IN MEMORIAM | Dumnezeu să vă ierte, doamnă Iulia Petre!

Iulia Cristian Petre

„Îi dedic această victorie lui Cristi Petre, secundul meu, Cristi Petre, a cărei soție trece prin momente dificile”, declara Marius Șumudică la începutul anului, după o victorie a celor de la Gaziantep. A fost momentul în care am înțeles că ceva este în neregulă cu doamna Iulia Petre, o femeie puternică și plină de viață cu care mă întâlnisem, ultima dată, în iulie 2020. Era cu câinele la plimbare și m-a atenționat dumneaei, pentru că eu  alergam. Am stat la povești vreo 5-10 minute. Cine ar fi crezut că este ultima dată…?

Din păcate, soțul, Cristi Petre, om care a lucrat alături de Răzvan Lucescu și, în prezent, alături de Marius Șumudică, a anunțat dispariția prematură a soției sale pe 21 martie, dimineața. A fost un sentiment ciudat când am deschis FB, imediat cum m-am trezit și am văzut acest anunț trist. Extrem de trist. Chiar pe contul doamnei de Facebook… Cum să reacționezi la așa ceva? Eu, până la 33 ani, n-am prea învățat…

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Iulia Petre, trup și suflet alături de juniorii Rapidului

N-aș scrie rândurile astea dacă nu aș fi cunoscut-o personal și dacă n-aș fi știut cât de mult a fost implicată în viața grupei de juniori 1996-1997 de la Rapid, pe ai cărei componenți am avut ocazia să-i cunosc. Răzvan, fiul ei, era unul dintre oamenii cheie, deși era cu un an mai mic decât cei mai mulți. A ajuns să joace și în liga a doua a României, dar până la urmă a renunțat la fotbal pentru a se dedica artelor marțiale.

Un tânăr extrem de talentat, muncitor și bine crescut, care ne-a făcut plăcerea, acum doi ani chiar să ne onoreze invitația La Un Pahar de Vorbă. La numai 23 de ani, el este nevoit să-și ia adio de la cea mai dragă ființă, de la mama lui. Mama lui care era nelipsită de la meciurile lor. Indiferent cu cine jucau, dacă mergeai la ele, ea era acolo, în tribună, după gard, gata să încurajeze copiii. Niciodată să îi certe!

Viața și lecțiile ei pline de tristețe

E tare ciudat! E o nouă lecție pe care viața ne-o dă, că nimic nu este permanent, că nimic nu e sigur. Doamna Iulia Petre va rămâne în memoria multora, sunt sigur, pentru că așa va rămâne în memoria mea, drept o luptătoare și o săritoare pentru cine are nevoie. Un om cu pedigree de campion, așa cum sunt fiica, Andreea, băiatul, Răzvan, și soțul ei Cristi. Cuvinte am expus deja mai multe decât era cazul, dar am simțit să scriu aceste rânduri de rămas bun, chiar dacă ele nu au cum să aibă nici măcar rol de pansament. Cui îi pasă de ele în aceste momente…? Și totuși, cum e viața!

Dumnezeu să vă ierte, doamnă Iulia Petre!

Mircea Dominte

2 Comments

  1. Alaturi de Cristi, Andreea si Razvan ! Dumnezeu sa va mangaie, in aceste clipe grele ! Eram colegi, eu si Cristi, la scoala 104 din Cartierul Berceni. El juca la Sportul, eu bateam mingea in cartier si la Autobuzul de atunci. Eram parte din grupul de rapidisti ai scolii, prieteni. Multa putere sa mergeti mai departe Cristi, de la Dumnezeu si prieteni ! Odihneste-te in pace Iulia !

  2. cate-o data ma intreb ore de ce oameni iubitori, sufletisti si buni ca d-na iulia petre ne parasesc asa devreme? Odihneste-te in pace!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.