CULISE | Momentele jenante pe care Nicolae Grigore le-a trăit înainte de demisie

Nicolae Grigore
Nicolae Grigore

Gazeta a aflat că Nicolae Grigore a fost umilit de unul dintre șefii galeriei Rapidului, de față cu toți jucătorii. Întrebat în direct despre acest episod, fostul antrenor nu a negat incidentul petrecut într-un restaurant din București. Pe 1 decembrie 2020, Nicolae Grigore – secundul până atunci al lui Adrian Mutu la naționala U21 – era numit oficial ca antrenor principal la FC Rapid 1923. Mutarea era agreată încă de la începutul lunii noiembrie, însă Grigore a rămas alături de Mutu pentru a termina campania de calificare la Euro 2021 de tineret.

Nicolae Grigore, patru meciuri catastrofale

În luna de dinaintea instalării, fostul jucător internațional a supervizat în paralel și meciurile FC Rapid 1923, discutând regulat cu Mihai Iosif – care urma să-i devină secund – în privința tacticii și a schimbărilor din timpul meciurilor. După numirea sa oficială, FC Rapid 1923 a câștigat jocul cu ASU Poli (2-0) din deplasare, apoi Liga 2 s-a întrerupt. La reluarea campionatului, în februarie, lucrurile nu au mai mers grozav, iar echipa n-a mai câștigat niciun meci: 2-2 cu Ripensia, 0-0 cu Gloria Buzău, 1-3 cu Csikszereda și 1-2 cu Unirea Slobozia.

Incidentul din restaurant cu șeful de galerie

Prezent în studioul GSP Live în seara meciului România – Ungaria 2-1, Nicolae Grigore a vorbit în premieră și despre despărțirea de Rapid, deși în acordul de rezilere cu clubul are o clauză de confidențialitate care-i interzice să detalieze motivele rupturii:

„Sunt OK, sunt mai bine ca acum o săptămână și ceva. Timpul trece și vindecă aproape tot. A fost o dezamăgire foarte mare peste care încerc să trec. A fost un amestec de frustrare și dezamăgire. De neputință, pe undeva. Eu am avut senzația că am făcut tot ce am crezut eu că e bine, dar până la urmă nu am reușit. Asta e esența, asta e concluzia. Rezultatele nu m-au susținut. Nu pot să mă ascund”

Nicolae Grigore nu confirmă, dar nici nu neagă!

Întrebat dacă își reproșează ceva din scurtul mandat, Grigore a dat o declarație misterioasă: „Îmi reproșez faptul că am fost mult prea aplecat asupra muncii, asupra antrenamentelor, asupra meciurilor, asupra părții fotbalistice și nu am avut capacitatea de a mă detașa și de a avea o privire de ansamblu asupra a ceea ce se întâmpla în jurul meu. Lucrul ăsta face cât două reproșuri pe care mi le fac. E greșeala mea majoră”.

  • Moderator: Ce se întâmpla în jurul tău?
  • Grigore: Se întâmplau multe lucruri.
CITEȘTE ȘI  IMPORTANT | Alex Ioniță II și-a aflat suspendarea pentru dopaj

Sursele Gazetei susțin că Nicolae Grigore a fost umilit de șefii galeriei Rapidului, de față cu jucătorii. Episodul s-a petrecut în restaurantul Visavis, deținut de un fan rapidist, în care cinau lotul, stafful și conducerea. Liviu Ungurean, zis Bocciu, a venit în local, a stat o jumătate de oră, iar la plecarea a început să strige în văzul tuturor către Andrei Nicolescu, vicepreședintele Consiliului de Administrație: „Bă, v-am zis, bă, să nu-l puneți pe ăsta antrenor că e slab?!”. 

Fostul antrenor de la FC Rapid

Nicolae Grigore a fost întrebat dacă episodul este veridic. După un moment de ezitare, a spus: „E un moment pe care mi-ar fi foarte greu să-l comentez. E o situația extrem de complicată dacă aș comenta-o. M-aș duce într-o zonă în care…” 

  • Moderator: Dar văd că nu poți să o negi.
  • Grigore(Râde încurcat) Am spus doar că nu pot să o comentez. Nu am negat-o.
  • Moderator: A contribuit momentul ăsta la plecarea ta?
  • Grigore: (Ezită) Au fost mai multe momente. Atâta timp cât nu am discutat acest moment, dacă admit că a contribuit la plecarea mea ar însemna că îl recunosc. Dar nici nu l-am negat. Au fost multe momente care au contribuit la plecarea mea și nu au avut legătură cu partea fotbalistică. Asta e tot ce pot să afirm.

Doi jucători ai FC Rapid 1923 beți înainte de meciul cu Miercurea Ciuc

Deși Grigore a refuzat să ofere detalii, Gazeta a aflat despre un alt episod controversat petrecut în mandatul său. În seara de dinaintea meciului cu Miercurea Ciuc (1-3), doi jucători s-au îmbătat în camera de la hotelul Crystal Palace, proprietatea lui Dumitru Dragomir și locul obișnuit de cazare pentru lotul Rapidului înainte de meciuri. Unul dintre ei a intrat extrem de obosit pe teren în partida jucată a doua zi dimineață și, potrivit surselor din club, a avut mari dificultăți să stea în ghete până în momentul în care a fost schimbat de antrenor. Împotriva fotbalistului nu s-au luat măsuri disciplinare datorită faptului că este considerat unul dintre preferații patronului Victor Angelescu. Sursele GSP îl indică pe Cătălin Hlistei ca fiind fotbalistul în cauză.

Sursa: gsp.ro

CITEȘTE ȘI  IMPORTANT | Alex Ioniță II și-a aflat suspendarea pentru dopaj

2 COMENTARII

  1. Bietu Grig, mi-e mila de el. Un om extraordinar, dar n-are treaba cu antrenoratu! :)) Impresar daca s-ar face probabil ar avea ceva succes.

    Daca am promova, avem si noi sansa noastra, m-as bucura si pentru el ca n-a meritat aceste 4 meciuri dezastruase de care a avut parte la echipa. S-ar sterge cu buretele in cazul unei promovari, n-ar mai conta absolut deloc.

LĂSAȚI UN MESAJ