ANALIZĂ | Lotul folosit de Rapid, la ora adevărului. Care-i situația

FC Rapid 1923 la Calarasi

În iarnă am făcut o analiză temeinică, despre cine trebuie să plece și cine trebuie să rămână la Rapid. Cu mici excepții, am nimerit întocmai ce s-a întâmplat. Și chiar și cei care n-au plecat au dovedit că se mulează perfect pe analiza 1923.ro. Lăsăm ce a fost la o parte, pentru că puteți găsi pe site să vă convingeți și trecem la ce s-a întâmplat cel mai recent. Pe post, luăm jucătorii la puricat și explicăm cine ar trebui să rămână și cine are șanse mici să se impună pe viitor.

Portarii

Horațiu Moldovan (23 ani) – un portar cu potențial bun de creștere, datorită vârstei, și care, deși nu e cu mult peste Drăghia, a prins un final de sezon excelent și a devenit titular incontestabil. Din punctul nostru de vedere el va face față cu brio – cel puțin cum a jucat în liga secundă – în Liga 1. Este un portar care poate deveni mult mai bun decât este deja.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Andrei Drăghia (30 ani) – deși a devenit rezervă a dovedit că se poate conta pe el oricând. Drăghia a comis greșeli, a avut și ghinion, fiindcă ele s-au convertit de multe ori în goluri. Rămânem la părerea că nu e neapărat sub Moldovan, însă el este pe o pantă descendentă față de anii săi buni și nici semne că va reveni în top nu dă. Este de păstrat, dacă nu vine un super portar. Ceea ce e greu de crezut. 

Fundaș dreapta

Ionuț Voicu (36 ani) – și-a anunțat retragerea, așadar nu va mai juca de acum pentru Rapid.

Mircea Leasă (22 ani) – el a venit din start la Rapid pentru a crește, neavând ceea ce trebuie pentru a-i lua fața lui Voicu. Din păcate o accidentare gravă la genunchi i-a îngreunat situația. Nu poate fi o soluție pentru Liga 1 în următorul sezon.

Lucian Goge (29 ani) – mijlocaș stânga la bază a arătat că poate fi util în ligile superioare DOAR ca fundaș de bandă. Partea bună e că poate juca decent și pe stânga, dar și pe dreapta. Trebuie clar păstrat, dar pe banda dreaptă a defensivei trebuie NEAPĂRAT adus un fotbalist dedicat pe poziție pentru Liga 1.

Amir Jorza (21 ani) – nu are ce căuta ca fundaș dreapta, mai ales în Liga 1. Pentru că nici la liga a 2-a a fost WOW. Amir e un jucător polivalent, care poate acoperi multe poziții. Însă, deocamdată, nu ne dăm seama dacă nu, cumva, e genul de fotbalist care joacă peste tot, dar bine nicăieri. Are, totuși, 21 ani și este unul dintre jucătorii care trebuie ținuți. Însă nu ca fundaș de bandă.

Fundaș stânga

Enrichi Finica (18 ani) – deja l-am prezentat pe Goge care, acum, la bază, aici are post de bază. Erik are calități, are perspective frumoase, trebuie ținut, dar nu poate începe titular mai ales în meciurile cu adversari dificili. Are nevoie de cel puțin un sezon de rodaj. 

Luca Florică (18 ani) – pentru un fotbalist care a trecut și prin Franța este sub așteptări. Duelul cu Finica, care e de vârsta lui, e pierdut clar. Luca are ceva calități, dar nu pare a fi o soluție pentru Liga 1, din moment ce nu a putut nici măcar la liga a 2-a să convingă.

Fundaș central

Alexandru Dandea (33 ani) – adus ca vedetă, Alex a dezamăgit mai mult. În sensul în care a fost adesea ezitant și departe de liderul de care Rapid ar fi avut nevoie în defensivă. E discutabil dacă trebuie ținut. Noi am zice mai degrabă nu, dacă se aduce, totuși, ceva superior. Cum ar fi, de pildă, Cristi Săpunaru.

Anestis Nastos (32 ani) – catastrofal în prima jumătate a sezonului și „pus” de 1923.ro pe lista de transferuri, grecul s-a achitat, totuși, mai bine de sarcini. În schimb, gradul său de ezitare a fost comparabil cu cel al lui Dandea. Partea bună pentru echipă a fost că cei doi nu au prins, de regulă, același meci slab. Un lucru e clar: între Dandea și Nastos doar unul trebuie să rămână. Cu ei în centru, Rapid va avea dificultăți mari!

Cristi Ignat (18 ani) – tânărul fundaș nu este la un nivel grozav, e clar că nu poate fi titular în Liga 1 deocamdată, dar potențialul său de creștere indică faptul că în maximum doi ani poate oferi cu mult peste ce oferă acum Dandea și Nastos. E de crescut cu atenție.

Ivica Zunic (32 ani) – adus ca o vedetă, un stâlp defensiv, Zunic a arătat catastrofal și nu mai are ce căuta la club. Este printre primii cărora Rapid trebuie să-i rezilieze contractul. Singura sa calitate e înălțimea, dar asta nu ajută când nu știi fotbal.

Mijlocaș defensiv

Raul Costin (36 ani) – cu toate că s-a pornit greu de tot, Costin a confirmat până la urmă premonițiile 1923.ro și a devenit om cheie la mijloc. Cu toate acestea vârsta nu-l recomandă pentru o prelungire. Plus că, în iarnă, când s-a dorit rezilierea contractului, el n-a dorit asta. Ceea ce e un semn de întrebare. În mod normal, Raul nu mai trebuie să rămână.

Rareș Lazăr (22 ani) – mare talent și lăudat de toată lumea când a venit la Rapid, inclusiv de sursele din interior ale 1923.ro, mijlocașul a dezamăgit din ce în ce mai mult. Greșeli numeroase, pierderea locului de titular în fața unui fotbalist de 36 ani și cam… asta spune tot! În mod normal, Lazăr nu are de ce să mai fie ținut pentru stagiunea ce urmează.

Bogdan Barbu (29 ani) – una dintre surprizele plăcute din acest sezon, Barbu ar trebui să fie singurul dintre cei trei care să rămână, chiar titular pentru Liga 1! Un mare avantaj de-ale sale este că poate îndeplini rolul de mijlocaș box-to-box, adică e genul care poate ajuta mult și atacul, nu care dă doar pase în spate, adesea assist-uri pentru adversari…

Un fotbalist care mai poate juca aici, oricum mai bine decât Lazăr, de pildă, este Amir Jorza.

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae anunță: "Ben Arfa se gândește în continuare la Rapid!"

Mijlocași ofensivi și laterali

Antonio Sefer (21 ani) – cu toate că a avut, mai ales în prima parte a sezonului, evoluții catastrofale, lăsând mai mereu imaginea de indolență, Toni a devenit unul dintre cei mai buni jucători ai formației vișinii. A fost decisiv și are un chef de fotbal în creștere. Este una dintre piesele de bază pentru Liga 1.

Rareș Ilie (18 ani) – în maximum doi ani, dacă își continuă consistența, va fi unul dintre cei mai importanți mijlocași din România. Rareș nu doar că trebuie ținut, dar noi considerăm că va fi titular în Liga 1.

Ștefan Pănoiu (18 ani) – evoluții oscilante, spre slabe mai ales în ultimul timp, Ștefan e, totuși, un mijlocaș pe care Rapidul îl poate crește frumos. Va fi una dintre soluțiile ideale under pentru Rapid în Liga 1. Cu toate că, cel puțin pentru moment, nu arată capabil să fie titular.

Cătălin Hlistei (26 ani) – golgheterul echipei, clar trebuie să rămână, dar, chiar și așa, a demonstrat că poate avea multe meciuri în care dispare, pur și simplu, din joc complet. În acest context, dacă Rapid face transferurile care trebuie pentru Liga 1, nu ar putea, în mod normal, să rămână titular.

Marian Drăghiceanu (21 ani) – este în situația lui Lazăr. Cu toate că are talent cu carul și a avut câteva meciuri sclipitoare, Marian a fost sub ceea ce trebuie în cele două sezoane de Liga 1. Totul, cumulat cu accidentările, nu-l pot menține o soluție pentru Liga 1.

Octavian Ursu (26 ani) – sub așteptări în acest sezon, dar lasă, încă, senzația că poate ajuta și, mai ales, exploda. E de ținut măcar jumătate de sezon pentru a demonstra că se poate ridica la nivelul calităților pe care le are. Titular clar nu poate fi în Liga 1.

Atacanți

Adrian Bălan (31 ani) – greu, dar și-a dat drumul la joc. Însă Adi, cu tot respectul, nu e o soluție pentru titularul postului în Liga 1, decât dacă Rapid nu aduce vreun atacant de calitate. Și asta nu va fi ușor!

Alex Ioniță I (31 ani) – ca atacant, Alex nu mai poate oferi nimic. Dacă am lua totul după această poziție, ar trebui să i se arate ușa. Totuși, e posibil ca el să fie un jucător care, paradoxal, să se achite mai bine de ceva sarcini defensive. În trecut, la Farul a jucat fundaș central. E de testat mijlocaș la închidere de Mihai Iosif. Altfel, nu prea mai are cum să rămână în Liga 1.  

Restul jucătorilor nu pot intra în analiză

Restul jucătorilor care au evoluat nu pot fi analizați fiindcă au jucat prea puțin. Însă, de principiu, cei sub 19 ani nu au de ce să fie puși pe liber. Aici chiar e treaba clubului. În rest, oameni gen Daniel Benzar sau Gabriel Toma trebuiau să plece demult. Cam asta e situația. Marcăm cu roșu cine ar trebui, în mod normal, să fie pus pe liber. Cu verde cine e clar de păstrat. În timp ce cu galben sunt băieții de ținut sub observație până la iarnă. Revenim și cu o propunere de echipă cât de curând.

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Alexandru Ioniță II, prezentat oficial!

Până atunci, câteva lucruri sunt clare: cel mai mult, Rapid are nevoie de un fundaș dreapta, măcar un fundaș central și un atacant. Toți de mare calitate. Apoi, imediat, un mijlocaș central, preferabil box-to-box, și unul lateral, ideal de picior drept, care să pună presiune mai ales pe Hlistei și Ursu. Aceste cinci posturi par vitale actualmente. Rămâne de văzut ce se mai întâmplă. Noi vă ținem la curent!

16 Comments

 1. Foarte buna analiza,as fi cu ochii pe Viera si Matel de la Hermannstadt,V.Gheorghe de la Astra,Istfan de la Mioveni,Sapunaru si Herea ne-ar putea de asemenea ajuta 1 an in Liga 1.

 2. Andrei Rațiu de la Villarreal ar fi bun pentru postul de fundas lateral. Daca nu poate fi cumparat, macar imprumutat.

 3. Scuze. dar de driblat, dacă nu ai rezultate, degeaba driblezi. Poți merge la circ. Bălan? Păi câte goluri din acțiune are Bălan? Dacă avea valoare dădea minimum 20 din acțiune.

 4. Cred ca analiza e putin subiectiva ! Nu as renunta la Draghiceanu, singurul fotbalist de la noi capabil sa dribleze cu fata la poarta pe oricine ! Sefer in clipa asta e sub liga I ! Balan si Moldovan sunt singurii care au demonstrat valoare . Mita Iosif o sa ramana mereu in inimile noastre, dar gata aici vorbim de altceva !
  Ne trebuie antrenor cu experienta daca vrem de Craciun sa nu fim retrogradati !
  Avem nevoie de 2 fundasi (chiar 3 daca punem la socoteala si fundasii laterali) , 2 mijlocasi de valoare si un atacant . Ne trebuie buget de minim 3 mil euro sa ramanem in Liga I in primul an, e cel mai greu an din noua istorie a Rapidului !
  Sper ca Nico sa faca abonamentul de 500 de lei sa ajutam echipa cu adevarat ! Banii sa fie folositi cu cap pentru ca vin zile complicate pentru Rapid !
  Bafta multa baieti !!!

 5. Cu tot respectul, este analiza clonei FC R 1923 PSD, nu este analiza Rapidului adevarat, AFC Rapid, cel din liga 4.

 6. Apreciez com-ul lui Stan Petrică, chiar și ironia cu „tinerețea” .
  Total de acord cu tine !
  În liga 1 nu merge doar cu poezia !
  Uitati-va ce face Craiova lui Mititelu…

 7. De unde stii ca Mitza nu e bun pentru Liga 1? In cate meciuri de-a lungul istoriei ti-a demonstrat acest lucru?

 8. Sunt Rapidist relativ tânăr, doar vreo 60 de ani, nu vorbesc de istorie, hai la zi. Pragmatic, cu tot respectul recunocându-i meritele până aici, Miță(fără supărare nu este de liga 1, riscăm să pornim cu handicap greu de recuperat, fără sentimentalisme.) Lotul este subțire( după mine doza de șansă a fost foarte mare în acest campionat pentru Rapid, nu se va mai întoarce, joc lent, fără posesie(te domină adversarul acasă), în acest retur, nu a reușit să iasă din atitudinea de amicale, atac dezlânat etc. Miță, doar cu entuziasm nu merge, trebuie idei, întru-n cuvînt serios, pragmatic, la treabă, fotbalul astăzi este o „joacă” serioasă, mi-ar place să o văd mult timp în liga 1, dar…….🤔👍

 9. Dacă era să strângă rapidiștii 2 milioane de euro, îi strângeau în 2017 și erau acum acționarii Rapidului, iar Angelescu ținea Snagovul ani mulți în Liga 2 😄

 10. De dat cu părerea,să fim analiști ,este ușor,hârtia suportă orice. Pentru a forma o echipă competitivă de liga 1 presupune o anumită cheltuială din start. Dacă ne dăm mari rapidiști,hai să dăm o mână de ajutor clubului pentru a înregimenta pe cheltuială noastră măcar a doi FOTBALIȘTI de valoare. Calcul simplu 20 000 RAPIDIȘTI x100 Euro = 2 000 000 Euro. Cu acești bani în cont se poate trece la înjghebarea unei echipe care să nu ne mărească sufletele. Un alt Copos care a adus atâta bucurie în Giulești nu va mai apărea curând. Hai să vedem dacă suntem susținători ai acestei echipe.

 11. Vreau sa atac 3 subiecte:
  PROMOVAREA
  Am tot vazut comentarii ca ne-a promovat Alexa ca nu stiu ce si nu stiu cum, o simpla analiza a clasamentului ne arata ca am avut 5 victorii la fel cu locul 1, sigur si 4 infrangeri, Moveni de exemplu cu 3 victorii si 6 egaluri cu ce a fost peste noi ? Sa le dam acestor baieti in frunte cu Mita ce este al lor, AU PROMOVAT RAPIDUL – ONOARE LOR !! dar dupa ultimul fluier trebuie sa devenim pragmatici, sau sa redevenim „poeti” si sa inceapa iar ABBA…..SUNTEM LA MANA NOASTRA ACUM……si asa ajung la subiectul 2
  LIGA 1 / LOT / STAFF TEHNIC
  Incep cu Mita in fata caruia ma inclin si imi scot palaria si spun, nu este antrenor de liga 1 si o stie si el si sunt convins ca va face un pas in spate si va fi un secund exceptional IUBESTE RAPIDUL MAI MULT DECAT SE IUBESTE PE EL …..cine va fi principal ? de aici incepe marea noastra poveste, vom gasi antrenorul si jucatorii care sa faca fata in liga 1, cu acest lot este clar ca nu avem nici o sansa, de accea nici nu doream sa ajungem la baraj, am ajuns in momentul mult dorit, inapoi in liga 1 dar este si momentul adevarului pentru patron pentru presedinte PENTRU SUPORTERI, ne trebuie jucatori, nu este loc de sentimente, Sapunaru, respect dar nu, Herea respect dar nu, daca faceam gresile din trecut cu Rapid mama ranitilor…..sau cimitirul elefantilor…..ABBA scrie pe noi…..SPONSORI si ABONAMENTE, BANI DE TRANSFERURI SI LOT SERIOS REMANIAT…si ajung la subiectul 3
  SUPORTERII
  Am tot citit ca stadionul trebuia sa fie mai mare, cate si mai cate, dar a vazut ca anul trecut s-au vandut, cate ? 1000 de abonamente ? anul asta cate ? ah….am uitat era pandemie, multi vor pe stadion…..etc…etc
  Sa vad acum cu echipa promovata cate abonamente se vor vinde ? ajung oare 14.000 de locuri ? sau iar gasim motive ? iar suntem doar pe tastatura si pe face book ? VREAU SA VAD CATI SUNTEM CU ADEVARAT ? si asta in mintea mea o arata numarul de abonamente, am un singur exemplu Dinamo si nebunii aia de cumpara meci de meci zeci de mii de bilete, oare noi ce probleme avem ? 60 ron ? 100 ? 200 ? asta-i pretul unui rapidist ?
  hai sa va vad……CATE ABONAMENTE SUNTEM IN STARE ? CATE ? nu accept sub 14.000 va tine baieti ???
  Succes patroane succes Nico…..acum incepe cu adevarat marea provocare, sa ajungi sus este greu dar sa te mentii este si mai greu.
  MULTUMESC CELOR CE M-AU FACUT FERICIT LA 60 DE ANI NU CREDEAM SA MAI TRAIESC SA VAD RAPIDUL IN LIGA 1…..ACUM VREAU MAI MULT…..FZR !! CU 14.000 DE FANI IN TRIBUNE SUNTEM INVINCIBILI !!

 12. Acum totul depinde de capacitatea oamenilor din conducere sa aduca valori la echipa si sa se scuture de balast. Nu sunt asa sigur ca se va reusi cu un presedinte la inceput de drum, care inca nu e presedinte, dar sper sa ma insel.

 13. Ok!
  Sunt buni pentru Liga a 2-a! Vad in ultima vreme ca vor veni cativa jucatori in jur de 35-36 ani:
  -fratii Herea, Sapunaru, Andrei Cristea. Nu cred ca daca vor fi toti in teren in acelasi timp vom putea
  duce la capat un meci! Cu victorie! Trebuie sa vina sponsori, e buna ideea cu aportul microbistilor (ca la Dinamo) sa putem lua jucatori de valoare cu meciuri in Liga1 si la o varsta de 25-26 ani (cei de la Astra, dar sa ne grabim!)! In privinta antrenorului, trebuie lasat vreo cateva etape Iosif, apoi unul cu experienta, dar va
  fi prea tarziu, multi vor avea angajamente la alte echipe. Sa scapam anul asta de retrogradare si de la anul ne vom bate pentru cupele europene!
  Probabi vom lua unul care va fi dat afara de la alte echipe din lipsa de performanta!

 14. Drăghiceanu a inventat ceva de fiecare dată cand a jucat. Creativitatea e prețioasă, nu se învață la antrenamente. O echipă care îl vrea pe Ioniță II, fost mare talent deja terminat de vreo 3 ani, n-are de ce să renunțe la Drăghiceanu.
  Zunic și Florică au jucat prea puțin ca să-i judeci exact. Jorza mi se pare bun doar de Liga 2. E prea lent pentru orice post. Goge e vulnerabil în fața adversarilor iuți și agresivi. Nu mi-l imaginez de pildă făcând față lui Deac sau Tănase. Iar de Ursu și Barbu nu-mi vine să cred că vor fi mai buni la Rapid decât la echipele modeste care i-au pus pe liber.
  Cine vrea jucători buni si ieftini, să-i caute în Liga 2 pe noii Bădoi, Pintilii sau Nistor care abia așteaptă să fie promovați către echipa națională.

 15. buna analiza si subscriu 100%. lui ionita ii recomand sa-s caute loc la popesti-leordeni in liga 3-ea de unde e si de fel. dar din pacate n-avem niciun atacant de calitate si cred ca va fi greu de gasit unul. apararea mi s-a parut de multe ori lenta si usor de depasit de atacanti cu viteza, este la fel o veriga slaba. la mijloc ne trebuie un coordonator de clasa. in rest nu mai comentez ca ar fi prea mult.

 16. O analiza foarte pertinenta! Dupa mine insa, fara inca 14 fotbalisti, nu are rost sa ne prezentam in Liga 1!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.