Măsura prin care Răzvan Burleanu îl lovește în plin pe Mihai Iosif

ProSport Răzvan Burleanu FRF
Răzvan Burleanu alături de Liviu Dragnea

Apasa pe luna in care te-ai nascut! Ti-am pregatit ceva special IANUARIE | FEBRUARIE | MARTIE | APRILIE | MAI | IUNIE | IULIE | AUGUST | SEPTEMBRIE | OCTOMBRIE | NOIEMBRIE | DECEMBRIE

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că este posibil ca din sezonul următor antrenorii care nu deţin licenţa Pro să nu mai poată da indicaţii de pe bancă în timpul partidelor. În prezent, în Liga I mai mulţi antrenori pregătesc echipe şi acordă indicaţii în timpul partidelor deşi nu deţin licenţa Pro. Aşa cum prevăd regulamentele. Cluburile angajează în staff-urile tehnice antrenori cu licenţa Pro, dar de pregătirea echipelor se ocupă alţi tehnicieni fără licenţă. Ocolind astfel această obligativitate impusă de regulamente.

Ce a declarat Răzvan Burleanu legat de antrenorii din Liga 1

„A fost o discuţie la nivel de principii în cadrul şedinţei de azi. Toţi membrii Comitetului Executiv consideră că trebuie să intervenim pentru următorul sezon competiţional astfel încât echipele să fie pregătite exclusiv de antrenori cu licenţă Pro. Iar indicaţiile să fie acordate cu precădere de către aceştia. În această direcţie o să pregătim documentaţia pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv”, a afirmat Burleanu, conform Digi Sport.

Situație mai gravă la echipa națională

Întrebat dacă este corectă din punct de vedere moral o astfel de reglementare în Liga I ţinând cont că nici selecţionerii Mirel Rădoi şi Adrian Mutu nu au avut până acum licenţa Pro şi totuşi au putut da indicaţii în timpul partidelor echipelor naţionale de seniori şi tineret, Burleanu a răspuns: Nu avem această reglementare la nivel de echipe naţionale. Dar dacă ne referim la ei, amândoi erau înscrişi până acum la cursul de licenţă Pro”Reamintim că Mihai Iosif are doar licență B, deci două trepte sub Pro. Bine că acum, după ce Mutu și Rădoi au reușit să-și ia licența Pro, Burleanu s-a gândit să le dea celorlalți la temelie.

CITEȘTE ȘI  Meme Stoica a spus că vrea să fie înjurat pe Giulești

4 COMENTARII

  1. Păi… Îți spunem noi cum e. Între licența B și A trebuie doi ani de practică. Între A și PRO, la fel. Evident, dacă-ți iei și examenele. Acum nu știm exact cât durează B-ul însă, estimativ, ai nevoie de vreo cinci ani. Pe undeva e normal, că ăsta e și scopul, să faci practică. Sigur, ar fi ideal să reduci timpii la un an și să echivalezi, cumva, dacă în timp ce urmează cursurile, reușește vreo performanță. Ca Iosif. Chiar dacă are B, dar dacă promovează cu FC Rapid 1923 să dea examenele pe repede înainte și, dacă le ia și pe cele teoretice, să ajungă antrenor PRO până la finalul 2021. La fel, sunt niște costuri măricele. Aici ar trebui, ca la facultate, să se dea niște burse pentru cei mai competenți sau măcar reduceri.

  2. Am auzit ca dureaza mult procedura de obtinere a acestei licente (ani de zile) si costa ceva bani. Cred ca ar trebui accelerata putin modalitatea prin care, cei care merita, sa-si poata lua licenta mai repede. Bineinteles ca examinarea candidatilor trebuie sa fie facuta serios chiar cu severitate. Eventual licentele sa se reinoiasca sau sa se ridice in urma unor examene periodice. Mie Mihai Iosif imi pare a fi un om inteligent capabil sa obtina cu usurinta aceasta licenta.

  3. Regulile trebuiesc respectate. Mihai Iosif nu cred ca ar avea probleme in parcurgerea etapelor pana la licenta PRO, altfel va ramane cu statut de antrenor secund. Problema este numai la el si ar fi pacat sa ramana asa, pentru ca potential are.

LĂSAȚI UN MESAJ