CRONICĂ | FC Rapid 1923 va promova dacă păstrează echilibrul defensiv

FC Rapid 1923 Progresul

După FC Rapid 1923 – U Cluj1-0 impresia generală este că vișiniii nu au cum să rateze promovarea și voi explica de ce. Jocul sărăcăcios, chiar spre dezastruos în repriza I, mai ales pe faza de atac. În a doua, după golul lui Ursu, FC Rapid 1923 s-a pus excelent pe calmarea jocului și n-a prea lăsat spații adversarului. Sigur, meciul s-a jucat în condiții meteo speciale, jucătorii lui Nicolae Grigore au arătat puține lucruri notabile, dar U Cluj a arătat și mai rău. Și asta e chestia. Așa cum am susținut de fiecare dată pentru promovare nu ai nevoie de cine știe ce valoare, ci de o organizare bună și o disciplină pe măsură.

FC Rapid 1923 poate câștiga multe meciuri cu 1-0 și 2-0

Asta pentru că toate echipele din liga a doua sunt extrem de slabe valoric și, dacă ești atent, poți câștiga toate meciurile cu 1-0 sau 2-0. Nicolae Grigore a fost pragmatic și, chiar dacă clișeul că în amicale nu contează rezultatele e la modă, el e fals. Pentru simplul fapt că dacă nu ai rezultate înseamnă că antrenamentul în sine a fost slab. Nu vom face o analiză pe fiecare jucător în parte ca la meciul precedent, nu se impune. Partida nu s-a jucat în condiții propice. Însă a fost în fața uni adversar similar valoric, iar echipa a trecut cel mai important exament de până acum, din 2021.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Ioniță I și Bălan, slabe șanse să epateze

E adevărat, meciurile oficiale se joacă altfel. Însă condițiile nu vor fi cu mult diferite, pentru că în continuare nu se va juca cu suporteri și atunci sunt șanse mari ca destule partide ale FC Rapid 1923 să se joace după auspiciile celui cu U Cluj din baza de pregătire Coresi. Momentan, apărarea pare să funcționeze ca un tot. Pe partea de atac treaba e cam groasă. A priori, nu ne așteptăm la prea multe goluri nici de la Ioniță I, nici de la Bălan, la cum se mișcă. Însă nici nu trebuie, atât timp cât echipa ne îndeplinește profeția și promovează.

CITEȘTE ȘI  Săriți, s-a furat culoarea violet!

Foto: Facebook FC Rapid 1923

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.