PRIMUL 11 | Cum va arăta FC Rapid 1923 în 2021

FC Rapid 1923 2021

După cele 10 mutări pe care FC Rapid 1923 le-a făcut, într-o formă sau alta, am creionat un potențial prim unsprezece pentru play-off. Sigur, el va fi refăcut, cel mai probabil, după perioada de pregătire, înainte de meciul cu Ripensia Timișoara, primul oficial din 2021, dar pentru început trebuie creionat, ca idee, cum ar putea arăta echipa antrenată de Nicolae Grigore și Mihai Iosif după mutările de pe piața transferurilor. Așadar, mai jos prezentăm o echipă probabilă, gândită de 1923.ro, pentru viitoarele meciuri. Evident că nimic nu este bătut în cuie, mai ales că nici măcar tehnicienii de pe bancă nu știu cum se înțeleg băieții în teren.

FC Rapid 1923 în 2021

Drăghia / Moldovan – Voicu (cpt.), Žunić, Dandea, Goge – Ursu, Lazăr, Pănoiu / Ilie – Sefer, Ioniță I, Hlistei.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Raționamentul după care am făcut această echipă e deloc greu de anticipat. Adică, aparent, doar două posturi pot fi scoase „la concurs”. În sensul că Moldovan, portarul transferat, poate fi un junghi în coasta lui Drăghia. Chiar dacă goalkeeperul crescut de Rapid a avut meciuri bune adesea, au fost și momente în care a creat nesiguranță în apărare, iar asta l-ar putea ajuta pe Horațiu într-un duel direct. Aici e greu de spus și, probabil, nici staff-ul tehnic nu știe încă ce să spună legat de această posibilitate. Drăghia are, în mod cert, întâietate.

Singura dilemă actuală este cea de mijlocaș central stânga. Duelul de U20 se va da între Pănoiu și Ilie, în mod cert. Ambii au avut evoluții bune, cu un plus pentru Pănoiu care a jucta mai mult. Iar cum este nevoie de doi juniori în primul unsprezece e clar că, a priori, acolo nu poate intra altcineva.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Ciprian Deac: "Nu se poate șterge cu buretele, țin cu Rapid de mic"

Ar trebui să se bazeze din prima pe Žunić, Ursu și Ioniță I

În ceea ce privește intrările lui Žunić, Ursu și Ioniță I în primul unsprezece nu ar trebui să fie discuții momentan. Asta pentru că ceilalți centrali „consacrați”, Crișan și Nastos, au arătat că nu sunt mereu variante de încredere, în timp ce Jorza, deși cu potențial foarte mare are meciuri în care joacă slab. Ce e drept, însă, Mihai Iosif l-a revitalizat în ultimul timp. Numai că Ursu, adus din Liga 1, arată, totuși, alt fotbal. Nu în ultimul rând, Alex e cel mai rasat atacant pe care echipa îl are. Iar Adi Bălan, din păcate, în tur a fost aproape zero așa că nu ar trebui să existe discuții, în acest moment, pentru titularizare.

În rest, primul unsprezece ar trebui să fie clasic. Adică pe banda stângă a apărării cu Goge în fața mult mai tânărului Finica – cel care, într-adevăr, este o variantă de încredere. Acolo mai este acum și Florică cel care este eligibil pentru regula under și care ar putea intra dacă are valoarea necesară – rămâne de văzut! Ca o paranteză, eligibil ar fi fost și Finica, dar cum el este din Republica Moldova, regula nu se aplică și la el, din postura de fotbalist străin. Pe banda dreaptă, e clar, căpitanul Voicu nu poate fi, momentan, scos de nimeni.

Revenim cu update după perioada de pregătire a FC Rapid 1923

Dandea rămâne celălalt central fără discuție, iar Lazăr nu are cum să fie schimbat la închidere. Mai ales că alternativa cât de cât mai de Doamne-ajută, Raul Costin, nu se știe dacă va mai rămâne la club. Deși informațiile noastre spun că existau posibilitatea ca el să continue totuși. Apoi, Sefer beneficiază în continuare de locul under, până la proba contrarie. În timp ce golgheterul Hlistei nu poate fi scos măcar pentru lipiciul pe care-l are la poarta adversă. Cu toate că nu mereu joacă grozav. Cam atât. Revenim cu update după meciurile de pregătire. Să vedem care este diferența dintre viziunea dinainte și cea de după!

1 Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.