Daniel PancuSuperliga

Daniel Pancu, despre retrogradarea lui Dinamo: „E cronica unei morți anunțate. Până la urmă e și o justiție divină”. Paralelă cu Rapidul după plecarea lui Copos

Fostul internațional Daniel Pancu nu este surprins de acest dezdodământ trist pentru trupa din Ștefan cel Mare. Fostul atacant consideră că retrogradarea era anunțată de tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă la acest club, scrie prosport.ro

”Absolut meritată retrogradarea lui Dinamo, după aspectul jocului de ieri. Sportiv mă refer, pentru că la celelalte aspect nu are rost să comentez, nu e domeniul meu. Cu toate că era cronica unei morți anunțate. Dacă în urmă cu 2 ani erau Dinamo, Poli Iași și Chindia care ar fi trebuit să retrogradeze, Poli a picat anul trecut, Dinamo acum, iar Chindia s-a salvat la penalty-uri. Până la urmă e și o justiție divină în toate lucrurile astea. Sigur, sportiv și după ce s-a întâmplat aseară, jucătorii par vinovați. Dar de vină e tot ce s-a întâmplat în club în ultimii ani. Nesiguranță, instabilitate, lucruri de amatori făcute parcă”, a declarat la Radio HIT Iași antrenorul Daniel Pancu.

Acesta face o paralelă între situația actuală de la Dinamo și ce s-a întâmplat la Rapid după plecarea lui George Copos: ”Toate acestea și retrogradarea lui Dinamo au adus mult aminte de Rapid după George Copos, cu investitori cel puțin dubioși mulți dintre ei. Până la urmă s-a ajuns la retrogradare și la faliment. Ar trebui să fie un nou început pentru Dinamo, pentru că are cel mai de preț lucru la un club, niște suporteri fantastici și pot porni oricând și din Liga a 2-a, și din Liga a 4-a. Nu știu ce va fi la Dinamo, nu știu cum sunt regulamentele financiare, cum vor găsi resurse. Va fi și un stadion nou în doi ani, au timp de proiecte. Nu știu dacă se pot face bine acum, când sunt bolnavi sau să o ia de la zero ca un copil nou-născut, cum a fost și cazul Rapidului. Uite ce se întâmplă acum la Rapid. Și asta datorită în primul rând suporterilor, pentru că ei atrag oamenii de valoare și sponsorii”.

Pancone consideră că Liga a 2-a va crește mult în audiență și în spectaculozitate prin prezența unor echipe ca Steaua, Dinamo sau Poli Iași. ”Cred că nu-și închipuia nimeni să vadă Steaua cu Dinamo în Liga a 2-a. Va fi un campionat foarte interesant. E un câștig pentru Liga a 2-a, pentru că va fi mult mai urmărită. A fost și în ultimii ani, uite că Rapid a revenit anul trecut, Universitatea Cluj și Petrolul anul acesta. La anul îmi doresc să revină Poli Iași, pentru că merită. Poate ar părea imposibilă o luptă la promovare cu Steaua și Dinamo, dar nu e. Oricum, va fi o Liga a 2-a mai interesantă ca niciodată”.

Fostul internațional este de părere că tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimul sezon poate fi studiu de caz pentru toate echipele și un exemplu de ”așa nu!”.

”Din punctul meu de vedere, Dinamo a retrogradat sportiv absolut meritat. Pentru că nu este posibil ce s-a întâmplat. Ar trebui să fie un studiu de caz pentru toată lumea. Să schimbi atâția antrenori, atâția jucători, să-i plătești, pentru că au fost plătiți, să ai suporteri ca ai unui club mare și să ajungi în situația ca echipa să nu poată să lege 3 pase… Și să intri fără un minim de atitudine în teren! Pentru că până la urmă acolo e problema, starea de spirit, atitudinea. Fotbaliștii ăia nu au cum să uite fotbalul, pentru că sunt fotbaliști importanți pentru Liga 1, unii dintre ei au jucat și în echipa națională. Cred și sunt convins că problemele au fost din interior, de motivație, de atmosferă. Parcă ar fi fost dușmani între ei! Să treacă un an de zile și să nu vezi o relație de joc la o echipă e ceva de domeniul fantasticului”, a punctat Daniel Pancu.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Câinele moare de drum lung și pancul de grija lui Динамо 😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.