ABONAMENTE | Rapid este în top, fcsb a dat 0. Dinamo… stă peste așteptări!

Rapid galerie Sapunaru

Noul sezon din Liga 1 este fără îndoială cel mai atractiv din ultimii ani, iar fanii au început ușor, ușor să revină pe stadioane. Digi Sport a contabilizat numărul de abonamente vândute până la data de 30 august. CSU Craiova conduce în acest clasament la ora actuală, cu 4.234 de abonamente vândute, dar CFR Cluj ține aproape, cu 3.258 de abonamente vândute. De notat faptul că giuleștenii încă nu s-au întors acasă, pe noul stadion, iar pentru moment joacă pe Arena Națională. La Dinamo este o situație specială. Conform lui Iuliu Mureșan, fanii au achiziționat mai multe abonamente virtuale decât fizice, pentru a încerca să sprijine financiar clubul. De notat că și în Liga 2 există echipe care au vândut abonamente în număr destul de mare. Spre exemplu, Petrolul a vândut până acum circa 700 de abonamente și numărul acestora este în creștere.

CSU Craiova este lider, 6 cluburi din Liga 1 nu oferă abonamente

Șase echipe din Liga 1 nu au pus în vânzare abonamentele pentru sezonul 2021/2022: fcsb, FC Voluntari, Sepsi OSK, CS Mioveni, Chindia Târgoviște și Academica Clinceni. fcsb și Academica Clinceni au luat această decizie pentru că nu au o casă stabilă pentru meciurile de pe teren propriu. Chindia joacă la Buzău în acest moment, iar clubul a decis să scoată abonamentele la vânzare doar după ce echipa se va întoarce la Târgoviște, unde stadionul este în plin proces de renovare. Sepsi așteaptă inaugurarea noului stadion pentru a pune în vânzare abonamente, dar clubul ia în calcul și contextul pandemiei de COVID-19 și amenințarea unui nou val de infectări.

FC Voluntari preferă să vândă bilete cu prețul de 10 lei la fiecare meci, intrare generală, decât să mai introducă abonamente clasice. Într-o situație similară se află și CS Mioveni, care nu a dorit să scoată abonamente la vânzare cât timp există amenințarea unui nou val de infectări cu noul coronavirus.

COVID-19 are un impact important în vânzarea abonamentelor

De notat și faptul că echipele nu au voie să scoată la vânzare un număr de abonamente care să depășească 50% din capacitatea stadionului pe care își desfășoară meciurile de acasă, din cauza pandemiei de COVID-19. De asemenea, mulți suporteri se tem că arenele ar putea fi din nou închise în toamnă, dacă numărul cazurilor va crește vertiginos, astfel că preferă să achiziționeze câte un bilet la fiecare joc. Prețul testelor pentru COVID-19 este un alt impediment pentru fanii care nu sunt vaccinați anti-COVID, deși cluburile încearcă să ofere soluții avantajoase în acest sens.

Câte abonamente au vândut cluburile din Liga 1 până la 30 august

CSU Craiova – 4.234 de abonamente
CFR Cluj – 3.258
UTA – 3.100
Rapid – 2.900
Farul Constanța – 1.300
Dinamo – 1.200
FCU Craiova 1948 – 1.100
FC Argeș – 493 + 14 abonamente gratuite pentru persoanele cu dizabilități
FC Botoșani – 492
Gaz Metan – 300
FCSB – 0
FC Voluntari – 0
CS Mioveni – 0
Sepsi OSK – 0
Chindia Târgoviște – 0
Academica Clinceni – 0

Sursa: digisport.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.