Fan Zone

Cu noi ce se întâmplă? Media spectatorilor rămâne mare, dar scade abrupt!

„Să plece Iosif!”, „N-avem jucători!”, „E lipsă de valoare!” Corect, le-am auzit pe toate, le-am prezentat, le-am combătut sau nu, depinde de exprimare sau argumente. Însă o problemă pe care noi am semnalat-o, când unii urlau că Giuleștiul e prea mic pentru un Rapid atât de mare, iată că prinde tot mai mult contur și nu ne place deloc. Rapid rămâne de departe în top în Liga 1, cu o asistență medie de peste 13.000 suporteri la meciurile de acasă, dar ea scade constant. Ca să vă faceți o idee clară, vă redăm cifrele mai jos.

Asistența pe care Rapid a avut-o la meciurile de pe teren propriu în acest sezon

 • et. 1: Chindia Târgoviște 1-0 (15.000)
 • et. 3: Farul Ovidiu 0-0 (8.250)
 • et. 5: fcsb 1-0 (35.000)
 • et. 7: CSU Craiova 1-2 (11.000)
 • et. 9: Gaz Metan Mediaș 1-2 (6.000)
 • et. 10: FC Voluntari 0-1 (3.000)

Medie de 8.650 suporteri / meci dacă excludem partida cu fcsb

Așadar, un total de 78.250 suporteri la șase meciuri, deci, 13.041 în medie. Cifrele sunt luate de pe lpf2.ro. Problema este că aproape jumătate din numărul total a fost prezent la meciul cu fcsb, iar dacă facem o medie pe cinci meciuri, fără acea partidă, media arată cam așa: 8.650 spectatori / meci. Clar, este o medie excelentă, dar, din păcate, la ce am văzut în ultimele trei meciuri, ea scade pe măsură ce etapele trec. Practic, în ultimele trei etape, asistența a scăzut cu 50% de la un meci la altul! Pe acest principiu, cu CFR Cluj ar trebui să fie… jale! Noroc că acel meci se va juca pe alt stadion, fiindcă Arena Națională va fi indisponibilă.

Va fi infern pe Giulești, pentru că avem cea mai tare galerie!

Ceea ce vreau să punctez aici este că stadionul Giulești, cu 14.000 de locuri, este mai mult decât suficient pentru Rapid! Mai ales că, indiferent de număr, atmosfera nu s-a schimbat. Peluza Nord, mai ales, a cântat non-stop. Indiferent dacă a fost vorba de Național Arena sau de deplasări, la capitolul ăsta nu suferim. În deplasare suntem cei mai mulți de departe, nu asta e problema. Galeria Rapidului este cu mult peste restul, dar asta nu înseamnă că nu e loc de mai bine, mai ales din punct de vedere numeric! De aceea, ne dorim, tare mult, ca această medie să rămână măcar la acest nivel. Putem, trebuie să putem! E și datoria noastră să fim alături de echipă. Indiferent de rezultate!

Rămâi pe 1923.ro, site-ul tău preferat!

S-ar putea sa te intereseze

8 Comments

 1. Din pacate nu ne putem compara cu Anglia sau Germania, unde este, putem zice, o cultură a fotbalului și lumea vine la stadion, indiferent de rezultatul echipei. La noi…Cum nu merge ceva, cum dăm fugă la tv. Asta e… nu se vor mai intoarce vremurile când veneau 30000 pe Republicii în B.

 2. Pai dacă jucam tot vinerea nu are cum sa fie altfel, am 300km de făcut ca să vin la meci și vineri sunt la munca, e imposibil de ajuns

 3. Nu va mirati ca scade numarul de spectatori. De 4 etape nu mai stim ce inseamna o victorie, acum suntem ciuca batailor. Daca nu ne revenim, nu va mai venii nimeni.

 4. Cred ca dl.Mihai ar trebui sa rămână acasă, definitiv!…Un RAPIDIST ADEVĂRAT NU GÂNDEȘTE NICIODATĂ AȘA! Nu întru în detalii…Da, avem o cădere, o crispat în joc, însă nu poți sa spui ca băieții nu vor, ca nu au atitudine, iar pt.un rapidist asta contează! De aproape 100 de ani!!! Cei tineri ar trebui sa fie mai ponderati, sa învețe ce înseamnă SPIRITUL RAPIDULUI, care se traduce simplu în loialitatea și dragostea NECONDITIONATA pt.acest IMENS CLUB! Cine nu înțelege acest lucru îl sfătuiesc să încerce cu fcsb sau Voluntari ca tot este în vogă…Altfel, sper și cred intr- un rezultat pozitiv cu sepsi, iar apoi în aceasta pauză lucrurile se vor regla. Cred ca și Ioniță poate întra ctv.minutd cu CFR, ar fi ff motivat! Răbdare dragi Rapidisti, ne vom reveni! FORZA RAPID!!!

 5. Prin 2012 media era chiar mai mică. O să crească brusc când se inaugurează Giuleștiul, pe urmă o să scadă iar după 3-4 meciuri. Probabil se va stabiliza pe la 6000-7000.
  Managerii clubului trebuie să aibă o strategie inteligenta de atragere și fidelizare a publicului. Spectatorii n-o să se înmulțească de la sine, indiferent de rezultate. Trebuie să muncești pentru asta.

 6. sunt mai multe motive din cauza careia scade numarul de spectatori, poate temperaturile, vacantele sau terminat si nu mai merge lumea din alte judete, acum restrictii la 30% din stadion , tot mai multe cazuri de covid, si altii care se plang ca trebuie sa plateasca si testul……pei nu va mai plangeti ….puteati sa va faceti vaccinul gratis 🙂

 7. Dispariția spectatorilor este o consecință a jocului slab practicat de Rapid. Când începi sa mănânci bataie după bataie nimeni nu mai vede justificări in a da 40-50 lei/bilet. Eu am fost cu Chindia, FCSB și Craiova și am dat destul. Acum, pentru o rusine de joc și doua înfrângeri in fata Gazului și a Voluntariului, consider ca a fost mai bine ca am stat acasă și m-am uitat la tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.