Daniel NiculaeScandal

Schimb dur de replici intre Daniel Niculae si Ovidiu Burca

Actual președinte al giuleștenilor și Ovidiu Burcă, cel care a ocupat mai multe funcții la Rapid, președinte, director tehnic, antrenor la copii și juniori și antrenor la echipa secundă, s-au certat în toamnă, când Nico i-a cerut acestuia să plece.

Acum, Daniel Niculae a replicat dur după acuzele lui Burcă, care spunea că „eu l-am adus în club și a fugit când a fost greu”.

„Pe mine m-a dus tata la Rapid. Când eu am intrat pe poarta Rapidului, domnul de care ai spus nu cred că apucase să iasă din localitatea în care s-a născut (n.r- Slatina). Nu știa unde e Rapid, nu știa unde e București.

Lucrurile au fost foarte clare de la început. Nu ne-am înțeles și ne-am strâns mâna. Nu aveam aceeași gândire, nu avem același plan. Am ales să plec.

Nu vreau să-mi aduc aminte de personajele care au trecut pe la clubul acesta și au fost instalatori! Eu nu am plecat niciodată, nu am fugit, cum spune el. Am spus atunci că plec și că mă întorc când vor pleca anumite persoane din conducerea clubului. Lucru care s-a întâmplat.

Eu am pus condiția ca Burcă să fie dat afară. Acesta lucru s-a întâmplat, iar alegerea a fost foarte bună. Am reușit să promovăm”, a spus Niculae la GSP LIVE.

În răspunsul său, Ovidiu Burcă îl acuză pe Daniel Niculae că nu are un plan profesionist pentru Rapid, ci unul în care „alcoolul în vestiar, kilogramele în plus și relațiile de prietenie” sunt acceptate.

Pe deasupra, a lăsat de înțeles că Niculae este interesat de „propriiile beneficii materiale” și că ar complota pentru schimbarea antrenorului principal Mihai Iosif, în ciuda declarațiilor publice de susținere față de „principal” pe care președintele Rapidului le face.

Răspunsul lui Ovidiu Burcă pentru Daniel Niculae:

După plecarea de la Rapid, am evitat să intru în polemici sau dispute de orice fel, cu oricine. Afirmațiile legate de persoana mea, făcute ieri de către invitatul dumneavoastră, Daniel Niculae, mă obligă, însă să fac niște precizări: în noul proiect Rapid eu l-am adus pe Daniel Niculae.

El este un mare rapidist, dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Spune multe despre caracterul său. Într-adevăr, nu ne-am înțeles, îi dau dreptate. Eu îmi doream un club care de la bun început să fie construit profesionist, cu oameni tineri, pregătiți, motivați. Cu departament de scouting, cu nutriționiști, cu psihologi, nu cu alcool în vestiar, cu kilograme în plus și relații de prietenie, un club cu mentalitate sănătoasă.

Cât despre plan, că tot a amintit de unul, eu am avut unul, i l-am prezentat, pe al lui nu l-am văzut. După 4 ani pot afirmă că planul meu a fost unul bun. El a pus întotdeauna condiții. Unele greu de suportat pentru cei care susțin financiar clubul.

Ele nu aveau legătură cu performanța ci mai degrabă cu un ego imens și cu aspecte legate de propriiile beneficii materiale. Induce perfid o falsă ipoteză: că eu am plecat din club, el a venit și echipa a promovat.

În primul rând, eu nu mai aveam nicio legătură cu ce se întâmpla la prima echipă anul trecut, eram antrenor la Rapid 2. În al doilea rând, nu trebuie să-și asume acea promovare pentru că nu are niciun merit.

Dimpotrivă, Mihai Iosif a reușit în condiții grele, noul președinte având alte planuri legate de antrenori posibili veniți în tribună pe la meciuri. Nu sunt convins nici azi că și-a schimbat planurile, în ciuda declarațiilor de susținere a lui Mihai.

Indiferent că vrea să audă sau nu, în cărțile de istorie ale clubului Rapid, numele meu va sta la loc de cinste: membru fondator al noului Rapid în era post faliment.

L-aș sfătui pe președintele rapidist, așa cum a făcut-o unul dintre colegii voștri din mass-media, să pună mâna pe carte, să construiască un plan pentru dezvoltarea clubului în următorii ani, pentru ca cei care vor urma să beneficieze de munca și viziunea sa, așa cum beneficiază el astăzi de o muncă fantastică făcută de o mână de oameni extraordinari, muncă pe care culmea, el a îngreunat-o cel mai tare!

A fost o mândrie și o onoare să lucrez pentru Rapid și să fiu și instalator uneori… chiar și fără beneficii!

SURSA: GSP.RO

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. Tusea și junghiul. Nico e aerian și n-are nicio treabă cu promovarea. Burcă e băiat cu carte, dar fără talent la decizii, s-a văzut clar.
    Eu l-aș angaja mâine pe Marian Copilu.

  2. Am comentat de multe ori pozitia mea fata de managementul actual al Rapidului, dar, asta nu inseamna ca trebuie facut circ intre Nico si Burca. Inteleg ca sunt reglari de conturi… la fel si cu Florin Manea. Daca exista ceva fata de clubul asta, sa discute in privat si sa rezolve.

  3. Abtineti-va domnilor, nu mai aruncati cu noroi unul in celalalt. Domnule Burca e dezonorant pentru tine sa faci aluzii de genul ”alcool in vestiar” si sa incerci sa bagi zazanie intre Mihai Iosif si Niculae. Nimeni nu-ti contesta meritele in renasterea Rapidului dar sa stii ca fara Daniel Niculae, Pancu, Maftei, Voicu si Goge mai stateam un an in liga 4 pentru ca n-am fi putut face fata celor de la CSA Steaua. Iar situatia Rapidului in prima liga este momentan una destul de buna iar aici pe langa meritele patronului, antrenorilor etc., are o contributie si actualul presedinte al clubului.
    Hai Rapid!

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.