rapid, imnul. Rapid, Păunescu, Pittiș și Dan Grigore. Rapid, Rică, Sandu Neagu și Culae Lupescu”, scrie el în ProSport.

Cuvântul cheie al rândurilor de mai sus e, în opinia mea, „poveste”. Lui Marius Mitran, în calitate de co-prezentator al emisiunii Replay de la TVR, îi plac poveștile rotunde, cu un final fericit sau tragic, însă bine cunoscut: campaniile Generației de Aur de la Mondialele din 1994 și 1998, victoria entuziasmantă cu Anglia de la EURO 2000, UEFAntasticii noștri și ai ălora, din 2005-2006. Din punctul ăsta de vedere, da: ca Rapidul să ia titlul tocmai de centenar, la șapte ani după faliment și la doi după ce pierdea cu Slobozia și Comuna Recea, chiar ar fi o poveste demnă de un remember peste ani. Însă mie alta mi se pare fraza care ne dă și mai multă speranță nouă, tuturor suporterilor alb-vișinii.

„La nevoie, e un tun. Să nu ziceți că nu ați știut despre ce e vorba, atunci când va trage. De fapt, deja a început să tragă! Nu-i numărați neapărat punctele din clasament acestui Rapid, cât pașii!”, încheie Marius Mitran articolul intitulat „Rapid e Turnul Eiffel”. Și într-adevăr: Rapidul e, acum, în cel mai bun moment din ultimii 16 ani încoace, mai exact din minutul 3 al sfertului UEFAntastic de pe Giulești. Din minutul 4 al acelui meci, a început prăbușirea, culminând cu falimentul, însă Nico, Maftei, Voicu, Angelescu, Săpunaru, toți ceilalți și, mai nou, Adi Mutu și Dan Șucu au început să reclădească. Iar acum, cu noul stadion și „injecția” de capital și jucători, chiar suntem pe cai mari și viitorul sună bine de tot.

Așa mi-a venit și gândul de mai sus: cum o fi ca, fix în momentul ăsta, să NU ții cu Rapid? Să fii FCSB-ist, abonat la locurile 2-16 din Liga I? Să fii cu CSA, blocat în Liga a II-a? Să fii dinamovist, pregătindu-te să dispari odată cu clubul? Să fii cu Craiova „aia bună”, mai slabă decât cealaltă? Iar răspunsul e evident în reacțiile și comentariile suporterilor rivali, de pe Facebook și din ziarele de sport: neîncrederea, jignirile și ironia cu care tratează orice știre despre Rapid ascund invidia și teama. Teama că profeția lui Dan Șucu, de la prima conferință de presă în calitate de patron, se va adeveri: „Dacă CFR a reușit să ia de 5 ori la rând campionatul, probabil că următorii care vor lua campionatul o vor face de 5, 6, 10 ori la rând. Și următorii ar trebui să fim noi”.

Probabil că Marius Mitran e mai optimist decât toți suporterii Rapidului. Nu știu dacă vom lua titlul anul acesta, dar e foarte probabil să ne îndeplinim obiectivul oficial, play-off-ul, cu multe etape înainte de finalul sezonului regulat. La fel au stat lucrurile și anul trecut, când practic eram ca și salvați de la retrogradare după primele șase meciuri, în care am bătut aproape tot și nu am luat niciun gol. Iar până acum, în noul campionat, avem victorii pe linie, mai puțin cu CFR. Poate e mai bine că a ratat Albu penalty-ul din minutul 97, întrucât s-a împlinit o altă predicție a lui Șucu: „E ultima oară când Rapid pornește cu șansa a doua în fața CFR-ului!”. În mod logic, următoarele trei meciuri cu ei din acest sezon ar trebui să le câștigăm noi.

Însă fotbalul numai logic nu este, și cu atât mai puțin Rapidul, care de-a lungul istoriei sale a spulberat echipele mari din țară și din Europa și a capotat în fața unor adversari minusculi, de multe ori chiar pe Giulești. Am văzut cum e să NU ții cu Rapid, însă cum o fi SĂ ȚII cu Rapid, în 2022? Dacă Nico, Mutu și Dan Șucu au „confiscat” farmecul vieții și o să ne aducă, în următorii 5 ani, tot atâtea titluri câte am luat în primii 99? Dacă nu vom mai fi „singuri împotriva tuturor”, ci suporterii de rezultat se vor transforma din fecesebiști în rapidiști? O să ne facă asta pe noi, susținătorii cu ștate vechi sau foarte vechi, să iubim mai puțin Rapidul? Eu unul sunt convins că nu, dar tare aș vrea să văd!

HAI RAPID!

Mihai Schiau see

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. Da…ce să zic ?…Ar fi chiar o minune primul loc (iar minuni în ziua de azi…). Dar să fim serioși, au trecut doar PATRU etape !!! Noi am fost aproape campioni înaintea ultimei etape (meciului ăla blestemat de la Craiova), așa că hai să mai vorbim în iarnă ! Sigur, e frumos să visăm…

  2. Rapid a făcut transferuri utile, dar nu de titlu.
    A luat trei rezerve de la Cluj, un fundaș dreapta care nu joacă, un mijlocaș francez necunoscut din Polonia, un fundaș central acceptabil, plus Ciobanu și Mățan, talente rătăcite pe care Mutu le crede recuperabile. Mățan e împrumutat până în decembrie și nu știu câte șanse are să joace în locul lui Ioniță sau al lui Costache.
    Nu-i destul ca să sari de pe locul 9 tocmai pe 1. Și nu uitați că KVSC și FCSB au făcut transferuri mai tari…

  3. Frumos articol. Ma indeamna sa visez frumos. Iar daca vom castiga la Ploiesti am sa cred cu adevarat ca visul poate deveni realitate. Hai Rapid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.