Cristian SapunaruRapid

Cristi Săpunaru, bestia neagră pentru fcsb / steaua

Săpunaru, talisman pentru Rapid în acest duel! E drept că nu știm care e steaua și care fcsb, dar pentru noi sunt aceeași mizerie, care sperăm să dispară cât mai curând. Acum însă altceva e important. Duelul direct de pe 15 august, de la ora 21:30, de pe Arena Națională, dintre Rapid și fcsb. Cum antrenorul adversarilor, Gigi Becali, nu pare deloc inspirat în acest sezon, mai ales comparativ cu Mihai Iosif, e de așteptat ca Rapid, care va avea și vreo 25.000 de oameni alături să se impună clar. Știm, mai e meciul cu FC Argeș între timp, însă la fel de bine știm că un astfel de duel, cu fcsb / steaua, capacitează atât de mult suflarea rapidistă și dacă ar fi un meci fără miză.

Cristi Săpunaru, prima dată la Rapid acum 15 ani

Bun, revenim la subiect. Anume Cristi Săpunaru. Pentru că, deși nu a jucat deloc mult la Rapid, adică acesta e abia al patrulea sezon, a avut dueluri memorabile cu steaua / fcsb, care, în general, au fost tranșate în favoarea vișiniilor. Cu actualul căpitan în primul 11, Rapid nu a pierdut nici măcar un meci cu steaua / fcsb în campionat. Ba, mai mult, pe ultimele trei chiar le-a câștigat. Iar subsemnatul a fost, spre marele său noroc, martor la toate. Și va fi din nou la locul faptei! Recapitulăm. Săpunaru a venit la Rapid în 2006. În sezonul 2006-2007 a jucat într-un singur meci din cele două cu steaua – atunci încă nu exista fcsb – însă nu a fost în primul unsprezece.

În 2008, Săpunaru a marcat golul victoriei

Pe urmă, lucrurile s-au schimbat. În stagiunea 2007-2008, Săpun a fost integralist și a marcat chiar unicul gol! După 0-0 în tur, a fost 1-0 în retur pe teren. Sigur, cazul bricheta a dus la un 0-3 de culise, specific fotbalului românesc de atunci, dar victoria sportivă, pentru noi și Săpun, rămâne. După asta, a venit primăvara lui 2010. Un an jumate la Porto, apoi Săpun a venit jumătate de sezon împrumut la Rapid. Titular în celebrul Rapid – steaua 5-1. Și unul dintre cei mai buni de pe teren. Plecat să facă istorie la Porto și apoi să joace la Zaragoza și puțin la Elche, Săpunaru a revenit, pentru a doua oară, jumătate de sezon, în 2015.

1-0 în Ghencea în 2015, iar Săpun era, ca și acum, căpitan

În tentativa de a opri retrogradarea Rapidului. Asta nu s-a putut, dar la primul meci, cu Cristi Săpunaru titular și căpitan, Rapid a bătut în Ghencea cu 1-0 prin golul lui Marcel Gecov. A urmat retrogradarea, promovarea, falimentul, revenirea. Săpun și-a văzut de ale lui. A jucat la Pandurii, Astra, Kayseri și Denizli, iar la 37 de ani a sărit iar, direct în banderolă, la Rapid. De data aceasta, sperăm noi, definitiv. Fiindcă Cristi, deși are 37 ani, a arătt că poate duce lejer peste 40 de primăveri pe teren și, teoretic, ar putea pelca la mai bine. Însă noi ne-am dori să-l vedem măcar trei ani la Rapid. Așa, să se facă șase în total și să schimbe prefixul, ca Pancone, pe teren.

Să fie veselie!

Până atunci, pe 15 august 2021 urmează Rapid – fcsb, cu Cristi Săpunaru căpitan și… talisman. Ne dorim o victorie și suntem convinși că ea va veni. O dată datorită ambiției, determinării și dorinței rapidiștilor. Apoi pentru că fcsb e o echipă răsuflată, îmbâcsită, lipsită de vlagă, cu un antrenor, Gigi Becali, care nu se mai descurcă și care nici pârghiile de altă dată pare să nu le mai aibă. Pentru că nimeni nu mai palce o echipă fără nume, fără identitate, fără viitor, fără suporteri, fără nimic. Așa că, de Sfânta Marie va fi show pe Național Arena! Cu Cristi Săpunaru căpitan de vas! Rămâi pe 1923.ro, site-ul tău preferat, ca să fii la curent cu tot ce este legat de Rapid!

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. Au început panaramele de ziariști și foști hoți să și de-a cu părerea despre antrenorul nostru, dacă se încearcă zîzanie îmi pare rău de ei.. Mai mult nu vorbim trecutul îl știm, viitorul îl vom vedea. Forța RAPID.

  2. De unde ai conchis tu asta? Îl cunoști pe Mihai Iosif? Știi cum lucrează, ce poate? Sau vorbești așa, în timp ce-ți ștergi cârnăciorii de tricoul unsuros și ponosit?

  3. Cui ii pasa?
    Am început sa ne întrebam de ce a fost menținut Mița ca antrenor al Rapidului…., deși habar nu are despre asa ceva (?)
    Nu cumva pe Victoras (Angelescu) l-a lovit boala „nea Gigi”?
    (din câte se pare, asa se pare, dracu ne-a luat!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.