Rapid

Rapid face afaceri cu NIKE! Toate detaliile sunt în articol

Rapid va purta în noul sezon de Liga 1 tricouri Nike, așa cum doar fcsb, CFR Cluj și Viitorul mai au în Liga 1. Vișiniii au renunțat la contractul cu Macron, deși mai aveau un an. De abia a promovat Rapidul în prima ligă, după șase ani de pauză, și deja se îmbracă în haine de gală! ProSport a aflat detaliile unei schimbări extrem de importante pentru orice club de tradiție care se respectă.

Nike va fi noul sponsor tehnic, în locul Macron

Echipa din Giulești va avea în sezonul 2021/2022 un nou sponsor tehnic. Este vorba de firma americană de echipament sportiv, Nike. Vișiniii mai erau sub contract cu Macron, firmă italiană de echipament sportiv, dar au rupt înțelegerea pentru a semna cu colosul american. Sursele ProSport susțin că patronul Victor Angelescu și președintele Daniel Niculae consideră că un club de tradiție cum este Rapid trebuie să aibă tricouri de la unul dintre cele mai cunoscute branduri producătoare de echipament sportiv, acest lucru pontând la consolidarea brandului.

Aceleași surse susțin că Nico s-a gândit și la varianta ca Rapid să semneze cu Kappa și să comande tricouri personalizate cu modele vintage, așa cum Rapid a avut în sezonul 1998/1999, când giuleștenii au câștigat al doilea titlu din istoria clubului, sub comanda lui Mircea Lucescu. În epoca modernă a echipei, brandul cel mai cunoscut pe care Rapid l-a contractat pentru echipament sportiv a fost Puma.

Au intrat în elita Ligii 1

Prin această mișcare, rapidiștii intră într-o galerie selectă a echipelor din Liga 1. Nike mai este sponsor tehnic doar la CFR, fcsb și Viitorul. Adică echipa campioană, echipa vicecampioană și clubul patronat de cel mai important brand al fotbalului românesc, Gheorghe Hagi. La nivel mondial, marile cluburi sunt împărțite în două tabere, când vine vorba de producătorii de echipament sportiv: Nike și Adidas. În tabăra Nike, din care va face parte și Rapid, mai sunt cluburi imense precum: Barcelona, Inter, Liverpool, PSG, Chelsea sau AS Roma. În tabăra Adidas, se regăsesc: Manchester United, Juventus, Bayern Munchen sau Arsenal.

Rămâne de văzut dacă Rapid va avea un contract premium prin care să primească de la Nike variante de tricouri fabricate din materiale de foarte bună calitate, cu modele complexe, sau va avea o variantă de bază, în care materialele nu au o calitate atât de bună, iar modelele sunt foarte simple.

Ce tricouri au echipele din Liga 1

Nume echipă / Sponsor tehnic

CFR / Nike

FCSB / Nike

CSU Craiova / Puma

Sepsi / Adidas

Clinceni / Joma

Botoșani / Errea

Chindia / Joma

UTA / Saller

Viitorul / Nike

Gaz Metan / Joma

Dinamo / Macron

FC Argeș / Macron

FC Voluntari / Macron

Mioveni / Joma

Rapid / Nike

FC U Craiova / Adidas

Sursa: prosport.ro

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. Când vor apărea la vânzare noile tricouri Nike? Când vom avea și noi un fanshop???? Suntem de râs!

  2. De acord cu velociRAPtor.
    In plus, dpdv etic, personal nu m-as asocia cu nike dupa scandalurile ce dovedesc sclavie in serie.

  3. Cred că e o altă mică neînțelegere în capul băiețașilor de la Prosport 😄
    Sponsorul tehnic se alege nu după „prestigiu”, ci după condițiile oferite. Macron e o marcă foarte respectată în Europa, cu produse de aceeași calitate ca Nike. Dar Nike a oferit mai mult, probabil reprezentanța lor din România a considerat că o colaborare cu Rapid e interesantă, mai ales în perspectiva eventualei ascensiuni a echipei. Așa că între Macron, Kappa și Nike clubul a ales partenerul cel mai generos.
    Povestea cu „elita” e o copilărie. Doar banii vorbesc. Iar detaliul cu suporterii „deranjați” că Rapidul nu poartă o marcă anume e un mic 💩 de presă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.