Istorie

POVESTE | Cum a câștigat Rapid ultimul trofeu, Supercupa din 2007!

Renzo Rossi, fostul „secund” al lui Cristiano Bergodi la Rapid, a fost invitat la emisiunea „GSP Live”. Italianul a povestit o întâmplare specială din scurta perioadă petrecută în staff-ul lui Rapid în 2007. Rossi și Bergodi au cucerit Supercupa României în 2007, în fața lui Dinamo, după 6-5 la loviturile de departajare și 1-1 în timpul regulamentar. Autorul singurului gol „alb-vișiniu” din cele 120 de minute a fost Lucian Burdujan, jucător introdus pe teren spre finalul timpului regulamentar, deși ar fi trebuit să fie titular.

Renzo Rossi: „Burdujan a intrat și a dat gol pentru Rapid”

„Eram la Rapid, înainte de Supercupă. Am stabilit tot cu Cristiano, am făcut fazele fixe, am pregătit tot. Trebuia să mergem la meci. Eu am mers să vorbesc cu jucătorii, cum fac tot timpul. Discutam cu un jucător care urma să fie titular, am vorbit cu el pentru a afla dacă este în vână, concentrat. Mi-a spus «sunt așa și așa. Am glezna puțin așa… aș prefera dacă ar fi să joc în repriza a doua». Eu știam că urma să fie titular.”
„Merg la Cristiano, i-am spus că avem o problemă. «Va trebui să schimbăm tot», a răspuns. L-am chemat, s-a convins și Cristiano. Am schimbat tot, iar această persoană, Burdujan, a intrat în a doua repriză și a dat gol. Dacă l-am fi băgat în prima repriză, ar fi fost pierdut Burdujan. Am fi jucat cu un om în minus. Sunt jucători care nu suportă presiune, anumite situații. Zic că se simt puțin greu, ceea ce nu le permite să dea randamentul maxim”, a povestit Rossi.

Introdus pe teren în minutul 78 în locul lui Cesinha, Burdujan a înscris în minutul 109. Ulterior, a transformat și un penalty la loviturile de departajare!

Sursa: gsp.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.